9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali: Dacă un om vine cu noroc, schimbă tot jocul! Dorinel...

Gigi Becali: Dacă un om vine cu noroc, schimbă tot jocul! Dorinel Munteanu: Am impresia ca lucrurile sunt aranjate dinainte, s-a vazut pe teren

“Nu am trăit cu emoţii finalul, pentru că pe mine mă interesează mai mult jocul echipei. La un moment dat mă resemnasem. Perspectiva contează, viitorul, faptul că am dominat Galaţiul de la cap la coadă. N-au avut decât golul ăla, care a fost întâmplător. Dacă un om vine cu noroc (n.r. Ilie Stan), schimbă tot jocul.

Nu pot să spun că mi-a plăcut Tibi Bălan. E primul joc, nu e Tibi Bălan pe care îl vreau eu. Nu pot să spun de el ce am spus de Bourceanu după primul joc la Steaua, sau ce am zis de Prepeliţă. Un lucru e clar, trebuie să facem pe compartimente”, a declarat Gigi Becali pentru Sport.ro.

 

“Le-am facut cadou cele trei puncte. Sunt foarte suparat, pentru ca Steaua nu a fost cu nimic mai presus decat noi. E al doilea joc in care pierd in minutul 90. Am impresia ca lucrurile sunt aranjate dinainte, s-a vazut pe teren. Daca unul dintre cei mai buni arbitri din Romania arbitreaza in maniera asta, atunci… Ma pune pe ganduri. N-am vazut faza penaltiului, dar numai asa putea reveni Steaua in meci. Mingea n-avea nicio treaba cu Tanase la acea faza si a fluierat. Probabil ca in mintea lui asa a fost. Rezultatul ma doare” a spus Dorinel Munteanu, antrenorul Otelului, pentru Sport.ro.

 

“Un debut la Steaua, ca antrenor, este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Le mulţumesc băieţilor, le-am spus la pauză că trebuie să fim concentraţi, fără determinare nu se poate.

Nikolic este un jucător puternic, tânăr şi îşi doreşte să se afirme. Nu e de ajuns să ai valoare, trebuie să şi munceşti”, a spus Ilie Stan, antrenorul Stelei, la Antena 1.

Victorie în prelungiri!

Steaua a obţinut o victorie nesperată şi poate chiar nemeritată cu Oţelul, scor 2-1, după ce Nikolic (din penalty) şi Florin Costea (în al treilea minut de prelungire) au anulat golul lui Punosevac din minutul 15.

Gălăţenii nu au avut probleme cu o echipă a Stelei fără idei şi fără sclipire în prima repriză, însă reuşita lui Punosevac a venit într-una dintre puţinele incursiuni ofensive ale Oţelului. Dorinel şi-a ţinut echipa în apărare pe întreaga durată a partidei, încercând să repete strategia care i-a adus succes în sezonul trecut. Însă abordarea mult prea timidă l-a costat din nou pe antrenorul Galaţiului.

Chiar dacă atacând steril, roş-albaştri s-au apropiat tot mai mult de careul Oţelului în repriza a doua, iar arbitrul Alexandru Tudor a acordat mult prea uşor penalty la un contact între Skubic şi Tănase (minutul 59). Nou-intratul Nikolic a transformat cu sânge rece.

Oţelul şi-a păstrat aceeaşi atitudine umilă, însă chiar şi aşa a reuşit o contră care putea să se încheie cu gol dacă Viglianti nimerea cadrul porţii (73). Tatu putea înscrie în minutul 82, dar lobul său a fost scos de pe linia porţii de Sergiu Costin.

Până la urmă, în afară de arbitrajul dubios al lui Tudor, care a fost mult prea blând la intrările dure ale lui Tatu şi Iliev, şi atitudinea tehnicienilor a făcut diferenţa. Ilie Stan avea, în minutul 90, nu mai puţin de patru atacanţi în teren, în timp ce Dorinel Munteanu rămăsese doar cu Pena, retras şi el în jumătatea proprie. Şi, cu steliştii invadând careul lui Grahovac, golul a venit. Nikolic a prelungit pe spate o minge plouată în careu, iar alt nou-intrat, Florin Costea, a marcat din apropiere. O victorie a curajului, dar şi a laşităţii în aceeaşi măsură. Ilie Stan a atacat furibund, Dorinel s-a apărat cu încăpăţânare, iar Tudor nu a avut tupeul de a-i refuza Stelei un penalty.

………..

LIVE TEXT:

MINUTUL 90+5 – Meciul se încheie. Oţelul merge acasă fără niciun punct după un meci în care arbitrul Alexandru Tudor, dar şi tactica mult prea defensivă a lui Dorinel Munteanu au ridicat-o pe Steaua în momentele grele.

MINUTUL 90+4 – Florin Costea şi Bourceanu primesc galben.

MINUTUL 90+3 – GOOL STEAUA! Florin Costea înscrie cu un voleu din 7 metri după o minge prelungită de Nikolic.

MINUTUL 90+3 – GALBEN OŢELUL! Perendija este cel avertizat!

MINUTUL 90+2 – Steaua atacă urcând fundaşii centrali la mijlocul terenului, în timp ce Oţelul se apără cu toată echipa.

MINUTUL 90 – OCAZIE STEAUA! Rusesu şutează 10 metri peste poartă din mijlocul careului.

MINUTUL 85 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Intră Filip în locul lui Punosevac.

MINUTUL 82 – OCAZIE MARE STEAUA! Tatu lobează o minge spre poarta părăsită de Grahovac, ieşit la 20 de metri să respingă din faţa lui Nikolic, însă Sergiu Costin agaţă mingea pe linia porţii, printr-o foarfecă senzaţională.

MINUTUL 81 – Se joacă pe contre în acest final de meci. Steaua are patru atacanţi în teren, iar Oţelul doi.

MINUTUL 78 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Prepeliţă, intră Florin Costea.

MINUTUL 77 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Iese Frunză, intră Pena.

MINUTUL 76 – GALBEN STEAUA! Iliev este avertizat, dar putea primi şi ”roşu” pentru intrare tare la Frunză.

MINUTUL 73 – OCAZIE OŢELUL! Viglianti trimite cu capul puţin peste poarta stelistă din 6 metri, după o centrare a lui Punosevac.

MINUTUL 72 – ”Centralul” reuşeşte să-i enerveze şi pe stelişti. Tatu este semnalizat în offside după ce scapă singur cu Grahovac. Brazilianul ratase, dar reluările au arătat că s-ar fi aflat în poziţie corectă.

MINUTUL 71 – Tudor continuă să acorde lovituri libere Stelei lângă careul gălăţean. Bradan execută iarăşi şi Sergiu Costin respinge dintr-o zonă periculoasă.

MINUTUL 69 – SCHIMABRE LA STEAUA! Iese Bălan, intră Rusescu.

MINUTUL 66 – Tudor dă doar lovitură liberă la o intrare dură a lui Tatu asupra lui Perendija. Gălăţenii protestează.

MINUTUL 65 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Iese Iorga, intră Buş.

MINUTUL 61 – GOOL STEAUA! Nikolic transformă un penalty dictat mult prea uşor de Tudor la o cădere în careu a lui Tănase. Fundaşul dreapta Skubici a fost avertizat cu ”galben” pentru contactul cu stelistul. Reluările au arătat că Tănase începuse deja să cadă când Skubic l-a tras de tricou, în colţul careului mare.  

MINUTUL 57 – Oţelul se apără cu 10 jucători în propria jumătate de teren. Steaua a împins jocul mai aproape de poarta lui Grahovac.

MINUTUL 54 – OCAZIE STEAUA! Prepeliţă a tras în blocajul lui Sergiu Costin, de la 14 metri, după o centrare primită de la Tănase.

MINUTUL 52 – GALBEN OŢELUL! Sălăgeanu este avertizat.

MINUTUL 50 – Steaua a început în atac şi partea a doua, dar tot nu izbuteşte să pună o presiune constantă asupra careului gălăţean.

MINUTUL 46 – începe repriza secundă. E de văzut dacă Steaua va reuşi să revină în meci după ce a făcut o primă repriză extrem de modestă.

MINUTUL 45+2 – Se încheie prima repriză. Steaua nu a reuşit mai nimic, în timp ce Oţelul s-a mulţumit să replice pe contre.

MINUTUL 45+1 – SCHIMBARE LA STEAUA! Iese Mihai Costea, accidentat, intră Nikolic.

MINUTUL 42 – OCAZIE STEAUA! Tibi Bălan animă publicul cu o foarfecă laterală de la 8 metri de poartă, în diagonală. Mingea trece puţin pe lângă poartă.

MINUTUL 41 – Steaua obţine o lovituă liberă în preajma careului advers după mult timp. Brandan centrează în 8 metri, Grahovac iese să respingă, dar este jenat de un stelist. Tudor fluieră fault în atac.

MINUTUL 38 – O jumătate de ocazie pentru Steaua! Bălan reuşeşte prima pasă precisă în careul Oţelului, Prepeliţă recentrează cu capul pentru Mihai Costea, însă mingea este puţin cam lungă, iar atacantul venit de la Craiova nu o ajunge.

MINUTUL 37 – Doar Oţelul reuşeşte să verticalizeze, iar de fiecare dată defensiva Stelei pare că se clatină. Gălăţenii nu încearcă însă mai multe în atac.

MINUTUL 35 – Oţelul îşi face jocul de aşteptare normal, iar Steaua nu găseşte soluţii să străpungă apărarea lui Dorinel Munteanu.

MINUTUL 27 – Steaua pasează mai mult în propria jumătate de teren. Roş-albaştri nu au idei de joc, un scenariu care a devenit obişnuit pentru suporterii stelişti în ultimii ani.

MINUTUL 20 – Tatu intră furibund în careul gălăţean, dar fundaşii lui Dorinel Munteanu îl lasă să-şi închidă unghiul şi apoi resping.

MINUTUL 15 – GOOL OŢELUL! Reuşită norocoasă a gălăţenilor. Viglianti şutează din afara careului, iar Punosevac, aflat la 11 metri, între doi fundaşi stelişti, deviază mingea în ultimul moment şi îl păcăleşte pe Stanca, deja pornit pe direcţia şutului.

MINUTUL 11 – OCAZIE OŢELUL! Giurgiu prinde un şut de la 15 metri, pe jos, însă Stanca reuşeşte să respingă în lateral.

MINUTUL 9 – Oţelul încearcă un presing avansat. Steaua păstrează balonul, dar fără prea mare pericol pentru poarta adversă.

MINUTUL 5 – A doua lovituă liberă pentru Steaua în preajma careului gălăţean. Brandan pasează în lateral pentru Tibi Bălan, care este placat în 16 metri.

MINUTUL 2 – Steaua începe meciul ofensiv. Bourceanu şutează mult peste de la 30 de metri.

MINUTUL 1 – Meciul a început. Ilie Stan şi Tibi Bălan debutează la Steaua.

…………

UPDATE 21.25 Se cunosc echipele de start:

STEAUA: Stanca – Martinovici, Iliev, Geraldo, Brandan – T. Bălan, Prepeliţă, Bourceanu, Tănase – Tatu, M. Costea

Rezerve: Cojocaru, Latovlevici, Fl. Costea, Năstăsie, Rusescu, Bicfalvi, Nikolici

OŢELUL: Grahovac – Skubici, Sg. Costin, Perendija, Sălăgeanu – Giurgiu, Iorga – S. Frunză, Viglianti, Iorga – Punosevac

Rezerve: Brăneţ, Filip, Ljubinkovici, Sîrghi, Buş, Chavez, Ibeh, Pena

………………..

AVANCRONICĂ: Derby-ul suferindelor

Dorinel Munteanu pare să aibă un mare talent când vine vorba să constate că lucrurile merg prost. L-aţi văzut după înfrângerea cu Benfica? Avea ochii roşii, faţa cenuşie şi îşi critica fotbaliştii în direct. Tot ce spunea era corect. Înaintea meciului de duminică cu Steaua, antrenorul gălăţenilor a revenit cu o altă observaţie negativă, dar exactă: “Se întâlnesc două echipe în suferinţă”.

Câtă diferenţă este între acest joc şi Supercupa României care a deschis sezonul la jumătatea lunii iulie! Steaua era şi atunci fragilă, dar avea un nou antrenor şi experimenta un import puternic de jucători. Oţelul era proaspăta campioană, o formaţie solidă şi organizată care nu a dat multe şanse roş-albaştilor. Între timp, Steaua şi-a confirmat fragilitatea în campionat – unde are 3 înfrângeri în 8 etape, în timp ce patronul Becali şi-a continuat politica haotică de schimbare a subalternilor făcându-le vânt anternorului Ronny Levy şi managerului general Mihai Stoica. Dar Oţelul a dezamăgit: gălăţenii au jucat şi gândit ca o echipă liliputană în Liga Campionilor, iar directorul general Marius Stan a intrat în conflict cu Consiliul de Administraţie, ceea ce dă impresia că mai-marii clubului nu ştiu cum să-şi împartă mai convenabil milioanele venite de la UEFA. În campionat, Oţelul are aceeaşi linie de clasament cu Steaua: doar 11 puncte în 8 etape.

Tibi Bălan titular?

În plus, ambele echipe au probleme de lot. Steaua l-a pierdut pe Tătăruşanu şi ar putea fi nevoită să folosească un portar de 16 ani dacă nici Stanca nu va apt de joc. Iar Gardoş va reveni din suspendarea dictată pentru faultul criminal asupra lui Băcilă abia la anul. De partea cealaltă, Dorinel a decis să-şi pedepsească poate cel mai valoros jucător, pe Antal, trimiţându-l, laolaltă cu Cojoc, la echipa a doua pe motive de indisciplină. Şi nu-i poate folosi nici pe Râpă, Silviu Ilie şi Paraschiv, toţi accidentaţi.

Totuşi, dacă în tabăra moldovenilor lucrurile par să meargă din rău în mai rău, la Steaua există şi motive de optimism. Noul antrenor, Ilie Stan, este stelist cu vechime şi anunţă că vrea să readucă roş-albaştrilor stilul ofensiv din anii ’90. În plus, fostul tehnician al Victoriei Brăneşti beneficiază şi de aducearea “studentului” Tibi Bălan, pe care ar intenţiona să-l utilizeze pe postul lăsat descoperit după plecarea lui Nicoliţă, cel de mijlocaş dreapta.

“Acasă”, la Buzău

Însă Brandan şi compania nu scapă de exil. Deşi conducerea Stelei s-ar fi înţeles cu Primăria Capitalei pentru folosirea Stadionului Naţional şi în campionat, jocul cu Oţelul se va desfăşura tot în afara Bucureştiului, ca şi cele cu Mioveni (Constanţa), U Cluj, Târgu Mureş şi Pandurii (toate la Ploieşti). Singura consolare a steliştilor este că Buzăul are un stadion roş-albastru, iar suporterii din localitate sunt recunoscuţi pentru simpatia faţă de Steaua.

Echipe probabile:

Steaua: Stanca – Martinovici, Galamaz, Geraldo, Latovlevici – T. Bălan, Brandan, Bourceanu, Cr. Tănase – M. Costea, Tatu

Oţelul: Grahovac – Skubic, Perendija, Sg. Costin, Sălăgean – Filip, Giurgiu – L. Iorga, Chavez, Frunză – Pena.

Jocul va fi transmis în direct pe Antena 1 şi în format live text pe romanialibera.ro de la ora 21.30.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă