13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024

Flash

Steaua si Dinamo, avertizate si amendate

Cluburile Steaua si Dinamo au fost avertizate si amendate, joi, cu suma de 2.000, respectiv 1.000 de euro, pentru comportamentul suporterilor la meciul dintre cele doua echipe, din cadrul etapei a VI-a a Diviziei A, potrivit unei decizii a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF). “A fost o deliberare foarte lunga la Steaua – Dinamo. Conducerile celor doua cluburi au luat masuri proportionale cu posibilitatile pe care le au in a asigura un climat bun de desfasurare a meciului, astfel masura luata nu avea cum sa vizeze cele doua cluburi. Pe de alta parte, manifestarile suporterilor sunt evidente si pot degenera daca nu sunt stopate. Prin intermediul cluburilor avertizam galeriile celor doua echipe si, conform articolului 31, alineatul 1, acordand circumstantele firesti cluburilor, sanctiunea cu avertisment pentru cele doua cluburi este completata cu o penalitate financiara de 2.000 de euro pentru Steaua, avand in vedere ca autocarul dinamovistilor a fost spart, si 1.000 de euro pentru Dinamo, pentru conduita deplasata a suporterilor”, a declarat presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu. Doru Viorel Ursu a mentionat ca, in conformitate cu articolul 31, alineatul 2, cele doua cluburi sunt obligate sa refuze accesul in stadionul propriu, pe o perioada de doi ani, al suporterilor nominalizati in rapoartele Jandarmeriei, cele incheiate deja si cele care vor conduce la identificarea persoanelor turbulente.


Karel Poborsky, exclus din echipa Sparta Praga

Mijlocasul Karel Poborsky a fost exclus din echipa Sparta Praga din cauza declaratiilor facute la adresa antrenorului Jaroslav Hrebik, a anuntat, joi, gruparea ceha, citata de AFP. “Clubul nu poate tolera declaratiile publice impotriva antrenorului, indiferent despre ce jucator este vorba”, a explicat patronul clubului ceh, Daniel Kretinsky. Poborsky este jucatorul cu cele mai multe selectii, 107, in nationala Cehiei, adversara Romaniei in grupa I de calificare la Cupa Mondiala. “Poborsky se va antrena singur pentru a se putea pregati cat mai bine in vederea indeplinirii sarcinilor sale la echipa nationala”, a adaugat Kretinsky. Karel Poborsky a anuntat deja miercuri ca renunta la banderola de capitan al echipei Sparta Praga. “Capitanul trebuie sa fie mana dreapta a antrenorului. Insa eu nu impartasesc metodele antrenorului”, a afirmat Poborsky.


Arbitri din Ungaria la meciul de tineret

Partida dintre echipele de tineret ale Finlandei si Romaniei, care va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19.00, la Valkeakoski, in grupa I de calificare la CE 2006, va fi condusa de o brigada de arbitri din Ungaria, avandu-l la centru pe Ferenc Bede, informeaza Federatia Romana de Fotbal (FRF). Bede va implini 40 de ani pe 16 octombrie si este arbitru FIFA din 1998. El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Tibor Vamos (38 de ani, arbitru FIFA din 1999) si Zoltan Tompos (43 de ani, cel mai vechi purtator al ecusonului FIFA dintre toti arbitrii unguri internationali – din 1996). Arbitru de rezerva a fost delegat Jozsef Erdos (32 de ani, nu este arbitru FIFA).


Teren de golf la Puchenii Mari

Golful, unul dintre sporturile cele mai costisitoare, dar si cu cele mai consistente premii, se straduieste de ceva vreme sa “prinda” si in Romania. In ultimii ani au existat mai multe proiecte de amenajare a unor terenuri ultramoderne pentru practicarea acestui sport al elitei, dar putine s-au realizat, iar acum se contureaza construirea celei mai mari baze la Puchenii Mari, o localitate situata la jumatate de ora la nord de Bucuresti pe DN1. Proiectul include construirea unui teren de golf de nivel international, de 18 gauri, dar si a aproximativ 200 de case de cea mai inalta calitate, terenuri de tenis, piscine, cinci terenuri de antrenament de fotbal si alte facilitati sportive. Aceasta ultima initiativa apartine firmei Rezidential Invest SRL, care pentru realizarea proiectului se afla in tratative avansate cu Vertaria Green, una dintre firmele cunoscute din zona plantarii gazonului pe terenurile de sport.


Antrenorul rapit a fost eliberat dupa doua luni

Antrenorul argentinian al echipei Cruz Azul, Ruben Omar Romano, rapit in urma cu doua luni la Ciudad de Mexico, a fost eliberat, in urma unei operatiuni a politiei, a anuntat Parchetul General, informeaza AFP. “Eliberarea sa este confirmata, sase persoane au fost arestate, patru barbati si doua femei. Operatiunea politiei s-a desfasurat intr-o casa la sud-est de Ciudad de Mexico”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului. Aproximativ zece politisti au participat la asaltul impotriva rapitorilor lui Romano. “Totul este bine, multumesc pentru tot”, a declarat Romano, care, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, parea slabit dupa 64 de zile de captivitate.


Zanchi a fost suspendat provizoriu pentru dopaj

Jucatorul echipei Messina Marco Zanchi, care a fost depistat pozitiv cu metilprednisolon, un corticoid, in urma unui control antidoping efectuat pe 28 august, a fost suspendat provizoriu, a anuntat, miercuri, Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal, citata de AFP. Daca acest rezultat va fi confirmat de contraexpertiza, cazul lui Zanchi va fi analizat de Comisia Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), inainte de a fi transmis Comisiei de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal, singurul for abilitat sa ia o decizie. Fundasul Marco Zanchi, in varsta de 28 de ani, a fost transferat in vara anului 2004 la Messina de la Bologna. El a debutat, in 1995, la formatia Atalanta Bergamo.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă