11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Flash

Finlanda a ramas fara selectioner

Selectionerul Finlandei, Antti Muurinen, in varsta de 51 de ani, a fost demis ca urmare a meciului pierdut, cu scorul de 0-4, in fata Olandei, in grupa I de calificare la CM 2006, din care face parte si Romania, informeaza site-ul UEFA. “Responsabilii Federatiei Finlandeze de Fotbal vor numi noul antrenor dupa ce vor studia candidati locali, dar si straini”, se arata intr-un comunicat al forului de la Helsinki. Succesorul lui Muurinen urmeaza sa fie numit pe 21 iulie. Romania va juca in compania Finlandei, pe 8 octombrie, la Helsinki.

Tenismanul Guillermo Canas, depistat pozitiv

Jucatorul argentinian de tenis Guillermo Canas a anuntat ca ATP a initiat o procedura disciplinara impotriva sa, dupa ce rezultatul unui test antidoping a fost pozitiv, informeaza AFP. Saptamana trecuta, Canas, numarul opt mondial, a declarat forfait pentru turneul de Grand Slam de la Wimbledon, fara a explica motivele acestei decizii. Canas fusese declarat cap de serie numarul 7 pentru competitia din Anglia. Jucatorul, in varsta de 27 de ani, s-a declarat nevinovat si socat de faptul ca ATP a declansat o ancheta in cazul sau.

Timbre cu efigia Mariei Sarapova in Japonia

Posta din Japonia a anuntat ca va lansa o serie limitata de timbre cu efigia jucatoarei ruse de tenis Maria Sarapova, informeaza AFP. Posta va pune in vanzare serii de cate zece timbre ce vor avea imprimate mai multe fotografii ale sportivei in varsta de 18 ani, totul la un pret de 3.150 de yeni (aproximativ 24 de euro). Maria Sarapova a castigat primul sau turneu din circuitul WTA la Tokyo, in 2003, ea impunandu-se din nou in capitala Japoniei in februarie 2005. Sarapova participa in aceste zile la turneul de la Wimbledon, ea calificandu-se in turul doi al competitiei.

Doi pugilisti romani, in semifinalele CE rezervate cadetilor

Doi pugilisti romani, George Dobros si Flavius Bia, s-au calificat in semifinalele Campionatelor Europene rezervate cadetilor (pana la 16 ani), care se desfasoara la Siofok, in Ungaria, si se vor incheia sambata. Prin calificarea in semifinalele competitiei, Dobros si Bia si-au asigurat cel putin medaliile de bronz la categoriile 52 kg, respectiv 60 kg. Cei doi sportivi romani vor boxa in semifinale vineri.

Francesco Guidolin, la Genoa

Francesco Guidolin este noul antrenor principal al echipei Genoa, nou promovata in prima liga a campionatului Italiei, informeaza agentia Datasport. Conducerea gruparii Genoa a anuntat ca a ajuns la un acord cu Guidolin asupra termenilor contractului si a perioadei acestuia, doi ani. Francesco Guidolin il inlocuieste la conducerea tehnica a echipei Genoa pe Serse Cosmi, care a demisionat din cauza neintelegerilor cu presedintele Enrico Preziosi, dupa ce a reusit sa aduca echipa in primul esalon dupa zece ani petrecuti in Serie B. Clubul genovez se afla in plin scandal de coruptie dupa ce presa italiana a dezvaluit ca partida Genoa-Venezia, in urma careia gazdele au reusit promovarea, a fost trucata.

Inter a renuntat la Samuel pentru Chivu

Conduc”torii clubului Inter Milano au renuntat la achizitionarea fundasului argentinian al echipei Real Madrid Walter Samuel in favoarea lui Cristian Chivu, pentru care sunt dispusi s” pl”teasc” 10-11 milioane de euro si s” imprumute doi juc”tori, a anuntat joi agentia Sports. Milanezii ar fi dorit s”-l aduc” pe Samuel sub form” de imprumut, f”r” s” pl”teasc” nimic, in timp ce madrilenii au cerut 18 milioane de euro pentru cedarea definitiv” a sud-americanului.
Agentia Sports mentioneaz” c” din aceast” cauz” conduc”torii grup”rii milaneze si-au indreptat atentia spre fundasul formatiei AS Roma Cristian Chivu, pentru care sunt dispusi s” pl”teasc” 10-11 milioane de euro plus doi juc”tori: olandezul Andy van der Meyde si italianul Marco Materazzi.

Juventus nu are bani s”-l cumpere pe Cassano

Directorul general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a declarat ca gruparea torinez” nu are bani pentru a-l achizitiona pe atacantul echipei AS Roma, Antonio Cassano, informeaz” agentia Datasport. “Nu avem posibilit”ti financiare pentru a-l cumpara pe Cassano. Ne place juc”torul, dar nu avem bani. Roma este dispusa sa-l vanda pe Cassano, dar nu accept” juc”tori la schimb”, a spus Moggi.
Juventus a f”cut o ofert” de 15 milioane de euro plus unul dintre juc”torii Mutu si Fabrizio Miccoli, dar gruparea roman” nu a acceptat juc”tori la schimb, ci numai bani.

Tae-bo, un sport la moda

Tae-bo este un sport de recreere inventat de americani in urma cu 6-7 ani, devenit acum cel mai la moda sport colectiv din Europa si SUA. Tae-bo este o combinatie de aerobic si arte martiale, practicantul executand diferite tehnici din arte martiale, in principal lovituri de pumn si picior, pe un fond muzical antrenant. Practicarea tae-bo duce la cresterea conditiei fizice, a mobilitatii, solicitarea tuturor grupelor musculare si chiar initierea in notiuni de baza ale autoapararii. Pentru cei care nu au timp sa mearga la sala, Clubul Indragym din Bucuresti a scos o colectie de exercitii de Tae-bo si fitness-aerobic in format DVD si VHS, avand si un site, “indragym.ro”, care poate fi de ajutor. Colectia cuprinde 5 volume, iar noutatea consta in faptul ca este in intregime productie romaneasca. Cursurile video sunt conduse de instructoarea Mihaela Stanicel.

Interventii diplomatice pentru un ciclist

Consulul Romaniei la Berlin a intervenit personal pentru inscrierea rutierului german Lars Pria la Campionatele Nationale de ciclism ale Romaniei, deoarece sportivul, care si-a obtinut cetatenia romana in urma cu trei luni, nu avea asupra sa nici un act prin care sa dovedeasca faptul ca este roman. Pria are, din luna martie, dubla cetatenie, germana si romana, tatal sau fiind originar din Constanta, iar mama nemtoaica. Sportivul s-a prezentat la Campionatele Nationale de la Izvorul Muresului avand asupra sa doar o copie dupa certificatul de nastere eliberat de consulatul roman, restul actelor sale fiind germane. El nu putea fi inscris in competitie, in lipsa unui document oficial, in original, care sa ateste faptul ca este cetatean roman. Secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, Vasile Selejan, a precizat ca a fost sunat de consulul Romaniei la Berlin, care a confirmat faptul ca Pria este roman. “Am fost sunat de la Berlin, apoi am primit la federatie si un fax oficial in care se confirma faptul ca Lars Pria a obtinut cetatenia romana. Fara aceasta confirmare, sportivul nu putea fi inscris in concurs”, a spus Selejan.

Serse Cosmi, la Udinese

Tehnicianul Serse Cosmi va pregati formatia Udinese in urmatoarele doua sezoane, informeaza agentia Datasport. Fostul antrenor al formatiei Genoa, din Serie B, si conducerea gruparii Udinese vor pune la punct ultimele detalii ale contractului joi, urmand ca saptamana viitoare Cosmi sa fie prezentat oficial. De asemenea, Udinese si-a asigurat serviciile jucatorului Saadi al Khaddafi, care a evoluat in sezonul trecut la Perugia si in prezent este liber de contract.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă