10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali: Am demonstrat că suntem o echipă cât de cât puternică,...

Gigi Becali: Am demonstrat că suntem o echipă cât de cât puternică, care nu a dat mari şanse lui Schalke. Bourceanu: Am făcut 0-0 cu semifinalista din sezonul trecut în Liga Campionilor

“A fost o seară bună, nu foarte bună, dar o seară în care am demonstrat că suntem o echipă cât de cât puternică, care nu a dat mari şanse lui Schalke, o echipă cu buget de 100 de milioane de euro. Marica e cel mai valoros jucător român, Schalke îl are şi pe Raul. Ne trebuie mai mult curaj şi acel mijlocaş care să facă diferenţa şi să dea pasa decisivă.
Am mizat pe Mihai Costea, dar nu a fost în apele lui. Dacă stătea bine în teren la faza la care a fost prins în ofsaid, puteam marca. Schalke nu a avut ocazii de a înscrie, ceea ce înseamnă că suntem o echipă puternică. Geraldo a fost o surpriză plăcută în dreapta. Normal că e o soluţie de viitor. Pe partea stângă Marica n-a mişcat. Ne-a lipsit curajul”, a declarat Gigi Becali la Pro TV.

“Sînt sigur că ne putem califica, să nu uităm că am făcut 0-0 cu semifinalista din sezonul trecut în Liga Campionilor şi asta spune multe despre valoarea lui Schalke. Nemţii sînt la alt nivel, ar cîştiga fără probleme titlul în România. Sper să adunăm puncte în continuare şi la final să fim pe unul dintre primele două locuri”, a declarat Alexandru Bourceanu la GSP.ro.

“Cînd joci cu un adversar de un asemenea calibru, e important că nu ai luat gol. Trebuie să ne declarăm mulţumiţi. Au fost şi jucători care ne-au lipsit la Mediaş, Prepeliţă a demonstrat că e un jucător pe care ne putem baza.

În tribune suporterii lui Schalke au fost dominaţi de suporterii noştri, care au fost alături de noi de această dată. Ne-am simţit extraordinar aici. Avem o relaţie specială cu cei de la CFR, dar doar pînă la meciul direct.

Vrem să jucăm următoarele partide pe National Arena, este un stadion de cel mai înalt nivel”, a declarat Mihai Stoica la sportro.

Egalii lui Raul

Ratarea lui Marica (8) şi bara lui Huntelaar (65) au făcut ca Steaua să obţină, meritat până la urmă, primul punct în Grupa J din Europa League, după meciul de la Cluj cu o formaţie Schalke condusă din teren de legendarul spaniol Raul.

Fostul atacant al Realului a preferat să filtreze pase către colegii săi, însă când a ieşit la rampă i-a dat emoţii lui Tătăruşanu – vezi ”capul” din minutul 35.

Nici Stelei nu i-a lipsit foamea ofensivă, mai ales în condiţiile în care bucureştenii primeseră înaintea fluierului de start un plus de entuziasm la aflarea rezultatelor excelente obţinute de Rapid şi Vaslui. Problema fotbaliştilor lui Levy a stat în posibilităţile reduse de exprimare pe care le-au avut în faţa defensivei germane. Au fost câteva cornere, câteva incursiuni marca Tatu şi Mihai Costea şi jumătatea de ocazie a lui Tănase (50). Cam atât. Antrenorul israelian a preferat să-şi păstreze propria poartă intactă şi, în consecinţă, steliştii nu s-au avântat. Jocul aproape perfect făcut de Geraldo şi Bourceanu şi prestaţia lăudabilă a lui Gardoş l-au ajutat pe Levy.

Exact la final, Steaua putea da lovitura de graţie dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, însă nou-intratul Florin Costea a executat modest. Ar fi fost, totuşi, nedrept. Pentru o echipă cu jucători fără pedigree european, un 0-0 cu Schalke este un rezultat foarte bun.

………..

MINUTUL 90+6 – Florin Costea trimite peste poartă o lovitură liberă centrală de la 30 de metri. Meciul se încheie cu această fază. Steaua obţine un egal muncit, însă împotriva unui adversar care nu a forţat.

MINUTUL 90+2 – Iese Tănase, intră Florin Costea.

MINUTUL 90 – Draxler pătrunde periculos în careul Stelei, centrează în faţa porţii, dar Tătăruşanu respinge.

MINUTUL 84 – Rusescu reuşeşte un dribling în careu pe lângă Uchida, dar cade mult prea uşor când simte contactul cu adversarul. Arbitrul nu acordă nimic.

MINUTUL 80 – SCHIMBARE STEAUA! Iese Mihai Costea, intră Nikolic.

MINUTUL 80 – SCHIMBARE SCHALKE! Iese Farfan, intră Baumjohann.

MINUTUL 79 – Tănase încearcă un şut de la 30 de metri, dar este blocat. Jocul a pierdut din intensitate.

MINUTUL 73 – SCHIMBARE SCHALKE! Iese Marica, intră Draxler.

MINUTUL 72 – Steliştii arată că vor să atace poarta germană, dar la capitolul realizări nu strălucesc.

MINUTUL 67 – SCHIMBARE STEAUA! Prepeliţă, accidentat, este înlocuit cu Rusescu.

MINUTUL 65 – OCAZIE SCHALKE! Huntelaar nimereşte bara cu o reluare de clasă din colţul careului mic.

MINUTUL 59 – Steaua mai obţine un corner. Tot fără rezultat.

MINUTUL 56 – Steaua pune presiune pe adversari, dar germanii rezistă fără mari probleme. Publicul îi îndeamnă pe bucureşteni să inisiste mai mult în atac.

MINUTUL 50 – OCAZIE STEAUA! Tănase se trezeşte singur la 16 metri, însă până să preia iese portarul german şi degajează.

MINUTUL 49 – GALBEN SCHALKE! Farfan!

MINUTUL 49 – GALBEN STEAUA! Brandan este cel avertizat!

MINUTUL 46 – Începe a doua repriză.

MINUTUL 45+1 – Se încheie prima repriză. Germanii nu au forţat, iar Steaua a fost preocupată în primul rând să nu primească gol.

MINUTUL 42 – GALBEN STEAUA! Bourceanu este avertizat!

MINUTUL 39 – GALBEN SCHALKE! Papadopoulos este avertizat!

MINUTUL 35 – OCAZIE SCHALKE! Raul reia cu capul, de la 6 metri, din cădere! Tătăruşanu respinge cu destul de multă dificultate în corner.

MINUTUL 28 – Corner pentru Schalke. Mingea trece prin faţa mai multor fotbalişti germani, dar fără efect pe tabelă.

MINUTUL 25 – Steaua obţine un corner după incursiunea lui Mihai Costea. Bate bine Brandan, dar apărarea germană respinge.

MINUTUL 23 – Jocul este mai degrabă calm, iar liniştea din tribune contribuie la această impresie.

MINUTUL 17 – Steaua încearcă să atace, dar nu reuşeşte să-şi creeze ocazii la poarta lui Fahrmann.

MINUTUL 11 – Germanii pasează rapid şi eficient, iar steliştii încep să alerge fără balon.

MINUTUL 8 – OCAZIE SCHALKE! Marica, aflat în poziţie ideală în interiorul careului, i-a iertat pe stelişti şutând peste poartă.

MINUTUL 5 – Steaua este echipa care are iniţiativa. Nu s-a întâmplat însă nimic notabil până în acest moment.

MINUTUL 1 – Meciul începe. Steaua joacă cu un curajos 4-3-3.

……………

UPDATE 21.50 Se cunosc echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu – Geraldo, Galamaz, Gardoş, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu, Brandan – Tatu, M. Costea, Cr. Tănase
Rezerve: Stanca, Iliev, Fl. Costea, Martinovici, Rusescu, Bicfalvi, Nikolici

Schalke: Fahrmann – Uchida, Howedes, Matip, Fuchs – Papadopoulos, Holtby – Farfan, Raul, Marica – Huntelaar
Rezerve: Unnerstall, Kluge, Baumjohann, Jurado, Metzelder, Hoger, Draxler

…………

Schalke 04 are în componenţă un jucător care a strâns în cariera sa mai multe jocuri şi goluri în competiţiile europene decât are actuala echipă a Stelei. Raul Gonzales este numele său. Spaniolul de 34 de ani a jucat de 145 de ori în Europa şi a înscris 71 de goluri. Echipa Stelei adună 114 meciuri şi doar 6 goluri la nivel continental.

Numai această comparaţie face Steaua să pornească în mod clar cu şansa a doua în meciul de joi seară cu Schalke. Mai sunt şi alte dezavantaje. Cel mai evident: superioritatea post pe post a germanilor. La semifinalista sezonului trecut de Liga Campionilor mai evoluează fotbalişti precum Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfan, Jose Jurado, Julian Draxler sau Christoph Metzelder, Şi faptul că Steaua joacă la Cluj, pe un stadion cu cel mult 25.000 de locuri, poate fi văzut ca un neajuns dacă se ia în vedere că meciul era programat iniţial de Naţional Arena, stadion cu 55.000 de locuri. Apoi, forma bucureştenilor nu este una de invidiat, Steaua fiind surclasată de Mediaş cu 3-0 în weekend. Şi, ca minisurile să se adune, mai este un detaliu: Steaua a înregistrat doar o victorie în cele 12 meciuri pe care le-a susţinut în istoria sa împotriva echipelor nemţeşti.

Nu sunt invincibili

Există însă şi semnale pozitive. Schalke nu a mai câştigat în deplasare în Europa de trei jocuri, ultimul dintre ele însemnând o înfrângere-şoc pe terenul finlandezilor de la HJK Helsinki, 0-2. Iar Steaua nu a mai pierdut “acasă” în competiţiile continentale de şase meciuri, ultima dată fiind învinsă cu 1-0 de Fenerbahce, în 2010.

Echipele probabile:

Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Galamaz, Geraldo, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu, Brandan – Tatu, M. Costea, Tănase.

Schalke: Ralf Fährmann – Marco Höger, Christian Fuchs, Benedikt Höwedes, Kyriakos Papadopoulos – Lewis Holtby, Julian Draxler, Joel Matip – Raul, Jefferson Farfan, Klaas-Jan Huntelaar.

Meciul va fi transmis pe PRO TV, de la ora 22.00.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă