10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Flash

Shelbourne isi revine

Echipa FC Shelbourne, posibila adversara a Stelei in turul doi preliminar al Ligii Campionilor, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia Longford Town, intr-un meci din etapa a XV-a a campionatului Irlandei, informeaza site-ul oficial al gruparii britanice. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Jason Byrne, in minutul 58. Antrenorul Pat Fenlon a inceput partida in urmatoarea formula: Delaney – Heary, Crawley, Rogers, S. Byrne – Ryan, Cahill, Ndo, Crowe – J. Byrne, Baker. Portarul Dean Delaney a fost desemnat cel mai bun jucator al meciului. Shelbourne ocupa locul doi in clasamentul campionatului irlandez, la trei puncte in spatele liderului Cork City, care are si un meci mai putin disputat. Urmatorul meci de campionat pentru Shelbourne va avea loc, vineri, pe teren propriu, cu echipa Derry City.


Gheorghe Guset s-a clasat pe locul doi la Praga

Atletul Gheorghe Guset s-a clasat pe locul doi, luni, in proba de aruncare a greutatii din cadrul reuniunii de la Praga, cu o performanta de 20,28 metri, informeaza AFP. Guset a fost devansat de cehul Petr Stehlik (20,32 m), in timp ce locul trei a fost ocupat de bielorusul Pavel Lijin (20,24 m). In proba feminina de saritura in lungime, atleta Alina Militaru s-a clasat pe locul doi, cu o performanta de 6,63 metri. Militaru a fost devansata de cubaneza Yargelis Savigne (6,71 m), in timp ce locul trei a fost ocupat de unguroaica Tunde Vaszi (6,61 m).


O noua demisie la FC Barcelona

Un al cincilea membru al echipei de conducere de la FC Barcelona, Xavier Faus, a demisionat din “motive personale si profesionale”, a anuntat gruparea spaniola, citata de AFP. “Astazi mi-am prezentat demisia din motive personale si profesionale (…). Sunt mandru ca am lucrat la Barcelona. In calitate de catalan, este o onoare si un privilegiu”, a declarat Xavier Faus, intr-o scrisoare adresata colegilor din comitetul director, care i-a acceptat demisia.
Pe 2 iunie, trei conducatori ai clubului catalan au demisionat: Jordi Moix, responsabil cu administratia, Sandro Rosell, vicepresedinte sportiv, si Josep Maria Bartomeu, responsabil al sectiei de baschet.
Prima demisie la FC Barcelona a avut loc la sfarsitul lunii, cand responsabilul serviciului medical, Jordi Mones, a renuntat la functie.


Hleb la Arsenal Londra

Clubul german VfB Stuttgart a anuntat ca mijlocasul bielorus Alexander Hleb a semnat un contract cu gruparea engleza Arsenal Londra, informeaza AFP. Internationalul bielorus, in varsta de 24 de ani, evolua la VfB Stuttgart din 2000. “Speculatiile facute de toata lumea au luat sfarsit. Alex a dorit cu orice pret sa mearga la Arsenal”, a declarat Herbert Briem, directorul clubului din Stuttgart.
La randul sau, Arsenal a confirmat, pe site-ul oficial, transferul lui Alexander Hleb, subliniind ca “jucatorul trebuie sa efectueze vizita medicala si sa obtina permisul de munca”. Clubul londonez a precizat ca “transferul este de aproximativ 15 milioane de euro”, insa nu a precizat durata contractului. “Suntem foarte fericiti ca Alexander Hleb va evolua la echipa noastra. Este un jucator pe care il urmaresc de mai mult timp si pe care il admir mult. El va aduce multa calitate in jocul nostru si deja si-a dovedit potentialul in Bundesliga: el are tot ce trebuie pentru a reusi la Arsenal”, a declarat Arsene Wenger, managerul gruparii Arsenal.


Dennis Wise va juca la Southampton

Fostul international englez Dennis Wise va juca in sezonul viitor la echipa Southampton, retrogradata in liga secunda, a anuntat, luni, conducerea clubului britanic, citata de AFP.
Wise, in varsta de 38 de ani, era liber de contract dupa ce in ultimele doua sezoane a fost antrenor-jucator la formatia Millwall din liga a doua. Cu Wise pe banca tehnica, Millwall a ajuns in finala Cupei Angliei in anul 2004, unde a fost invinsa de echipa Manchester United, scor 3-0. Mijlocasul englez si-a inceput cariera la Southampton, dupa care a mai evoluat la formatiile Wimbledon, Chelsea Londra, Leicester City si Millwall.


Klinsmann: Kahn este in prezent portarul titular al Germaniei

Selectionerul Germaniei, Jurgen Klinsmann, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei “Bild” ca “Oliver Kahn ar fi in poarta daca astazi ar incepe Cupa Mondiala”, informeaza AFP.
“El continua sa fie numarul 1. Insa nu stiu daca va fi in poarta pe 9 iunie 2006. Noi apreciem ca pentru performanta este buna concurenta. Acesta este motivul pentru care mentinem principiul rotatiei”, a subliniat Klinsmann inaintea meciului de miercuri cu Mexic, din finala mica a Cupei Confederatiilor, partida in care Kahn va inregistra 80 de selectii in echipa nationala.
Klinsmann, care a preluat nationala Germaniei in urma cu un an de la Rudi Voller, a anuntat, in urma cu cateva zile, ca portarul titular la Cupa Mondiala va fi ales in mai 2006.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă