13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGermania vrea să confirme pronosticul lui Platini

Germania vrea să confirme pronosticul lui Platini

Echipa de fotbal a Germaniei a învins formaţia Olandei cu scorul de 2-1, miercuri seară, pe stadionul „Metalist” din Harkov, în Grupa B la EURO 2012, competiţie de fotbal găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie-1 iulie. Portugalia a învins Danemarca şi are, alături de Germania, o şansă destul de mare să treacă de faza grupelor.

Mario Gomez a marcat golurile Germaniei (24, 38), ambele din pasele lui Schweinsteiger, iar Olanda a redus din diferenţă în partea secundă prin Robin van Persie (73). Germania este prima echipă calificată în sferturile de finală ale competiţiei.

Olanda a avut o posesie bună în debutul jocului şi şi-a creat şi două situaţii notabile, prin Van Persie, dar mai întâi Neuer a intervenit foarte bine (7), iar apoi atacantul lui Arsenal a trimis pe lângă poartă (11).

Germania a trecut pe lângă gol, însă, încă din min. 8, când Mesut Özil a şutat din voleu din afara careului, mingea a lovit bara şi a ajuns în braţele lui Stekelenburg. Nationalmannschaft a deschis scorul după o fază superbă, în ciuda posesiei nete a batavilor: Schweinsteiger l-a angajat pe Gomez, acesta a pivotat pe lângă fundaş şi a marcat simplu în poarta Olandei (24). „Portocala mecanică” a mai avut o singură ocazie în prima repriză, un şut al lui Rob­ben (26), prin De Neuer, coechipierul său de la Bayern. În rest, viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 nu a legat aproape nimic.

Stekelenburg a salvat golul în min. 27, când a respins lovitura de cap a lui Badstuber, rămas nemarcat în 6 m (37). Germania şi-a mărit avantajul prin acelaşi Mario Gomez, aflat la golul trei la acest turneu, care a marcat din unghi, tot după o pasă a lui Schweinsteiger (38). Portarul Stekelenburg a mai avut o intervenţie de senzaţie la ultima fază a reprizei, când a scos de sub transversală o lovitura liberă deviată nefericit de Robben (45+1).

La pauză, Olanda avea o posesie a mingii, conform uefa.com, de 57 de procente

Deşi era de aşteptat ca repriza a doua să aducă o schimbare în joc, tot Germania a fost aproape de gol, după incursiunea de peste 40 de metri a fundaşului Hummels, cărei Stekelenburg s-a opus în două rânduri (52). „Portocala mecanică” a început să lege mai bine jocul şi a avut două ocazii bune de gol, prin Van Persie (58), care l-a întrebuinţat serios pe Neuer, şi Sneijder (62), care a trimis puţin pe lângă bară. Robben a reluat şi el alături, din întoarcere (69). Boateng a salvat golul printr-un plonjon la sacrificiu (71), blocând şutul lui Sneijder. Aceste faze au prefigurat golul Olandei, semnat de Van Persie, care a scăpat pe centrul apărării germane şi a înscris de la marginea careului (73). Olanda nu a mai reuşit nimic notabil până la final, Germania fiind aproape de un gol antologic în final (90), când Klose a fost gata să profite de o ezitare a lui Stekelenburg.

Olanda este marea dezamăgire a competiţiei până acum şi ocupă ultimul loc în grupă, fără vreun punct şi cu şanse minime de a merge mai departe, doar în cazul unei victorii în faţa Portugaliei, coroborată cu un succes al Germaniei în faţa Danemarcei.

Mijlocaşul olandez Rafael van der Vaart a declarat, miercuri seară, după înfrângerea din meciul cu Germania, scor 1-2, că formaţia sa a fost întrecută de o echipă de clasă mondială, dar a precizat că mai au încă şanse de calificare.Acum trebuie să batem Portugalia cu 2-0 şi să sperăm că Germania va învinge Danemarca.

Este încă posibil să ne calificăm, trebuie să credem. Germania a jucat bine şi a marcat două goluri fantastice. Este o echipă de clasă mondială. Sigur, nu sunt fericit să încep meciurile pe banca de rezerve. M-am montat la pauză când am intrat şi am dat totul în repriza a doua. Din păcate, nu a fost de ajuns”, a spus Van der Vaart.

În celălalt meci al grupei, echipa de fotbal a Portugaliei a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 3-2 (2-1) . Portugalia a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Pepe (24) şi Helder Postiga (36), danezii au egalat graţie „dublei” lui Nicklas Bendtner (41, 80), dar în cele din urmă Seleccao a obţinut victoria prin reuşita lui Silvestre Varela (87-foto).  

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă