19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

Cocis: Mi-ar placea sa lucrez cu Hagi

Internationalul roman al echipei Serif Tiraspol, Razvan Cocis, a declarat ca i-ar placea sa evolueze sub comanda lui Gheorghe Hagi la Poli Timisoara, dar a subliniat ca prioritatea sa ar fi sa joace intr-un campionat strain. “Exista multi antrenori in Divizia A de la care as avea multe de invatat. Eu trebuie sa ma intorc la Serif pe 26 decembrie si abia apoi voi lua o decizie. Mi-ar placea sa lucrez cu Hagi la Timisoara, dar daca voi primi o oferta din strainatate voi merge acolo”, a afirmat Cocis, care a asistat la partida CFR Cluj – Gloria Bistrita, scor 0-0, din etapa a XIV-a a Diviziei A.


Vitali Klitschko se implica in politica

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko, care si-a anuntat retragerea din activitate la inceputul lunii noiembrie, a declarat ca intentioneaza sa se implice in politica in tara sa, informeaza AFP. Klitscko, sustinator al lui Viktor Iuscenko in timpul revolutiei portocalii din 2004, a anuntat intr-o conferinta de presa ca se gandeste sa candideze pentru postul de primar al orasului Kiev sau la alegerile legislative din martie 2006. “Daca locuitorii din Kiev ma vor sustine, nu exclud posibilitatea de a candida pentru postul de primar. Pe de alta parte, daca fortele democratice se vor unifica si cred ca Viktor Iuscenko poate sa realizeze acest lucru, nu exclud o candidatura a mea, ca reprezentant al unui bloc format din fortele democratice”, a afirmat Klitschko.


Romania, trei victorii la Trofeul Carpati

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit trei victorii la Trofeul Carpati de la Timisoara: 36-28 (21-14) cu reprezentativa Italiei, 27-20 (17-14) cu nationala Olandei si 41-28 cu Turcia. Printre cei mai buni jucatori ai echipei pregatite de Lucian Rasnita s-au numarat Alin Sania, Marius Novanc, Ionut Georgescu), Florin Nicolae, Rares Jurca, Mihai Timofte, Marius Stavrositu, Marian Filip, Ionut Saulescu si Sandu Iacob.


Romania – Spania 30-20, la Turcin Cup

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a invins cu scorul de 30-20 reprezentativa Spaniei, in cel de-al doilea meci disputat in cadrul Turcin Cup, competitie ce se desfasoara in Ucraina. Pentru Romania, cele mai multe puncte au fost inscrise de Petruta Maier, Ionela Galca si Aurelia Stoica, fiecare cu cate patru reusite. In primul joc, fetele antrenate de Gheorghe Tadici invinsesera Polonia cu 28-24. Ieri, in ultima zi a turneului, ultimul de pregatire dinaintea Campionatului Mondial din Rusia, Romania a intalnit reprezentativa Ucrainei.


A murit Richard Burns, fostul campion mondial de raliuri

Fostul campion mondial de raliuri (in 2001), britanicul Richard Burns, a murit din cauza unei tumori pe creier. Burns, care fusese supus unei operatii pe creier in luna aprilie, se afla de mai multe zile in coma. Diagnosticul i-a fost pus in 2003, dar Burns a incercat sa revina la echipa Subaru un an mai tarziu. Deoarece starea sanatatii i s-a inrautatit, englezul a fost nevoit sa renunte. In varsta de 34 de ani, Richard Burns s-a stins din viata cand se implineau patru ani de la succesul sau in Campionatul Mondial, pe 25 noiembrie 2001, cand castiga ultimul raliu, cel al Marii Britanii, cu doua puncte in fata compatriotului sau Colin McRae. De doua ori vicecampion mondial, dupa Marcus Gronholm, in 2000, si dupa Tommi Makkinen, in 1999, Burns a castigat in total 10 raliuri intre 1998 si 2003.


Co Adriaanse si-a prelungit contractul cu FC Porto

Clubul FC Porto a decis sa prelungeasca acordul cu tehnicianul Co Adriaanse, noul contract urmand sa fie valabil pana in 2008, a anuntat presa portugheza, citata de AFP. “El va ramane pana in 2008. Am decis sa-i prelungim contractul”, a declarat presedintele clubului FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, care a laudat contributia pe care a avut-o pana in prezent Co Adriaanse la echipa. “A pus la punct un nou model de organizare. Echipa se identifica din ce in ce mai mult cu el”, a precizat presedintele gruparii. Co Adriaanse a preluat conducerea tehnica a echipei FC Porto in luna mai.


Nigeria vrea organizarea Jocurilor Commonwealth 2014

Presedintele Olusegun Obaganjo a revenit pentru Nigeria dreptul de a organiza Jocurile Commonwealth-ului din 2014 “pentru ca acestea sa ajunga in sfarsit in Africa”. Confirmand candidatura capitalei Abuja pentru organizarea acestor Jocuri, in Malta, unde a participat la un summit al Commonwealth-ului, presedintele Nigeriei a cerut celorlalte doua tari interesate, Scotia, prin Glasgow, si Canada, care inca nu si-a desemnat orasul, de a se retrage din cursa.
“Noi ne dorim ca aceste Jocuri sa ajunga pentru prima data si in Africa”, a precizat presedintele, adaugand ca orasul Abuja s-a dotat deja cu echipamentele necesare pentru Jocurile africane de acum doi ani. Nigeria si-a anuntat inca din luna mai a anului 2004 candidatura pentru organizarea editiei din 2014 a Jocurilor Commonwealth-ului. In 2006, aceasta competitie va avea loc la Melbourne, in Australia, iar cea din 2010, la New Delhi, in India.


Poloistii de la Steaua, campioni nationali… de toamna

Ultimele meciuri ale turului Superligii Nationale de polo s-au disputat la sfarsitul saptamanii trecute, batalia pentru primul loc, indirecta insa, dandu-se intre formatiile bucurestene Dinamo si Steaua, care le-au avut ca adversare pe CSM Oradea, respectiv Rapid. Desi pornea ca favorita, dupa ce s-a impus cu 8-6 in primul meci din dubla mansa, echipa din Sos. Stefan cel Mare a surprins ieri prin infrangerea cu 6-12 suferita in fata team-ului oradean. Steaua insa a invins in ambele partide, 12-9 si 7-5, si cu cele 20 de puncte acumulate a preluat sefia clasamentului. Cu acelasi punctaj, dar un golaveraj mai slab la victoriile directe, Dinamo s-a clasat pe pozitia secunda. “Dinamo a atras atentia prin progresul inregistrat in ultimele trei luni. Dupa infrangerile grele suferite in Cupa Romaniei a reusit o spectaculoasa revenire valorica”, a precizat Virgil Plesca, antrenorul federal al forului nostru de specialitate. Pe locul al treilea a urcat CSM Oradea (16 p.), urmata de Rapid (15 p.), Astra Arad (9 p.), Poli Cluj (4 p.) si Sportul (0 p). D.I.


Maradona: Tronul meu este ocupat de Ronaldinho

Fostul jucator argentinian Diego Armando Maradona a declarat ca “tronul” sau este ocupat de brazilianul Ronaldinho de la FC Barcelona, pe care il considera cel mai bun fotbalist din lume, informeaza “Mundo Deportivo”. “Tronul meu este deja ocupat. Este al lui Ronaldinho. Este cel mai bun fotbalist din lume. Nu am nici o indoiala in acest sens”, a spus Maradona. Declaratia lui Maradona a fost facuta dupa meciul amical intre echipa veteranilor clubului Boca Juniors si o formatie similara a gruparii Argentinos Juniors, in care fostul jucator a inscris doua goluri.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă