10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

“Mutu merita sa fie titular”

Agentia Datasport a notat, dupa meciul dintre Juventus Torino si Parma, scor 2-1, in care Adrian Mutu a evoluat pana in minutul 69, ca fotbalistul roman a demonstrat, prin evolutia sa, ca merita un loc de titular in echipa torineza. “A revenit la Parma si a demonstrat ca merita sa fie titular. Este singurul, alaturi de Camoranesi, care a avut curaj in prima repriza”, mentioneaza agentia italiana.
Cotidianul Il Giornale scrie ca Mutu a fost “obscur”. “Mult artificiu si putina substanta”, adauga Il Giornale. Potrivit site-ului tgcom.it, Mauro Camoranesi, autorul primului gol al echipei Juventus in partida de sambata, a declarat ca Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. “Echipa a fost foarte competitiva. Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, desi nu a jucat mult timp”, a spus Camoranesi.

10.000 de euro pentru Silcotub Zalau

Silcotub Zalau, campioana Romaniei la handbal feminin, va disputa ambele partide din turul doi preliminar al Ligii Campionilor cu echipa Byasen Trondheim in deplasare, iar pentru ca a acceptat sa joace pe terenul formatiei norvegiene va primi peste 10.000 de euro. “Pentru ca am acceptat, clubul norvegian ne deconteaza transportul estimat la aproximativ 5800 de euro, ca sa nu mai spun ca organizarea meciului pe terenul nostru se ridica la inca 4500 de euro”, a declarat tehnicianul echipei campioane, Gheorghe Tadici. Cele doua meciuri se vor disputa pe 1 si 2 octombrie.

Feyenoord a invins la Enschede

Echipa Feyenoord Rotterdam, adversara Rapidului in primul tur al Cupei UEFA, a invins duminica, in deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), formatia Twente Enschede, intr-un meci din etapa a VI-a a campionatului Olandei. Golurile invingatorilor au fost marcate de Castelen '26 si '46 si Kuijt '90+1, in timp ce pentru gazde a inscris Zomer, in minutul 85. Antrenorul Erwin Koeman a folosit urmatoarea formula de echipa: Lodewijks – Ostlund, Greene ('46 Saidi), Bahia, Bosschaart – Ghaly, Ono ('83 Pardo), Paauwe – Castelen, Kuijt, S. Kalou ('66 Boussaboun).

Lucescu, dorit la Trabzonspor

Tehnicianul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, este dorit de conducerea clubului Trabzonspor ca succesor al antrenorului Senol Gunes, care a demisionat sambata, sustine cotidianul Takvim, citat de spor3.com. “Am incercat sa il convingem pe Senol Gunes sa revina asupra deciziei de a demisiona, insa fara succes. Acum am inceput sa cautam un nou antrenor, care am dori sa fie unul strain”, a declarat presedintele clubului din Trabzon, Atay Aktug.
Spor3.com noteaza ca Lucescu este favoritul conducerii clubului turc, deoarece cunoaste bine Turcia si a castigat titlul cu Galatasaray si Besiktas. Potrivit spor3.com, tehnicianul roman a fost contactat deja de oficialii turci, carora le-a cerut un ragaz pentru a se gandi bine la oferta lor. Printre tehnicienii vizati de conducerea clubului Trabzonspor pentru postul de antrenor se numara si Winfried Schaefer, Klaus Topmoller, Paul LeGuen, Ersun Yanal si Mustafa Denizli.

Sheryl Crow va sustine un concert in orasul lui Armstrong

Fostul rutier american Lance Armstrong a anuntat ca logodnica sa Sheryl Crow va sustine gratuit, pe 2 octombrie, un concert la Austin, orasul septuplului castigator al Turului Frantei, informeaza AFP. “A fost o onoare pentru mine sa consider orasul Austin casa mea. Este o placere sa le multumesc Çvecinilor meiÈ pentru sustinere”, a spus Armstrong, care s-a retras din activitate in luna iulie, dupa ce a castigat pentru a saptea oara consecutiv Turul Frantei.
Lance Armstrong, in varsta de 34 de ani, si Sheryl Crow s-au logodit recent, in timp ce se aflau in vacanta in Idaho, iar fostul sportiv a declarat ca se va casatori in primavara anului viitor.

FC Santos si-a luat Pitbull

Gruparea FC Santos i-a achizitionat pe atacantii brazilieni Luizao si Claudio Pitbull pentru a suplini lipsa lui Robinho, jucator plecat la Real Madrid, informeaza AFP. FC Santos va plati 1,5 milioane de dolari clubului japonez Nagoya Grampus Eight, cu care Luiz Carlos Bombonato Goulart “Luizao” a semnat un contract in luna iulie. Fotbalistul, in varsta de 29 de ani, a mai jucat la echipele Deportivo la Coru–a, Hertha Berlin si Sao Paulo. Claudio Mejolaro “Pitbull”, in varsta de 23 de ani, a evoluat la formatiile Gremio, Juventude si FC Porto. La inceputul acestui sezon, clubul portughez l-a imprumutat pe Pitbull la formatia saudita Al Ittihad, antrenata de Anghel Iordanescu.

Stoicikov a fost suspendat patru meciuri

Antrenorul echipei nationale de fotbal a Bulgariei, Hristo Stoicikov, a fost suspendat de FIFA pentru urmatoarele patru meciuri, pentru “declaratii defaimatoare” facute la finalul partidei cu Suedia, din grupa a 8-a preliminara a Cupei Mondiale din 2006, informeaza site-ul novinite.com. In afara faptului ca nu-si va putea conduce echipa de pe banca la urmatoarele patru meciuri oficiale, Stoicikov a fost amendat de forul international cu suma de 15.600 de dolari.
Selectionerul bulgar l-a acuzat pe presedintele UEFA, suedezul Lennart Johansson, ca ar fi influentat rezultatul partidei cu Suedia.

Rogge il apara pe Armstrong, invocand prezumtia de nevinovatie

Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, i-a luat apararea rutierului american Lance Armstrong, despre care cotidianul L'Equipe a scris ca s-a dopat, invocand prezumtia de nevinovatie, informeaza AFP. “Trebuie sa se tina cont de prezumtia de nevinovatie. Nu sportivul trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia, ci institutiile sportive trebuie sa demonstreze daca el este vinovat. Cazul Armstrong a aparut dupa unele teste stiintifice, nu dupa un control antidoping”, a declarat Rogge intr-un interviu aparut in cotidianul belgian De Morgen. Cotidianul L'Equipe a scris, pe 23 august, ca in probele de urina prelevate de la Armstrong in timpul editiei din 1999 a Turului Frantei si analizate in anul 2004, in cadrul unor teste stiintifice, au fost descoperite urme de eritropoetina (EPO). Armstrong a dezmintit ca ar fi folosit aceasta substanta.

Portugalia – porti deschise fotbalistilor cariocas

Cu aproximativ 150 de jucatori brazilieni care evolueaza la echipele de prima divizie, fata de 136 in sezonul trecut, campionatul Portugaliei a devenit o adevarata competitie braziliana, se arata intr-un material al agentiei France Presse. “La fiecare echipa evolueaza in medie opt jucatori”, potrivit unor calcule ale cotidianului Record. “Cel mai important contingent de straini evolueaza la echipe portugheze”, a subliniat, la randul sau, Joaquim Evangelista, presedintele Sindicatului jucatorilor profesionisti. Brazilienii reprezinta in acest sezon 30 la suta din cei 450 de jucatori la cele 18 cluburi din prima divizie. Numai la clubul Maritimo Funchal sunt in lot 17 jucatori brazilieni.
Mijlocasul echipei FC Barcelona Deco este cel mai reusit exemplu de integrare. Jucatorul, care a evoluat la FC Porto, a obtinut in februarie 2003 cetatenia portugheza, lucru care i-a permis sa fie selectionat in nationala Portugaliei, condusa de brazilianul Luiz Felipe Scolari. De altfel, in timpul primului sau meci amical cu Brazilia, din martie 2003, Deco a marcat golul victoriei Portugaliei.

Wenger nu garanteaza ca Henry va ramane la Arsenal

Managerul clubului Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat ca nu poate garanta ca atacantul Thierry Henry va ramane la echipa engleza si in sezonul viitor, din cauza noului regulament al FIFA, care le permite jucatorilor sa isi rascumpere ultimul an de contract, informeaza AFP. Wenger si-a exprimat insa increderea in faptul ca fotbalistul francez isi va prelungi contractul cu Arsenal, care este valabil pana in 2007. Potrivit noului regulament al FIFA, Henry isi va putea rascumpara ultimul an de contract in vara anului viitor. Astfel, capitanul formatiei londoneze va putea pleca de la Arsenal pentru doar 5,98 milioane de euro. Tehnicianul crede ca Henry va decide sa ramana la gruparea londoneza. “Insa stiu ca aceasta este opinia mea. Nu sunt atat de pretentios incat sa ma exprim in numele lui Thierry Henry. Eu vreau ca el sa ramana si sa fie liderul echipei in urmatorii ani”, a precizat Wenger.

Vladimir Klitschko l-a invins pe Samuel Peter

Pugilistul ucrainean Vladimir Klitschko l-a invins la puncte pe nigerianul Samuel Peter, la Atlantic City, si a devenit challengerul numarul 1 pentru titlurile de campion mondial la categoria grea, versiunile WBO si IBF, informeaza AFP. Klitschko, in varsta de 29 de ani, s-a impus la puncte, cu 114-111, desi a fost trimis la podea de trei ori, dintre care de doua ori in repriza a cincea. Din 48 de meciuri, Vladimir Klitschko a castigat 45, dintre care 40 inainte de limita, si a pierdut trei. La randul sau, Peter, in varsta de 25 de ani, a suferit prima infrangere in 25 de meciuri, dintre care 21 castigate inainte de limita.

Jerome Young vrea reexaminarea cazului sau

Atletul american Jerome Young, suspendat pe viata in noiembrie 2004, dupa ce a fost depistat pozitiv la doua controale antidoping, a doua oara cu eritropoetina (EPO), intentioneaza sa solicite reexaminarea cazului sau, a declarat agentul sportivului, Morris Chrobotek, citat de AFP. Chrobotek a afirmat ca dorinta lui Young este una indreptatita, datorita indoielilor existente in prezent in ceea ce priveste subiectul detectarii eritropoetinei si a viciilor de procedura din cazul sportivului. “Suntem pe punctul de a declansa actiunile legale impotriva Federatiei Americane de Atletism (USATF). Au existat vicii de procedura in ceea ce priveste controalele si vom actiona in acest sens”, a spus Chrobotek.
Morris Chrobotek a precizat ca a prezentat deja aceasta situatie federatiei americane, Agentiei Americane Antidoping (USADA) si Comitetului Olimpic American (USOC).

Cornel Badulescu a confirmat negocierile

Antrenorul echipei feminine de handbal Otelul Galati, Cornel Badulescu, a confirmat, dupa meciul pierdut la Cluj, cu “U” Jolidon, scor 26-28, ca negociaza cu membrii conducerii gruparii valcene Oltchim Ramnicu Valcea. “Negocierile exista, iar un raspuns oficial voi da luni. Sunt la Galati acum si trebuie sa gandesc bine aceasta oferta. Nu pot da alte detalii in acest moment, dar stiu ca la cerintele pe care le are conducerea Oltchim un antrenor este posibil sa stea pe banca si o luna, darmite un an”, a declarat Badulescu.
Tehnicianul, care a castigat in 2002 Challenge Cup, cu Remin Deva, a fost dorit la Oltchim inca din vara, dar atunci negocierile nu s-au concretizat. Dupa 4 etape, Oltchim ocupa locul 7 in clasamentul Ligii Nationale.

Iuliana Nucu a revenit dupa noua luni

Voleibalista Iuliana Nucu a jucat pentru prima data intr-un meci al echipei Sant'Orsola Asystel Novara de cand s-a accidentat grav la tendonul lui Ahile, in luna decembrie 2004. Asystel a invins in weekend, intr-o partida amicala, formatia Sassuolo (liga secunda), cu scorul de 3-2. Nucu, care va implini 25 de ani peste o saptamana, a intrat pe teren alaturi de o alta romanca, Cristina Parv, transferata si ea la Novara in acest sezon. Campionatul italian va incepe in 10 octombrie, in prima etapa formatia romancelor Parv si Nucu urmand a primi vizita celor de la Scavolini Pesaro.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă