15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

Victorie daneza la Le Mans

Danezul Tom Kristensen a castigat, pentru a saptea ora in cariera, cursa de 24 de ore de la Le Mans, care se afla la cea de-a 73-a editie. Kristensen, la volanul unui Audi R8 al echipei Champion, a mai castigat in anii 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004. In 2005, Kristensen a evoluat alaturi de finlandezul J.J. Lehto si germanul Marco Werner. Pe locul doi s-a situat echipajul Pescarolo Judd C60, format din francezii Emmanuel Collard, Jean-Christophe Boullion si Erik Comas, in timp ce pe locul trei s-a clasat un al doilea echipaj de la Champion, compus din britanicul Allan McNish, germanul Frank Biela si italianul Emanuele Pirro. Kristensen, in varsta de 37 de ani, l-a depasit astfel de belgianul Jacky Ickx, care avea sase victorii.


Germania a castigat C.E. de fotbal feminin

Echipa nationala a Germaniei a castigat Campionatul European de fotbal feminin din 2005 dupa ce a invins in finala, cu scorul de 3-1 (2-1), reprezentativa similara a Norvegiei, intr-un meci disputat la Blackburn. Golurile reprezentativei Germaniei au fost inscrise de Mittag ('22), Lingor ('24) si Prinz ('63), in timp ce Norvegia a punctat prin Mellgren ('41). Germania a castigat titlul european la fotbal feminin pentru a patra oara consecutiv, dupa victoriile din 1995, 1997 si 2001. Norvegia a disputat in acest an cea de-a cincea finala europeana, dintre care a castigat doua, la editiile din 1987 si 1993.


Etienne de Villiers – noul presedinte al ATP

Etienne de Villiers, din Africa de Sud, a fost numit presedinte al Asociatiei jucatorilor profesionisti de tenis si isi va prelua atributiile de la 1 septembrie, a anuntat ATP, la Londra. De Villiers, om de afaceri in varsta de 55 de ani, care locuieste la Londra, il va inlocui pe americanul Mark Miles, actualul presedinte al ATP. De asemenea, un nou director executiv al ATP urmeaza sa fie numit in curand.


Hanescu, locul 37 in clasamentul ATP

Tenismanul Victor Hanescu ocupa locul 37, cu 100 de puncte, in clasamentul Indesit ATP 2005 Race, dat publicitatii luni, la Monte Carlo, a anuntat site-ul atptennis.com. Hanescu a coborat o pozitie fata de ierarhia anterioara, in timp ce Andrei Pavel a coborat trei pozitii si ocupa in prezent locul 62, cu 55 de puncte, la egalitate cu elvetianul Stanislas Wawrinka. In clasamentul Indesit ATP Entry Ranking, Victor Hanescu a coborat trei locuri si ocupa pozitia a 60-a, cu 635 de puncte. Andrei Pavel a urcat o pozitie si se afla pe locul 41, cu 825 de puncte.


Salariile fotbalistilor ar trebui reduse

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a pronuntat in favoarea reducerii salariilor jucatorilor de fotbal, potrivit unui interviu acordat publicatiei Kicker de luni. “Atunci cand cluburile dispun de mijloacele necesare de plata, totul este in regula. Insa nu trebuie sa se indatoreze pentru a plati salariile jucatorilor”, a declarat Blatter. “Cluburile trebuie sa-si pregateasca politica financiara in asa fel incat sa nu dea mai mult decat primesc”, a afirmat Blatter, intervievat alaturi de Franz Beckenbauer, presedintele Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din 2006.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă