13.7 C
București
marți, 26 martie 2024

Flash

Krstanovici va juca la Cluj si in viitorul sezon
Baschetbalistul sarb Zoran Krstanovici a ajuns la un acord cu conducerea gruparii Poli Mobitelco Carbochim Cluj privind prelungirea pentru inca un sezon a contractului. “Am negociat cu managerul lui, urmeaza sa semneze contractul pentru viitorul sezon”, a declarat managerul echipei clujene, Mircea Cristescu. Pivotul Zoran Krstanovici (2,05 metri, 22 de ani) se afla in aceste zile in Serbia, urmand sa se prezinte la pregatiri pe 1 august, cand a fost anuntata reunirea lotului. Krstanovici s-a transferat la inceputul anului la Poli Mobitelco Carbochim, echipa care a incheiat campionatul pe locul patru si va evolua in sezonul urmator in FIBA Challenge Cup.

“U” Cluj a renuntat la trei jucatoare
Noul antrenor al echipei de handbal feminin “U” Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu, a renuntat la serviciile portarului Monica Bochis si ale jucatoarelor Melinda Marton si Andreea Luca. “Mie si Melindei ne expirau contractele si ne-au spus ca nu ni le mai prelungesc. Imi pare rau ca s-a terminat asa, pentru ca acum vreo luna sponsorii ne-au convins sa nu acceptam alte oferte si sa ramanem la Cluj. Am acceptat si acum ne-au spus ca renunta la noi. N-a fost prea frumos”, a declarat Bochis. Ea a evoluat la Cluj in ultimele trei sezoane si a mentionat ca nu doreste sa mai evolueze in campionatul intern. “Mi-am trimis datele la mai multe echipe. Am primit niste oferte din Spania si Germania, unde as vrea sa-mi incerc norocul”, a spus Bochis.
Lotul echipei clujene se va reuni
pe data de 6 iulie.

Fatih Terim, prezentat oficial
Tehnicianul Fatih Terim a fost prezentat oficial la finalul sedintei Comitetului Executiv al Federatiei Turce de Fotbal (TFF) ca responsabil cu pregatirea selectionatelor Turciei, informeaza ajansspor.com. Terim a sustinut o conferinta de presa alaturi de presedintele TFF, Levent Bicakci, care a precizat ca tehnicianul nu a semnat inca acordul cu federatia. Contractul lui Terim va fi valabil pana la Cupa Mondiala din 2010. “Am ales sa venim astazi in fata presei pentru a evita aparitia unor noi speculatii”, a afirmat Bicakci.
Fatih Terim a declarat ca inca nu a stabilit care ii vor fi secunzii. “In cel mai scurt timp voi cere sa se intocmeasca un raport referitor la echipele noastre si imi voi alege secunzii”, a precizat Terim. Pentru conducerea tehnica a reprezentativei Turciei a fost vehiculat si numele antrenorului echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu.

Carew, la Lyon
Atacantul echipei Besiktas Istanbul John Carew a semnat un contract pentru patru sezoane cu gruparea Olympique Lyon, a anuntat clubul francez, citat de AFP. Valoarea transferului este de 7,65 milioane de euro. In varsta de 26 de ani, John Carew (1,95 m, 92 kg) a evoluat in sezonul trecut la Besiktas Istanbul, unde a fost coechipier cu Daniel Pancu. Carew a mai jucat la formatiile FC Valencia, alaturi de care a disputat finala Ligii Campionilor in 2001, si AS Roma. In Norvegia, Carew a jucat pentru Valerenga Oslo, dar si pentru Rosenborg. El a fost selectionat de 46 de ori in nationala Norvegiei.

AC Torino a promovat in Serie A
Echipa AC Torino, la care evolueaza mijlocasul Paul Codrea, a promovat in Serie A, desi a fost invinsa pe teren propriu cu scorul de 1-0 (1-0) de formatia Perugia in mansa secunda a barajului pentru accederea in prima liga italiana, a anuntat site-ul oficial al gruparii torineze. Codrea a fost introdus pe teren in minutul 80 in locul lui Conticchio.
Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Mascara in minutul 20. In tur, la Perugia, AC Torino a invins cu scorul de 2-1.
Torino se alatura echipelor Genoa si Empoli, care au promovat direct la finalul sezonului. Cele trei formatii vor lua locul in Serie A echipelor Bologna, Brescia si Atalanta Bergamo.

Shaquille O'Neal si-a luat masteratul in management
Baschetbalistul american Shaquille O'Neal si-a luat masteratul in management, numarandu-se printre cei 2.200 de studenti ai Universitatii din Phoenix care au participat la festivitatea de inmanare a diplomelor, informeaza agentia Datasport. “Aceasta diploma imi va folosi in viitor, atunci cand voi reveni la viata normala. Intr-o zi va trebui sa renunt la baschet si sa am un loc de munca normal, unde sa stau de la ora 9.00 la ora 17.00”, a afirmat fostul pivot al echipei Los Angeles Lakers, care evolueaza in prezent la Miami Heat.
In acest sezon Shaquille O'Neal, in varsta de 33 de ani, a ajuns cu Miami Heat pana in finala Conferintei de Est a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), dar echipa sa a fost eliminata de Detroit Pistons.

Carlos Sainz si-a marcat retragerea printr-o reusita in Raliul Greciei
Pilotul spaniol Carlos Sainz si-a marcat retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri printr-o reusita la Raliul Greciei, unde s-a clasat pe pozitia a treia, informeaza AFP. “S-a terminat. Puteti fi siguri acum ca nu voi reveni in Campionatul Mondial de raliuri. Sunt bucuros ca am terminat astfel, pe podium, exact in tara in care am obtinut prima mea victorie in urma cu 15 ani. Ce sportiv nu si-ar dori acest lucru? Este foarte emotionant”, a declarat Sainz.
Carlos Sainz a fost devansat la Raliul Greciei de francezul Sebastien Loeb si finlandezul Toni Gardemeister.

Romania, locul 4 la turneul de la Lunel
Echipa nationala de rugby in 7 a Romaniei a ocupat locul patru la turneul de la Lunel (Franta), contand pentru prima etapa de calificare la Turneul final al Circuitului European FIRA-AER. Romania a fost repartizata in Grupa A, unde a obtinut trei victorii: 26-17 cu Olanda, 38-0 cu Armenia, 33-0 cu Luxemburg, si a inregistrat o infrangere, 5-29 cu Italia, acumuland 10 puncte. In semifinale echipa Romaniei a pierdut cu scorul de 7-28 in fata formatiei Frantei, iar in finala mica a turneului a cedat in fata Italiei, scor 7-24. Reprezentativa Romaniei va evolua, in al doilea turneu de calificare, programat la Batumi, Georgia, in perioada 2-3 iulie.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....
Ultima oră
Pe aceeași temă