15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFR de Gimnastica ar putea pierde banii!

FR de Gimnastica ar putea pierde banii!

Federatia Romana de Gimnastica (FRG) ar putea pierde posibili sponsori dupa desfiintarea lotului olimpic feminin de senioare si rezilierea contractelor cu antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang.
O societate de asigurari care intentiona sa semneze un nou contract de sponsorizare cu FRG a renuntat, momentan, la idee, din cauza desfiintarii lotului. “Trebuia sa semnam un nou contract cu federatia, dar s-a tot amanat momentul, pentru ca nu am avut timp sa discutam. Acum probabil ca nu vom mai incheia nici un contract, pentru ca nu vad in acest moment ce ne poate oferi federatia. Poate cand se va forma un nou lot ne va interesa un posibil angajament, dar am inteles ca mai dureaza”, a declarat presedintele societatii respective, Octavian Manastireanu. El a precizat ca amanarea semnarii contractului nu are nici o legatura cu scandalurile din gimnastica din ultima vreme. “Noi, ca firma, avem interesul sa ne fie promovata imaginea. Nu a fost o urgenta semnarea unui nou contract cu FRG, pentru ca in aceasta perioada nu au fost competitii majore”.
FRG a semnat anul trecut un contract de sponsorizare care a expirat deja. “A fost un contract cu elemente clare, in care nu se preciza o anumita perioada. Ambele parti si-au indeplinit obligatiile din acel contract, de aceea se poate spune ca el a expirat deja”, a precizat Manastireanu. Societatea s-a implicat, in luna martie, in stingerea procesului civil dintre fosta gimnasta Oana Petrovschi si fostii antrenori ai lotului olimpic, Octavian Belu si Mariana Bitang. Cei doi tehnicieni au fost acuzati de fosta gimnasta de rele tratamente si de tratamente inumane, pe care ar fi fost nevoita sa le suporte in timpul antrenamentelor. Petrovschi i-a chemat pe cei doi antrenori in judecata si le-a cerut aproximativ 1,5 miliarde de lei, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica, suma reprezentand daune morale in urma afectiunilor grave pe care ea le-ar fi dobandit la coloana vertebrala.
Octavian Manastireanu a precizat ca nu regreta ca s-a implicat in stingerea litigiului, chiar daca tehnicienii si-au reziliat in cele din urma contractele cu federatia. “Nu regret nimic, la acel moment a fost o decizie buna. Nu cred ca desfiintarea lotului de gimnastica ne aduce prejudicii de imagine. De fapt, nu imi dau seama in momentul acesta, n-as putea estima daca ne afecteaza in vreun fel, desi nu cred”.
Intrebat daca dupa desfiintarea lotului feminin de senioare federatiei ii va fi mai greu sa aduca sponsori, secretarul general al FRG, Adrian Stoica, a declarat: “Nu s-a pus aceasta problema deocamdata si nu s-a desfiintat nici un lot, ci doar grupa de la Bucuresti a lotului olimpic. Nu am primit semnale ca ne-ar fi mai greu sa aducem sponsori. In prezent nu prea avem sponsori pe plan intern, ci doar pe plan international”.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă