15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFrancezul Florent Serra, castigator printre picaturi

Francezul Florent Serra, castigator printre picaturi

Cea de-a zecea editie a Open Romania, turneu de tenis din categoria International Series ATP, dotat cu premii in valoare de 302.000 de euro, gazduit de Arenele BNR din Capitala, a fost castigata de francezul Florent Serra, care s-a impus cu 6-3, 6-4 in fata rusului Igor Andreev, finalist anul trecut. Daca finala de dublu a turneului bucurestean s-a desfasurat, dimineata, pe o vreme excelenta, cea de simplu, care a avut loc cu cateva ore mai tarziu, a avut parte de o ploaie marunta de toamna. Meciul s-a intrerupt la scorul 3-0 pentru Serra, ceea ce nu l-a impiedicat pe francez sa-si adjudece partida in doua seturi.

Dublul Pavel-Hanescu a pierdut finala

Andrei Pavel si Victor Hanescu au fost, ieri, aproape de un rezultat remarcabil, cand au disputat finala de dublu in compania perechii argentiniene Jose Acasuso-Sebastian Prieto, cap de serie nr. 3. Din pacate, reprezentantii nostri, aflati in premiera in aceasta faza a competitiei bucurestene, au pierdut cu 3-6, 6-4, 3-6, la capatul unei partide de peste o ora si jumatate.
La sfarsitul finalei, Andrei Pavel a spus ca s-a simtit foarte obosit dupa ce a jucat semifinalele de simplu si dublu in aceeasi zi. “Mie mi-a ramas oboseala in oase. Aseara (n.r. – sambata) am terminat semifinala de dublu la ora 23.00, apoi nu puteam sa adorm pentru ca eram foarte obosit si ma dureau picioarele. Am si uitat supararea ratarii finalei la simplu, pe mine m-au chinuit durerile de picioare si de spate, dar asta este. Daca n-ar fi fost Victor sa ma impinga de la spate, cred ca finala de dublu s-ar fi terminat mult mai repede. Hanescu a avut o vointa mai mare decat a mea – si azi, si in semifinala. Oricum, el e si mai tanar”, a spus Pavel. La randul sau, Hanescu considera ca noul regulament incurajeaza jucatorii de simplu sa se inscrie si la dublu. “Eu zic ca noul sistem avantajeaza jucatorii de simplu care intra in proba de dublu. Meciurile sunt mai scurte”, a spus Hanescu.

Nici dupa 10 ani

Romanii au fost mai aproape ca oricand de a intra in posesia “Tiriac – Nastase Trophy”. Dupa calificarea lui Andrei Pavel si a lui Victor Hanescu in semifinale, am sperat ca macar unul dintre acestia sa joace in ultimul act al competitiei. Au existat chiar si super-optimisti care au crezut intr-o finala Pavel – Hanescu, ca Octavian Belu, de pilda. Dar n-a fost sa fie, cum ne-am obisnuit sa spunem, ca de fiecare data cand reprezentantii nostri rateaza “la mustata” atingerea unei performante notabile. Atat Victor Hanescu, cat si Andrei Pavel au fost foarte aproape de o calificare in premiera in finala Open Romania, dar amandoi au pierdut in trei seturi, dupa ce l-au castigat pe primul. Victor Hanescu a beneficiat chiar de trei mingi de meci in semifinala disputata contra rusului Igor Andreev, pe care a piedut-o cu 6-4, 6-7, 3-6. Ca tot romanul, el a gasit si explicatiile pentru infrangerea suferita. Pe de-o parte, ca nu s-a putut concentra la maximum din cauza publicului, care a fost deosebit, dar in fata caruia “e greu sa te concentrezi cand toata lumea asteapta ceva de la tine” – asta dupa ce cu o zi inainte spusese ca spera ca in tribune sa fie mai multa lume cand va juca semifinala. Pe de alta, el a explicat ca a clacat fizic, mai ales din cauza meciului de dublu pe care il sustinuse in seara precedenta semifinalei de simplu. Visul nostru de a vedea, dupa zece ani, un roman in finala Open Romania s-a spulberat cu totul dupa ce Andrei Pavel a cedat in fata francezului Florent Serra, 7-6, 2-6, 3-6. “Cneazul” a recunoscut ca s-a “pus sub presiune de unul singur” si ca, in loc sa atace, cum a facut pe tot parcursul turneului, s-a aparat, ceea ce l-a costat victoria.
Atat Pavel, cat si Hanescu au parasit turneul bucurestean cu cate un cec in valoare de 15.300 de euro si cate 15 puncte ATP, pentru prestatia de la simplu, si cate 4.100 de euro pentru performanta de la dublu.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă