Forbes: Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive din lume. Câți bani a câștigat jucătoarea în ultimul an

Jucătoarea română de tenis Simona Halep figurează în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri realizate în ultimul an.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2017 - 21:38

Jucătoarea română de tenis Simona Halep figurează în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri realizate în ultimul an, stabilit de revista economică Forbes, potrivit Agerpres.

Halep, în vârstă de 25 de ani, a obținut 6,2 milioane dolari în perioada iunie 2016-iunie 2017, mai mult de jumătate din această sumă fiind reprezentată de premiile câștigate în circuitul WTA iar restul din contractele sale de publicitate. 

 

„Simona Halep se află de aproape 200 de săptămâni în Top 10 (WTA). Este cea mai serie activă din tenisul feminin. Starul născut în România a încheiat un contract pe mulți ani cu Mercedes Benz România. Cel important contract de sponsorizare îl are cu Adidas'', au scris jurnaliștii de la Forbes despre Halep.

Clasamentul stabilit de Forbes este dominat de Serena Williams care, deși nu a mai evoluat de câteva luni, fiind însărcinată cu primul ei copil. Ea a reușit să adune în ultimele 12 luni suma de 27 milioane dolari, mai mult decât dublu față de a doua clasată, germanca Angelique Kerber (12,6 milioane).


Topul stabilit de publicația american cuprinde, altfel, opt jucătoarele de tenis, între primele 10 sportive cu cele mai mari venituri figurând doar două care nu au legătură cu tenisul: pilotul de curse Danica Patrick și luptătoarea de arte marțiale mixte Ronda Rousey, ambele din Statele Unite.


 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...