21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024

Flash

Nou contract pentru Martin Jol la Tottenham

Managerul gruparii Tottenham Hotspurs, Martin Jol, a semnat un nou contract pentru trei sezoane cu clubul englez, astfel ca noul acord va expira in 2008, informeaza AFP. Jol, in varsta de 49 de ani, fost antrenor al formatiilor Roda JC Kerkrade si RKC Waalwijk, a sosit la Tottenham in vara anului 2004, pentru a fi secundul fostului selectioner al Frantei Jacques Santini. Insa in noiembrie 2004 Santini a demisionat, astfel ca Jol a fost numit in locul sau.

Nuno Valente revine in nationala Portugaliei

Fundasul echipei FC Porto Nuno Valente a fost convocat de selectionerul Luiz Felipe Scolari pentru meciurile pe care nationala Portugaliei le va sustine, in compania Luxemburgului (3 septembrie) si Rusiei (7 septembrie), in preliminariile Cupei Mondiale din 2006, informeaza AFP. “Este un jucator cu un puternic caracter, personalitate si stie ce vrea. In ceea ce priveste performanta tehnica si fizica, ne vom da seama pe masura ce se vor desfasura antrenamentele”, a declarat Scolari, dupa ce Nuno Valente a fost trimis la echipa a doua a clubului FC Porto. De asemenea, in echipa nationala au revenit jucatorii Costinha si Maniche, precum si Deco si Simao Sabrosa, absenti la meciul amical cu Egiptul de pe 17 august.

Robinho si-a reziliat pe aeroport contractul cu Santos

Jucatorul brazilian Robinho si-a reziliat pe aeroportul din Rio de Janeiro contractul cu FC Santos, inainte de a pleca spre Madrid, pentru a se alatura gruparii Real Madrid. Robinho, in varsta de 21 de ani, insotit de mama si de impresarul sau, Wagner Ribeiro, a semnat, fara a discuta cu jurnalistii prezenti, documentele aduse de avocatul clubului brazilian, Roberto Silva. El urmeaza sa evolueze la Real Madrid incepand din 31 august, dupa ce Federatia Braziliana de Fotbal (CBF) va trimite actele necesare forului similar spaniol.

Un automobil al lui Maradona, vandut la licitatie

Un automobil Ferrari 355, fabricat in 1996 si care i-a apartinut fostului international argentinian Diego Maradona, a fost vandut la licitatie pe Internet pentru suma de 670.150 dolari, informeaza cotidianul Gazzetta dello Sport. Anuntul a fost facut de Juan Martin de la Serna, administrator al site-ului pe care a fost pusa in vanzare masina respectiva. Licitatia a durat trei saptamani, iar automobilul a fost adjudecat de o persoana care a licitat cu numele “CGBblanco” si locuieste in Buenos Aires. De la Serna a precizat ca in total s-au primit 153 de oferte pentru masina si a calificat drept “astronomica” suma finala de 670.150 de dolari. El a precizat ca pretul de piata al unui astfel de automobil este de aproximativ 150.000 de dolari. Maradona a folosit automobilul Ferrari 355 in anii '90.

Patronul lui Lokomotiv Plovdiv asasinat

Patronul clubului Lokomotiv Plovdiv, Gheorghi Iliev, a fost asasinat joi seara la mai putin de o ora dupa ce echipa bulgara a reusit calificarea in turul intai al Cupei UEFA, in urma victoriei, cu scorul de 1-0, obtinute in meciul cu OFK Belgrad, informeaza site-ul bnn. Iliev a fost impuscat in inima de un lunetist, in timp ce vorbea la telefonul mobil, in fata a 30 de martori. Incidentul s-a produs intr-un bar din statiunea Slanchev Briag, situata in apropierea orasului Burgas. Patronul clubului Lokomotiv Plovdiv a decedat in drum spre spital. Gheorghi Iliev, care era presedinte al companiei de asigurari VAI, a fost arestat in mai multe randuri in urma unor acuzatii de inselaciune, agresiune si viol.

Sahtior Donetk va intalni Debrecen

Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, la care evolueaza Razvan Rat, Cosmin Barcauan, Ciprian Marica si Flavius Stoican, va intalni in primul tur al Cupei UEFA echipa Debrecen, din Ungaria. A doua reprezentanta a Ucrainei in Cupa UEFA, Metalurg Donetk, care ii are in componenta pe Marian Aliuta si Daniel Florea, va evolua impotriva echipei PAOK Salonic.
Cu o formatie din Salonic se va infrunta si echipa italiana AS Roma, la care evolueaza Cristian Chivu: Aris Salonic.
Iulian Filipescu si Mihai Tararache, care joaca la FC Zurich, si Daniel Pancu, care face parte din lotul echipei Besiktas Istanbul, din Turcia, vor avea parte in turul intai de adversari nordici: campioana Danemarcei, Brondby, respectiv a Suediei, Malmo.
Palermo, la care evolueaza Paul Codrea, va intalni campioana Ciprului, Anorthosis Famagusta.
Echipa Xanthi Skoda, la care este legitimat Stelian Carabas, va intalni formatia engleza Middlesborough.
Meciurile tur vor avea loc pe 15 septembrie, pe terenul primelor echipe, in timp ce returul se va disputa pe 29 septembrie.

Incredibilii englezi…

La mai putin de zece minute de la tragerea la sorti a meciurilor din primul tur al Cupei UEFA, pe faxul hotelului Ambasador din Bucuresti a sosit un mesaj din Anglia. Incredibil, venea de la o agentie de turism care isi exprima deja dorinta de a rezerva la acest hotel nu mai putin de 100 de camere duble pentru noaptea de 14 spre 15 septembrie, atunci cand Everton va juca la Bucuresti cu Dinamo! Englezii isi cazasera turistii la acest hotel si la meciul pe care Liverpool l-a sustinut la Bucuresti cu Steaua, in urma cu cativa ani, asa ca au apelat din nou la serviciile deja cunoscute…

Palmares egal numai cu norvegienii

Formatiile Feyenoord Rotterdam si Valerenga IF vor intalni in cupele europene, pentru a treia oara in istorie, echipe din Romania.
In sezonul 1970/1971 al Cupei Campionilor Feyenoord, detinatoarea de atunci a trofeului, a fost eliminata de UTA in turul 1 dupa 1-1 la Rotterdam si 0-0 la Arad.
In sezonul 1971/1972, formatia olandeza a eliminat echipa Dinamo in turul 2, dupa 3-0 in Stefan cel Mare si 2-0 la Rotterdam.
Palmaresul echipelor romanesti cu cele din Olanda: 14 meciuri, 2 victorii, 4 egaluri, 6 infrangeri, 7 goluri marcate si 24 primite.
Olandezii au eliminat doua echipe romanesti in Cupa Campionilor, una in Cupa Cupelor si doua in Cupa UEFA. Reprezentantele Romaniei au eliminat o echipa olandeza in Cupa Campionilor si una in UEFA.
Formatia norvegiana Valerenga IF, adversara Stelei din Cupa UEFA, a fost eliminata in turul preliminar al Cupei Campionilor, editia 1982/1983, de Dinamo dupa 2-1 la Oslo si 1-3 la Bucuresti.
In sezonul 1998/1999 al Cupei Cupelor, echipa norvegiana a trecut de Rapid in turul 1 dupa 2-2 la Bucuresti si 0-0 la Oslo.
Palmaresul echipelor romanesti cu cele din Norvegia: 8 meciuri, 2 victorii, 4 egaluri, 2 infrangeri, 11 goluri marcate si 9 primite.
Echipele norvegiene au eliminat o formatie romaneasca in Liga Campionilor si una in Cupa Cupelor. Reprezentantele Romaniei au eliminat o formatie norvegiana in Cupa Campionilor si una in UEFA.
Everton, adversara formatiei Dinamo din Cupa UEFA, nu s-a intalnit in istoria sa cu echipe romanesti.
Palmaresul echipelor romanesti cu cele din Anglia: 37 meciuri, 6 victorii, 7 egaluri, 24 infrangeri, 25 goluri marcate si 63 goluri primite.
Formatiile din Anglia au eliminat cinci echipe romanesti in Cupa Campionilor, trei in Cupa Cupelor si sapte in Cupa UEFA. Reprezentantele Romaniei au eliminat trei echipe engleze in UEFA.

Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă