14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024

Flash


Poli Timisoara a disputat sambata, in cadrul turneului de pregatire din Cipru, doua meciuri amicale, in care a invins cu 2-1 formatia ungara Tatabanya si a remizat, 0-0, cu bulgarii de la Litex Loveci. Golurile formatiei timisorene in partida cu Tatabanya au fost marcate de Plesan si Marian Constantinescu. Antrenorul Gheorghe Hagi a folosit in aceasta partida urmatoarea formula de echipa: Grigore-S. Radoi, Soporan, Adr. Ilie, Latovlevici-Plesan, Daminuta, Izvoranu-Constantinescu, Mansour, Stanici. Au mai jucat portarul Zimmermann si jucatorii de camp Dochita si Scutaru.
In primul meci, cel cu Litex Loveci, Poli Timisoara pare sa fi folosit o formula de echipa care se anunta a fi cea de baza pentru retur: Marius Popa-Olah, McKain, Canu, Emeghara-Naidin, Ov. Petre, A. Stoica, Balace-Simek, Gluscevici. Au mai fost folositi Silvasan, Scutaru, Dochita. In minutul 85 Silvasan a avut sansa de a inscrie din lovitura de la 11 metri, dar a sutat in bara transversala.

Victorie cu amenzi la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a invins cu scorul de 1-0 formatia din prima liga cipriota APOP Kirinas, intr-un meci amical din cadrul turneului de pregatire efectuat de divizionara B in Cipru. Golul formatiei pregatite de Ovidiu Stanga a fost reusit de Daniel Orac, in minutul 63. Jucatorii echipei craiovene au acuzat arbitrajul partidei cu APOP, considerand ca formatia cipriota a fost favorizata. Dupa meci, jucatorul Madalin Ciuca a fost anuntat de Ovidiu Stanga ca trebuie sa plateasca 10 euro intr-un fond instituit de antrenor, pentru ca a protestat la deciziile arbitrului. “Chiar daca avea dreptate, Madalin trebuia sa taca, pentru ca se obisnuieste asa si va repeta gestul si in partidele oficiale”, a comentat Stanga decizia.

Zapada amana fotbalul in Franta

Partida AS Saint-Etienne – OGC Nice, care ar fi trebuit sa se dispute, sambata, in etapa a XIV-a a campionatului Frantei, a fost amanata pentru o data ce va fi stabilita ulterior, din cauza zapezii, informeaza AFP. “Tinand cont de ninsorile abundente si de buletinul meteo care indica alerta portocalie pana duminica, delegatul principal la acest meci, Christian Gras, a decis sa amane intalnirea Saint-Etienne – Nice”, se arata intr-un comunicat al clubului gazda.

Robbie Fowler a revenit la Liverpool

Atacantul echipei Manchester City, Robbie Fowler, a revenit la Liverpool, club la care s-a format si cu care a semnat un contract pana la sfarsitul sezonului, a anuntat gruparea engleza. Liverpool va negocia un nou contract cu Fowler la sfarsitul acestui sezon. Robbie Fowler ar putea evolua alaturi de Liverpool, miercuri, 1 februarie, in meciul cu Birmingham City, din campionatul Angliei. Nascut in Toxteth, un cartier din centrul orasului Liverpool, Fowler, in varsta de 30 de ani, a evoluat pentru prima data alaturi de FC Liverpool in 1992. Dupa ce a fost capitanul echipei engleze, in sezonul 2000/2001, in care Liverpool a castigat Cupa UEFA, Cupa Angliei si Cupa Ligii Angliei, el a fost transferat, in noiembrie 2001, la Leeds United. In ianuari

Wenger nu vrea sa sufere la carma Angliei

Managerul clubului Arsenal, Arsene Wenger, a declarat ca nu este interesat sa antreneze reprezentativa Angliei dupa ce actualul selectioner, Sven Goran Eriksson, va parasi echipa, la finalul Cupei Mondiale din Germania. “Acest post nu este pentru mine. Ador fotbalul la nivelul echipelor de club si sunt sigur ca mi-ar lipsi. As avea doar zece meciuri pe an daca as accepta sa fie selectioner”, a spus Wenger. Tehnicianul a precizat ca postul de selectioner al Angliei este cel mai prestigios din fotbalul international. “Este mult mai dificil la nationala Angliei, decat la orice alta selectionata. Aici trebuie sa te uiti in jur cand iesi undeva, sa te uiti si in dreapta, si in stanga. Este postul cel mai important si cel mai dificil din fotbalul international”, a explicat Wenger.
Arsene Wenger a mentionat ca a discutat cu fostii selectioneri ai Angliei, Bobby Robson, Kevin Keegan si Graham Taylor, care i-au spus ca au suferit enorm de mult la nationala. “De asemenea, a suferit mult si Glenn Hoddle. Suferinta nu le-a trecut nici pana in prezent”, a adaugat tehnicianul.

Deportivo solicita victoria “la masa verde”

Deportivo La Coruna a solicitat Consiliului Superior al Sporturilor sa-i acorde victoria in meciul cu Valencia, din mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei Spaniei, intrerupt miercuri in minutul 44, dupa ce un arbitru a fost lovit de un obiect aruncat din tribuna, informeaza AFP. Comisia de competitii a Federatiei Spaniole de Fotbal (RFEF) a decis ca partida sa fie reluata din minutul 44 si sa se joace, pe stadionul Mestalla, cu portile inchise. Aceasta decizie a fost confirmata de RFEF, care a anuntat ca meciul se va disputa pe data de 1 februarie. In tur, Deportivo a castigat cu scorul de 1-0.
“Noi solicitam Consiliului Superior al Sporturilor (CSD) sa suspende decizia Comisiei de competitii a RFEF si sa aplice regulile europene, care ar dicta meci pierdut pentru Valencia”, a declarat presedintele clubului Deportivo La Coruna, Augusto Cesar Lendoiro.
Potrivit unui comunicat al gruparii din La Coruna, aceste regulamente au fost aplicate de UEFA si de Federatia de Fotbal din Italia “pentru meciurile AS Roma-Dinamo Kiev, Lazio Roma-AS Roma si o partida din campionatul Turciei”.
Augusto Cesar Leirodo a adaugat ca daca meciul va fi reluat din minutul 44, atunci acesta trebuie sa se desfasoare pe teren neutru, iar cheltuielile sa fie suportate de federatia spaniola.

Adrenalina la maximum pe zapada

Statiunea americana Aspen poate fi considerata raiul impatimitilor sporturilor de iarna, fiind locul ideal pentru aventura si distractii. Situata in statul Colorado, la o altitudine de 2422 m, la poalele Muntilor Aspen, este statiunea unde se poate schia in tot timpul anului, din septembrie pana in mai temperaturile fiind constant sub zero grade. De aceea cel mai mare eveniment sportiv de iarna al pasionatilor de senzatii tari, Jocurile Sportive Extreme de Iarna (a 10-a editie), se desfasoara zilele acestea aici, unde adrenalina spectatorilor, dar mai ales a practicantilor va urca la nivel maxim. Moto X, superpipe, snowboard si snowmobile sunt sporturile extreme de iarna cele mai practicate si prezente la Aspen X Winter Games. Fiecare deriva dintr-un sport obisnuit, dar adus la stadiul de perfectiune de cei carora nu le este frica de… moarte. Moto X consta in coborarea unei partii de schi cu o saritura inalta de 30 m in timpul careia se fac cateva “tumbe”, apoi aterizarea, care trebuie sa fie perfecta. Superpipe este o proba noua, exclusiv feminina, si este de fapt schi extrem. Snowmobile este o “sanie” cu motor cu care se coboara pante abrupte cu viteze ametitoare. Premierea acestor “nebuni” care sfideaza gravitatia se face ca si in cazul altor sporturi, cu un podium, dar pentru acesti sportivi nonconformisti interesul il reprezinta milioanele de dolari puse in joc.

Foreman, dat in judecata

Fostul campion mondial la categoria grea, americanul George Foreman, a fost actionat in judecata de o firma de marketing care ii solicita daune de 50 milioane de dolari pentru incalcarea unui contract potrivit caruia trebuia sa promoveze o serie de produse din carne. Responsabilii companiei GreatMeals USA Inc. au inaintat o plangere la un tribunal din Santa Monica, prin care sustin ca Foreman si o firma de avocatura le-au solicitat lansarea unei pagini de web si promovarea unor produse din carne pentru o companie pe care au creat-o – George Foreman Foods.
Potrivit acestui contract, Foreman, care era considerat singurul proprietar al firmei George Foreman Foods, a fost de acord sa promoveze produsele respective prin diferite aparitii personale. Foreman ar fi vrut sa beneficieze astfel de pe urma succesului inregistrat cu marca sa de grill (cuptor electric). De la lansarea acesteia, in 1995, Foreman a vandut peste 55 milioane de produse.
Foreman este acuzat ca, impreuna cu un partener al firmei de avocatura, John Kirkland, a transferat in secret controlul asupra firmei George Foreman Foods fratelui lui Kirkland. De asemenea, fostul campion mondial este acuzat ca a refuzat sa promoveze produsele respective si chiar a impiedicat eforturile companiei de a le vinde.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă