16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Columbianul Valencia va fi pastrat in lotul Otelului

Atacantul columbian Baloy Alexander Valencia, aflat in probe la Otelul Galati, va fi pastrat in lot de antrenorul Aurel Sunda. Tehnicianul formatiei galatene s-a aratat multumit de calitatile fotbalistului columbian dupa ce l-a urmarit la antrenamente si in cateva meciuri de pregatire.
Conducatorii clubului Otelul Galati au inceput deja formalitatile de obtinere a permisului de munca, necesar jucatorului pentru a putea evolua in Romania. In acelasi timp, se poarta negocieri cu impresarul atacantului pentru incheierea unui contract valabil cel putin 2 ani. Croatul Mario Ostojic, si el in probe, nu a fost retinut in lot.


Walter Samuel, suspendat trei etape in Italia

Fundasul argentinian al echipei Internazionale Milano, Walter Samuel, a fost suspendat trei etape in campionatul Italiei, dupa ce l-a scuipat in figura pe mijlocasul Pavel Nedved, in timpul partidei cu Juventus, din Supercupa Italiei, informeaza AFP. Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) a judecat cazul lui Samuel, gasindu-l vinovat de comiterea unui act nesportiv.
Inter Milano a castigat sambata Supercupa Italiei, dupa ce a invins, cu scorul de 1-0, dupa prelungiri, formatia Juventus Torino, la care evolueaza si atacantul roman Adrian Mutu.


Un mort si un ranit in urma incidentelor din Columbia

Incidentele produse in Columbia intre suporterii unor echipe de fotbal, la sfarsitul saptamanii trecute, s-au soldat cu un mort si un ranit, au anuntat, luni, autoritatile columbiene, citate de AFP.
Un suporter al echipei Deportivo Pereira, in varsta de 23 de ani, a fost injunghiat mortal, sambata, la Dosquebradas, in timpul unui conflict cu un grup de fani ai formatiei Once Caldas, castigatoare a Cupei Libertadores in 2004. Autorul crimei a fost arestat si si-a recunoscut vinovatia. Un tanar in varsta de 16 ani, sustinator al formatiei America Cali, a fost de asemenea injunghiat, duminica, la Bogota, la meciul pe care favoritii sai l-au disputat, in deplasare, impotriva echipei Millonarios.
Ultimele acte de violenta din fotbalul columbian au avut loc in luna mai, cand un suporter al echipei Independiente Santa Fe a fost ucis intr-o bataie care s-a soldat cu 24 de raniti.


Jesper Blomqvist si-a anuntat retragerea

Mijlocasul suedez Jesper Blomqvist, care a evoluat la echipele IFK Goteborg, Umea, AC Milan, FC Parma, Manchester United, Everton si Charlton Athletic, si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala, a anuntat agentia Datasport. Blomqvist, in varsta de 31 de ani, a decis sa se retraga din cauza problemelor fizice.
“As vrea sa continui sa joc, dar genunchiul nu imi permite acest lucru. Sunt trist, dar nu am ce sa fac”, a declarat Blomqvist. Jucatorul suedez a castigat Liga Campionilor cu formatia Manchester United. El a jucat 200 de meciuri, inscriind 31 de goluri in intreaga cariera, urmand sa devina comentator de televiziune.


Grecii, blocati de rusi la granita

Echipa feminina de polo a Greciei, care a castigat la sfarsitul acestei saptamani Liga Mondiala in Rusia, a revenit la Atena fara trofeul din argint, a anuntat site-ul ethnospor.net, citat de AFP. Autoritatile ruse nu au putut elibera la timp autorizatia necesara ca trofeul, din argint masiv, sa paraseasca tara. Cu toate acestea, rusii au dat asigurari ca trofeul va ajunge in zilele urmatoare in Grecia. Formatia Greciei a invins, in finala Ligii Mondiale, cu scorul de 13-10, Rusia.


Jan Ullrich nu va participa la Mondiale

Rutierul german al echipei T-Mobile, Jan Ullrich, a anuntat ca nu va participa la Campionatele Mondiale de ciclism pe soseaua de la Madrid, care vor avea loc in perioada 20-25 septembrie, a anuntat cotidianul “Gazzetta dello Sport”. “Pentru acest an am renuntat la cursa de sosea, deoarece va fi o cursa pentru sprinteri si nu voi avea nici o sansa sa castig. Imi pare rau insa ca nu voi participa la cursa de contra cronometru. Decizia vine dupa ce in ultimele saptamani nu m-am putut pregati asa cum am vrut”, a declarat Ullrich. Liderul echipei T-Mobile, in varsta de 31 de ani, nu a participat nici anul trecut la Campionatele Mondiale de ciclism pe sosea, desfasurate la Verona, din cauza unui virus intestinal.


Nationala Coreii de Sud a ramas fara selectioner

Olandezul Jo Bonfrere a demisionat din functia de selectioner al nationalei Coreii de Sud cu zece luni inaintea startului Cupei Mondiale din 2006 din Germania, a anuntat, marti, Federatia coreeana de fotbal (KFA), citata de AFP. Potrivit sursei citate, in ciuda faptului ca nationala Coreii de Sud s-a calificat la Cupa Mondiala de anul viitor, din Germania, campania suporterilor impotriva lui Bonfrere s-a intensificat, dupa ce echipa a pierdut, saptamana trecuta, pe teren propriu, meciul contra Arabiei Saudite, scor 0-1. Jo Bonfrere a devenit selectionerul Coreii de Sud in iunie 2004, cand l-a inlocuit pe portughezul Humberto Coelho, predecesorul acestuia fiind olandezul Guus Hiddink, care a condus nationala sud-coreeana pana in semifinalele Cupei Mondiale din 2002. Coreea de Sud, care s-a calificat pe 8 iunie pentru faza finala a CM 2006, a terminat pe ultimul loc al Campionatului Asiei de Est, in iulie, competitie la care au participat Japonia, China si Coreea de Nord.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă