10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGazdele, in postura de favorite

Gazdele, in postura de favorite

Dupa o saptamana plina de fotbal, cu patru partide disputate in cupele europene, fotbalul revine la campionat cu meciurile programate in etapa a doua. Steaua, Dinamo si Rapid, pe care le-am vazut la lucru miercuri si joi, disputa primele meciuri ale noii editii pe teren propriu, aureolate de succesele obtinute in prima etapa.
Principala partida a etapei a II-a se disputa in Ghencea, intre Steaua si National. Un nou test pentru echipa lui Protasov, care pregateste returul cu campioana Norvegiei obligat sa faca retusuri din mers. Cu Dica si Dinita in formatie, dar fara Radoi, care ispaseste a treia etapa de suspendare, Steaua incearca reabilitarea in fata propriilor suporteri dupa egalul cu Rosenberg, fara sa fi uitat ca “bancarii” lui Landi au fost la un pas sa-i lase fara titlu in sezonul trecut. Bancarii vin in Ghencea dupa o victorie in prima etapa si tehnicianul italian a anuntat ca Nationalul este pus din nou pe fapte mari.
Rapid are meci dificil cu FC Arges, o echipa care a pus mereu probleme visiniilor, in Giulesti. Echipa lui Razvan Lucescu s-a descurcat greu la Vaslui cu noua promovata, unde a castigat la limita. Sorin Cartu a pierdut cu 1-0 meciul cu Steaua, a invocat arbitrajul si vrea sa se razbune in Giulesti. Dinamo, echipa cu cel mai bun atac nu ar trebui sa-si faca probleme cu Pandurii, meci in care porneste ca favorita.
Dupa un meci de exceptie in Cupa UEFA Intertoto, CFR Cluj are ca adversara o echipa care a incasat-o etapa trecuta, Jiul Petrosani. Dorinel Munteanu e pus pe fapte mari si in campionat, in timp ce o noua infrangere a minerilor ar putea sa zgaltaie rau scaunul antrenorului Ionut Chirila.
Cu siguranta FC Vaslui nu va avea viata usoara la Bistrita. Fata in fata vor sta antrenorii Ioan Ovidiu Sabau si Basarab Panduru. Doua caractere diferite: unul calm, celalalt vulcanic si agresiv.
Farul nu renunta la obiectivul propus, un loc pe podium si o prezenta in cupele europene. Victoria de la Tg. Jiu a dat aripi echipei lui Grigoras, care spera intr-o victorie cu Sportul. Dan Petrescu s-a apucat de treaba si construieste o noua echipa in Regie. Sportul l-a pierdut pe Gigel Bucur, dar Mazilu este gata sa-i i-a locul de golgheter. Asa spera Dan Petrescu. Una peste alta, o etapa in care gazdele pleaca cu prima sansa.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă