12 C
București
joi, 28 martie 2024

Flash

Record mondial in proba masculina de 800 metri liber

Sportivul australian Grant Hackett a castigat proba masculina de 800 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Natatie de la Montreal, reusind sa stabileasca si un record mondial, informeaza AFP. Hackett a terminat cursa in 7 minute, 38 de secunde si 65 de sutimi. Pe locul al doilea s-a clasat americanul Larsen Jensen, cu performanta de 7 minute, 45 de secunde, 63 de sutimi, in timp ce pozitia a treia a fost ocupata de rusul Iuri Prilukov. Hackett a imbunatatit recordul mondial la 800 de metri liber detinut de compatriotul sau Ian Thorpe, cu 7:39.16, de la CM de la Fukuoka (Japonia) din 2001. Prilukov a reusit sa stabileasca un record european, cu 7 minute, 46 de secunde si 64 de sutimi.

Rosset nu mai este capitanul echipei Elvetiei

Marc Rosset a fost demis din functia de capitan al echipei de Cupa Davis a Elvetiei, deoarece nu beneficiaza de increderea jucatorilor, printre care se afla si Roger Federer, a anuntat Federatia elvetiana de tenis, citata de AFP. “Decizia a fost luata de intreaga echipa, dupa ce s-a constatat ca nu mai exista incredere intre jucatori si capitan”, se arata intr-un comunicat al forului de la Geneva.
Marc Rosset, in varsta de 34 de ani, nu va fi astfel prezent la meciul de baraj cu Marea Britanie, care va avea loc in perioada 23-25 septembrie, la Geneva. Succesorul lui Rosset, capitan din 2002, nu este inca cunoscut.

Fritea si Parvu, la Universitatea Craiova

Clubul Universitatea Craiova i-a transferat pe jucatorii Razvan Fritea si Lucian Parvu, saptamana viitoare fiind asteptati si patru fotbalisti albanezi. Razvan Fritea, care a evoluat la Jiul Petrosani, evolueaza pe postul de mijlocas coordonator si are 22 de ani. El a semnat un contract pe cinci sezoane si a mai evoluat la echipele UTA Arad si FC Oradea. Jucatorul Lucian Parvu a semnat un contract pe trei ani, are 23 de ani, iar in ultimele doua sezoane a evoluat la echipa elena Ergotelis. De asemenea, la Universitatea mai sunt asteptati patru jucatori albanezi, intre care se afla si un atacant de la Dinamo Tirana. Saptamana viitoare este asteptat si irakianul Saleh Jaber.

Pavel si Hanescu, in optimi de finala la Kitzbuhel

Jucatorii de tenis Andrei Pavel, cap de serie numarul 10, si Victor Hanescu, cap de serie numarul 15, s-au calificat in optimile de finala ale turneului de la Kitzbuhel, dotat cu premii in valoare totala de 625.000 de euro. Pavel l-a invins, in turul doi, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6 (7/4), pe germanul Rainer Schuttler si va juca in faza urmatoare a competitiei cu rusul Mihail Iujnai, cap de serie numarul 6, care a trecut, cu scorul de 6-0, 7-5, de cehul Ivo Minar. Hanescu l-a invins, cu scorul de 6-0, 6-1, pe germanul Tomas Behrend si va juca in faza urmatoare a competitiei cu argentinianul Mariano Puerta, cap de serie numarul 2, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de georgianul Irakli Labadze, jucator venit din calificari.

Un nou joc loto pentru Olimpiada de la Londra

Autoritatile britanice au decis sa infiinteze un nou joc loto destinat sa sprijine finantarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice din 2012, care vor avea loc la Londra, informeaza AFP. Ministrul Sporturilor din Marea Britanie, Tessa Jowell, a precizat ca noul joc va fi lansat, obiectivul fiind strangerea a 750 de milioane de lire sterline (1,085 miliarde de euro) in sapte ani. Costul total al organizarii JO din 2012 este estimat la 2,375 miliarde de lire sterline (3,44 miliarde de euro), dintre care 1,5 miliarde de lire sterline vor fi furnizati de diferite jocuri de loterie. “Loteria Nationala trebuie sa stranga 1,5 miliarde de lire sterline in urmatorii sapte ani si noi apreciem ca 750 de milioane vor fi obtinuti din noul joc loto olimpic”, a spus Tessa Jowell.

El-Hadji Diouf, amendat deoarece nu are abonament TV

Jucatorul echipei Bolton Wanderers, El-Hadji Diouf, a fost amendat cu suma de 100 de lire sterline deoarece a recunoscut ca are televizor, dar nu si abonament, informeaza cotidianul “The Sun”. Potrivit sursei citate, fotbalistul senegalez, care are la Bolton Wanderers un salariu saptamanal de 40.000 de lire sterline, a refuzat sa il lase sa intre in locuinta sa din Merseyside pe responsabilul care intentiona sa efectueze un control. El i-a spus, insa, barbatului respectiv ca are televizor, dar nu si abonament.

Kallon, dorit la Al-Ittihad

Gruparea AS Monaco a confirmat ca a fost contactata de clubul saudit Al-Ittihad, pentru a-l transfera pe atacantul Mohamed Kallon la echipa antrenata de Anghel Iordanescu, informeaza AFP. “Noi am fost contactati, dar nu suntem decat la acest stadiu. Este prematur sa se aduca vorba de un eventual transfer si, din cate stiu, nu a fost programata nici o intalnire”, a declarat Gerard Brianti, vicepresedintele clubului monegasc, responsabil de transferuri. Agentul atacantului, Samuel Udegbunam, a declarat ca nu detine informatii despre eventualitatea unui asemenea transfer. Potrivit presei arabe, atacantul din Sierra Leone va semna in curand un contract cu Al-Ittihad.

Cristian Balaj va arbitra Supercupa Romaniei

Arbitrul Cristian Balaj va conduce la centru Supercupa Romaniei dintre campioana Steaua Bucuresti si castigatoarea Cupei Romaniei, Dinamo Bucuresti, se arata intr-un comunicat al FRF. Balaj va fi ajutat de asistentii Cristian Nica si Zoltan Szekely, in timp ce arbitru de rezerva va fi Sebastian Coltescu. Supercupa Romaniei se va disputa duminica, de la ora 21.00, pe stadionul “Cotroceni”.

Ljungberg si-a prelungit contractul cu o casa de moda

Jucatorul echipei Arsenal Londra Freddie Ljungberg a semnat un nou contract pe o perioada de doi ani cu casa de moda Calvin Klein, informeaza cotidianul “The Sun”. Potrivit sursei citate, fotbalistul suedez in varsta de 28 de ani va castiga din acest contract cel putin 500.000 de lire sterline. Ljungberg a inceput colaborarea cu Calvin Klein in anul 2003.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă