14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Flash

Ted Dumitru, favorit pentru postul de selectioner al Africii de Sud

Antrenorul de origine romana Ted Dumitru este favorit pentru a prelua postul de selectioner al reprezentativei Africii de Sud, informeaza publicatia Mail&Guardian Online. “Ted Dumitru este favorit sa preia functia de antrenor al nationalei "Bafana Bafana", in vederea Cupei Africii pe Natiuni, competitie care va avea loc in Egipt, in 2006”, a scris sursa citata, adaugand ca sase ziare din Johannesburg au titrat fara rezerve: “Dumitru este deja numit”.
Ted Dumitru a declarat ca este disponibil si ca, daca este dorit, raspunsul sau va fi da.
Publicatia africana a subliniat ca singurul semn de intrebare este numele antrenorului secund. “Acesta ar putea fi fostul capitan Lucas Radebe, antrenorul echipei Supersport United, Pitso Mosimane, antrenorul selectionatei Under 23, Steve Komphela, sau fostul secund al echipei Kaizer Chiefs, Farouk Khan”, a comentat sursa citata.
Ted Dumitru a cucerit cate doua titluri de campion al Africii de Sud cu formatiile Sundowns si Kaizer Chiefs. El a mai pregatit formatia Orlando Pirates si nationala Namibiei.

Pizarro, cel mai bun jucator latino-american din Europa

Atacantul peruan al echipei Bayern Munchen, Claudio Pizarro, a fost desemnat cel mai bun jucator latino-american al anului in Europa, informeaza agentia Datasport. Premiul, aflat la a treia editie, este acordat de postul de televiziune american Fox Sports si ii va fi decernat fotbalistului peruan pe data de 5 decembrie, in cadrul unei festivitati ce va avea loc la teatrul Jackie Gleason din Miami. Este insa posibil ca Pizarro sa nu poata participa la ceremonie, din cauza programului incarcat al echipei Bayern Munchen.
Printre fotbalistii nominalizati pentru acest premiu s-au mai numarat mexicanul Rafael Marquez (FC Barcelona), argentinianul Juan Roman Riquelme, uruguayanul Diego Forlan (ambii Villarreal) si columbianul Juan Pablo Angel (Aston Villa).
Claudio Pizarro, in varsta de 27 de ani, s-a transferat la Bayern Munchen in 2001, dupa ce evoluase doua sezoane la Werder Bremen. De-a lungul carierei, Pizarro a mai jucat la formatiile Deportivo Pesquero de Chimbote, echipa ce se numeste in prezent Deportivo Wanka de Huancayo, si Alianza Lima, ambele din Peru.

Mircea Sandu promite stadioane

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a sustinut ieri ca o companie americana cu parteneri romani ar fi dispusa sa investeasca 100 milioane de dolari in patru stadioane din Romania. Compania americana, al carei nume Mircea Sandu nu a vrut sa-l dezvaluie, ar solicita ca stadioanele sa fie amplasate in localitati cu cel putin 400.000 de locuitori, iar terenurile sa fie oferite de autoritatile locale. Sandu nu s-a aratat impresionat de atentionarile ziaristilor ca nici in alt oras din Romania, in afara de Bucuresti, nu are peste 400.000 de locuitori. “Vom lua in calcul si zonele limitrofe daca va fi nevoie”, a replicat Sandu.

Presedintele FRF vrea totusi implicarea politicului

Mircea Sandu a definit ieri modul in care vede colaborarea dintre fotbal si politica. El a reactionat vizavi de declaratiile presedintelui Basescu, care caracterizase drept o veste proasta realegerea lui Mircea Sandu: “Cand spune presedintele ca n-a fost placut surprins, accept. Sper insa ca va vedea modul in care noi vom evolua. Eu nu am spus ca politicul nu trebuie sa se implice in sport, am spus ca nu trebuie sa se implice in alegeri”. Mircea Sandu sustine ca presedintele, primul ministru si Parlamentul “ar trebui sa fie mai atenti cu fotbalul” si ar dori ca autoritatile locale sa ajute acest domeniu.

Spectacol pe apa

Din portul spaniol Vigo s-a dat startul in cea de-a 20-a editie a cursei de veliere “Inconjurul lumii in ambarcatiuni cu echipaj si cu patru escale”, sosirea fiind programata pentru luna mai 2006, la Gotteborg. Participa sapte iahturi de mare tonaj, principalul favorit fiind ABN-AMRO (Olanda), avandu-l ca timonier pe francezul Jose Sebastien. Mai este creditat cu sanse Eriksson (Suedia) – skiper britanicul McDonald. Prima editie a acestei curse, care reediteaza calatoriile navigatorilor portughezi si spanioli in jurul lumii, s-a desfasurat in anul 1972 si a fost castigata de iahtul mexican Sayula, avandu-l ca skiper pe Ramon Carlin. Plecarea s-a dat din portul englez Portsmouth, cu escale la Cape Town, Sydney, Rio de Janeiro. In cea de-a doua editie (1979), cu startul din acelasi port, a castigat iahtul Flyer, avandu-l la timona pe olandezul Kornelius van Rietshoten. Editia din 2001, cu plecarea din Southampton, a avut sapte escale, la Cape Town, Sydney, Auckland, Rio de Janeiro, Miami, Baltimore, cu sosirea la Gotteborg. Invingator a fost iahtul german Challenge, cu skiperul american John Kostecky.

Antrenorul secund al Turciei si-a dat demisia

Unul dintre cei doi antrenori secunzi ai selectionatei Turciei, Mehmet Ozdilek, a demisionat, dupa implicarea sa in incidentele de la finalul barajului de calificare la CM, cu Elvetia, disputat la Istanbul saptamana trecuta, a anuntat marti Federatia Turca de Fotbal (TFF), citata de AFP. Presa turca a publicat fotografii in care se observa cum Ozdilek ii pune piedica mijlocasului elvetian Valon Behrami la sfarsitul meciului. Apoi Benjamin Huggel l-a lovit cu piciorul pe oficialul turc. Ministrul Sportului din Turcia, Ali Sahin, a anuntat luni seara ca inspectorii biroului primului ministru vor demara o ancheta impotriva federatiei de specialitate si l-ar putea demite pe presedintele forului turc.

Metz dezminte tentativa de coruptie

Presedintele clubului francez de prima liga, FC Metz, Carlo Molinari, a dezmintit o posibila tentativa de coruptie in partida de campionat cu Olympique Lyon, precizand ca “nimeni nu a fost contactat”, informeaza AFP. “Le-am cerut jucatorilor ca fotbalistul care ar fi fost contactat si ar fi refuzat oferta sa se autodenunte. Dar nimeni nu a fost contactat, cel putin nici un fotbalist din cei 16 care au fost inscrisi pe foaia de joc a meciului de Lyon”, a declarat Molinari.
Cotidianul L'Equipe a scris, in editia sa de sambata, ca a existat o tentativa de coruptie a unui jucator de la Metz, inaintea jocului cu Olympique Lyon, scor 0-4, contand pentru etapa a XII-a a primei divizii franceze de fotbal.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă