16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali, după dezastrul cu Maccabi: "Care e problema?!"

Gigi Becali, după dezastrul cu Maccabi: “Care e problema?!”

Patronul Stelei, Gigi Becali, a făcut mai multe declaraţii cel puţin curioase după umilinţa suferită de echipa sa în deplasarea de la Maccabi Haifa, scor 0-5.

“Ce e mare lucru că am pierdut cu 5-0 sau 6-0, cât a fost că nici nu ştiu exact. 5-0 s-a terminat? Aşa, şi care e problema? E fotbal, e un joc, de ce să dramatizăm?”, a aruncat Becali imediat după joc. Apoi, latifundiarul din Pipera şi-a exprimat încrederea că Steaua se va califica din Grupa J, unde a adunat numai 2 puncte în 3 meciuri: “Păi, ne mai trebuie şase puncte, pe care le luăm acasă cu AEK Larnaca şi cu Maccabi şi gata”. Dar Becali a încheiat într-o notă contradictorie: “Oricum, nu prea mă interesează Europa League!”.

……

CRONICĂ: Maccabi Haifa – Steaua 5-0. Nişte impostori!

Steaua a pierdut în cel mai umilitor mod cu puţină, 0-5, terminând în nouă jucători meciul din deplasare cu Maccabi Haifa, în etapa a treia a fazei grupelor din Europa League. Echipa antrenată de Ilie Stan a fost depşită net la toate capitolele, dar chiar şi aşa este greu de înţeles lipsa scandaloasă de atitudine şi coerenţă în joc a roş-albaştrilor.

Maccabi avea deja 2-0 în minutul 20, vârful Amasha trecându-şi în cont două reuşite frumoase, ambele ajutate însă de absenţa flagrantă a marcajului. Meciul dezastruos făcut de apărarea stelistă a devenit cât se poate de evident în minutul 37, când Bicfalvi l-a faultat în careu pe acelaşi Amasha şi a fost eliminat. Katan a făcut 3-0 din penalty şi meciul era jucat. Singurul om de la Steaua care a semănat cu un fotbalist a fost Tatu, care a izbutit o bară în prima repriză. Foarte slabi au fost fraţii Costea, care au greşit aproape toate mingile pe care le-au jucat.

Lamentabilul festival al Stelei a continuat şi după pauză. Katan a întârziat desprinderea la 4-0 ratând penalty-ul care a dus la eliminarea lui Iliev. Însă până la final avea să fie nu 4-0, ci 5-0 pentru israelieni, care au zburdat pe lângă o echipă a Stelei în genunchi şi din punct de vedere numeric.

După un aşa rezultat nu mai sunt foarte multe de zis/ scris. Poate doar o întrebare: câţi fotbalişti mai are Steaua?

…………………

MINUTUL 90+2 – Meciul se încheie. Pentru Steaua nu mai e nimic de spus.

MINUTUL 90 – Israelienii nu mai depun efort. Aşteaptă finalul de meci liniştiţi.

MINUTUL 79 – GOL MACCABI! Umilinţa este totală: Vered şutează cu sete din 12 metri şi Stanca este bătut din nou.

MINUTUL 73 – GOL MACCABI! Twatha înscrie cu un şut frumos de la 25 de metri.

MINUTUL 70 – SCHIMBARE LA MACCABI! Iese Amasha, intră Boccoli.

MINUTUL 67 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Mihai Costea, intră Mustaţă.

MINUTUL 63 – DEJA-VU! ELIMINARE LA STEAUA ŞI UN NOU PENALTY PENTRU MACCABI! Tot Katan execută, dar trimite în transversală. Iliev este cel eliminat la Steaua.

MINUTUL 59 – SCHIMBARE LA MACCABI! Iese Cohen, intră Azriel.

MINUTUL 58 – OCAZIE MACCABI! Mingea este plimbată cu maximă uşurinţă prin careul Stelei, însă de data această nu mai vine niciun israelian să reia spre poartă din 10 metri.

MINUTUL 57 – OCAZIE STEAUA! Martinovic trimite cu capul peste poartă după o lovitură de colţ.

MINUTUL 56 – GALBEN STEAUA! Tatu este avertizat după ce dă cu mingea de pământ, într-un gest de frustrare extremă.

MINUTUL 51 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Florin Costea, intră Raul Rusescu.

MINUTUL 50 – OCAZIE MACABI! Golasa şutează puternic din interiorul careului, respinge Stanca.

MINUTUL 49 – Steaua începe sus, curajos. Nu mai are foarte mult de pierdut.

MINUTUL 46 – Începe repriza secundă.

MINUTUL 45+1 – Se încheie poate cea mai proastă repriză făcută de Steaua în ultimii ani. Un rezultat pozitiv în acest joc pare la ani lumină distanţă.

MINUTUL 44 – OCAZIE STEAUA! Florin Costea şutează puţin peste din 16 metri, poziţie centrală.

MINUTUL 43 – OCAZIE MACCABI! Amasha trece pe lângă hat-trick deviind pe lângă din 5 metri.

MINUTUL 42 – Mihai Costea, la limita careului, încearcă un călcâi spre Tatu, dar este anticipat fără probleme de fundaşii israelieni. Ex-craioveanul a greşit aproape toate mingile pe care le-a avut!

MINUTUL 37 – ROŞU PENTRU STEAUA ŞI PENALTY PENTRU MACCABI! Bicfalvi îl faultează în careu pe Amasha, scăpat pe contraatac, şi vede ”roşu”. Katan transformă şi face 3-0!

MINUTUL 35 – Mihai Costea centrează direct în braţele portarului gazdelor din preajma careului, pierzând o altă situaţie favorabilă Stelei.

MINUTUL 32 – Maccabi are un joc dârz, decis, în timp ce Steaua este în continuare moale.

MINUTUL 27 – Steliştii nu se găsesc deloc în vâltoarea presingului israelian. Fotbaliştii antrenaţi de Ilie Stan par anesteziaţi.

MINUTUL 24 – GALBEN STEAUA! Latovlevici este avertizat.

MINUTUL 23 – GALBEN MACCABI! Yahya este cel avertizat.

MINUTUL 21 – OCAZIE STEAUA! Tatu trimite în bară, cu capul, din mijlocul unui buchet de jucători.

MINUTUL 20 – GOL MACCABI! Amasha înscrie din foarfecă, după o respingere a lui Stanca.

MINUTUL 18 – Steaua a ieşit la joc şi este rândul ei să pună presiune pe gazde.

MINUTUL 14 – OCAZIE STEAUA! Tatu trece puţin pe lângă egalare cu un şut pe jos, de la limita careului.

MINUTUL 12 – OCAZIE MACCABI! Israelienii scapă pe contraatac şi reuşesc un şut din interiorul careului. Stanca intervine bine!

MINUTUL 10 – GOL MACCABI! Amasha primeşte o minge bună la 30 de metri de poartă şi sprintează până în careu fără să fie deranjat de vreun fundaş stelist, apoi finalizează cu calm.

MINUTUL 7 – Roş-albaştrii par timoraţi, iar Maccabi profită şi împinge jocul spre careul stelist.

MINUTUL 5 – Steaua iroseşte un corner şi în pune pe israelieni pe contraatac. Acţiunea lor ajunge până în careul lui Stanca, iar fundaşii români resping greu.

MINUTUL 3 – Steaua a ieşit prima oară din propria jumătate cu o minge lungă, inutilizabilă, trimisă de Bourceanu.  

MINUTUL 1 – Ilie Stan debutează ca antrenor în Europa cu o formulă extrem de ofensivă. Rămâne de văzut dacă echipa îl va ajuta.

……………

UPDATE 19.50 Se cunosc echipele de start:

Maccabi: Saranov – Meshumar, Buliat, Dgani, Twatha – Tamir Cohen, Yahaya – Katan, Golasa, Vered – Amasha. Antrenor: Elysha Levy

Steaua: Stanca – Martinovici, Geraldo, Iliev, Latovlevici – Bourceanu, Bicfalvi – M. Costea, Tatu, Fl. Costea – Nikolici. Antrenor: Ilie Stan

………….

Ilie Stan se află în faţa debutului său ca antrenor într-un joc internaţional, dar nu se poate aştepta la un tratament indulgent din partea suporterilor şi cu atât mai puţin din partea patronului Gigi Becali dacă Steaua nu va înregistra un rezultat pozitiv, joi seara, în deplasarea de la Maccabi Haifa, contând pentru etapa a III-a a Grupei J din Europa League.

Statistică

Steaua are o sarcină grea. Cu 10 jucători indisponibili (Tănase, Prepeliţă, Tătăruşanu, Emeghara, Gardoş, Galamaz, Gabi Matei şi Dorinel Popa – accidentaţi, Brandan suspendat şi Tibi Bălan neinclus pe lista UEFA), roş-albaştrii îşi propun să bată o echipă care a câştigat de fiecare dată în ultimele 5 întâlniri europene pe teren propriu. Meciul reprezintă şi un pas în necunoscut pentru bucureşteni, care nu au mai jucat vreodată împotriva unei echipe din Israel într-un meci oficial. Totuşi, dacă ar fi să se ghideze numai după statistica întâlnirilor româno-israeliene din competiţiile continentale, steliştii ar avea motive să fie optimişti: un singur meci din opt s-a terminat cu succesul israelienilor. Dar tot statistica îi avertizează pe Bourceanu şi compania să stea în gardă întrucât Steaua nu a mai învins pe teren străin în Europa de 9 meciuri, de la acel 2-1 cu irlandezii de la St. Patrick’s Athletic, din august 2009.   

Gigi continuă războiul cu Armata

Bineînţeles, la Steaua persistă problemele extra-fotbalistice. Nu numai că echipa nu se poate întoarce în Ghencea, dar acum Gigi Becali poate pierde chiar şi drepturile federative asupra unor jucători în favoarea Armatei. CSA a câştigat un prim proces împotriva lui Becali, iar dacă decizia va rămâne definitivă patronul Stelei va trebui să plătească  400.000 de euro pentru că s-a folosit de baza de fotbal şi de stadion fără achite cât stabilise prin contract cu proprietarul. În caz contrar, Becali ar urma să fie executat silit.

Joc de 6 puncte

Dar înapoi la meci. Ilie Stan va trebui să atace pentru că Steaua are doar 2 puncte din primele două jocuri, în timp ce adversara sa a adunat 3 puncte. Antrenorul bucureştenilor va trimite probabil în teren o formulă ofensivă, cu patru jucători de atac. Dar nici israelienii nu vor vrea să rateze momentul: dacă bat, ajung la 6 puncte şi fac un pas important spre calificare. Aşa că Stan îşi va struni fotbaliştii din apărare să fie cu ochii pe Vered, Ghadir sau Tohen.

Echipe probabile

MACCABI: Saranov – Buljat, Ottman, Falach, Tawatha – Boccoli, Yahaya, Golsa, de Jesus – Amasha, Vered

STEAUA: Stanca – Martinovic, Geraldo, Iliev, Latovlevici – Bourceanu, Bicfalvi – Rusescu, Tatu, Fl. Costea – M. Costea

Meciul va începe la ora 20:00 şi va fi transmis în direct pe Pro TV şi în format live text pe romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă