13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Balaj, Corpodean si Deaconu – trimisi la Divizia B

Presedintele CCA Ion Craciunescu a luat decizia de a-i trimite in esaloanele inferioare pe cei trei arbitri care au comis erori in etapa a doua a Diviziei A de fotbal, Cristian Balaj, Sorin Corpodean si Alexandru Deaconu.
Mai lunga va fi perioada pe care a fost pedepsit Balaj, care nu a acordat un cartonas rosu unui jucator de la Gloria Bistrita (1-1 cu CS Vaslui) si un penalty gazdelor.
Sorin Corpodean a fost sanctionat pentru ca nu a acordat un penalty pentru echipa Sportul Studentesc (1-1 cu Farul, la Constanta), in timp ce Alexandru Deaconu nu a dictat penalty pentru CFR Cluj, in jocul cu Jiul Petrosani (0-0).
“Stim ca avem un lot de arbitri redus numeric si vom suferi din cauza acestor sanctiuni, dar trebuie sa mergem consecvent pe linia credibilitatii. Ne cerem scuze echipelor pentru greselile comise impotriva lor”, a spus Craciunescu, precizand ca regulamentele internationale il impiedica sa specifice durata sanctiunii.


FC Barcelona si-a dublat veniturile in ultimii doi ani

Veniturile clubului spaniol de fotbal FC Barcelona s-au dublat in ultimii doi ani, sporind de la 123 milioane euro in sezonul 2002/2003 la 240 milioane euro in prezent. Aceasta crestere este strans legata de performantele realizate de gruparea catalana pe plan sportiv. Astfel, daca la finalul sezonului 2002/2003 FC Barcelona s-a clasat doar pe locul 6 in Primera Division, anul acesta elevii olandezului Frank Rijkaard au reusit sa castige campionatul Spaniei, ajungand totodata pana in fazele superioare ale Ligii Campionilor.
Gratie acestor performante, Barcelona a revenit in topul cluburilor europene cu cele mai mari venituri anuale, din care mai fac parte Bayern Munchen, Real Madrid, AC Milan, Juventus Torino, Manchester United si Chelsea Londra.


Genoa si AC Torino, retrogradate, Treviso si Ascoli in Serie A

Consiliul Federal al Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) a dat publicitatii luni lista celor 20 de echipe ce vor participa in sezonul 2005/2006 in Serie A, printre acestea neregasindu-se formatiile Genoa si AC Torino, ale caror locuri vor fi luate de formatiile Treviso si Ascoli. FIGC a decis, la sfarsitul lunii iulie, ca gruparea Genoa, nou-promovata in Serie A, sa retrogradeze in a treia liga ca urmare a unui caz de coruptie. Comisia de Apel a federatiei italiene a respins contestatia clubului Genoa, confirmand decizia de retrogradare. Gruparea Genoa a prezentat insa aceasta situatie in fata unui tribunal civil, care a blocat publicarea calendarului sezonului 2005/2006, pana la prima sedinta a Consiliului Federal al FIGC. Clubului AC Torino nu i s-a permis inscrierea in Serie A, din cauza dificultatilor financiare, si va evolua si in sezonul urmator tot in Serie B. In locul celor doua formatii vor evolua in Serie A echipele Treviso si Ascoli. Treviso revine, astfel, in primul esalon dupa 96 de ani, desi a incheiat sezonul trecut pe locul cinci in liga secunda si a fost invinsa la baraj de Perugia. Ascoli va participa in serie A pentru prima oara dupa 13 ani, desi la baraj a fost invinsa de AC Torino. Cele 20 de grupari vor fi inscrise in campionatul Italiei, care va incepe pe data de 28 august.


Romania, locul 31 in clasamentul FIFA

Echipa nationala a Romaniei ocupa locul 31, la fel ca si luna trecuta, in clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicitatii, miercuri, la Geneva. Romania are 649 de puncte si se afla la egalitate cu reprezentativa Tunisiei.
Adversarele Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale din 2006 ocupa urmatoarele pozitii: Olanda Ð 3, Cehia Ð 4, Finlanda Ð 43, Macedonia Ð 92, Armenia Ð 120 si Andorra Ð 134.
Primele 3 locuri in aceasta ierarhie sunt ocupate de: Brazilia Ð 837 puncte; Argentina Ð 782; Olanda Ð 780.


Opt milioane de suporteri in plus pentru Liverpool

Gruparea Liverpool a castigat inca opt milioane de suporteri in Europa dupa succesul din Liga Campionilor, potrivit unui studiu dat publicitatii, miercuri, de societatea Sport+Markt. Astfel, Liverpool numara acum 18 milioane de suporteri in intreaga Europa, fata de 10 milioane in 2004. In ultimele sase luni, sprijinul fata de clubul englez s-a marit de patru ori in Spania si Germania si s-a triplat in Italia. Echipa Liverpool a castigat, pe 25 mai, la Istanbul, Liga Campionilor, dupa ce a invins formatia AC Milan, scor 6-5, dupa executarea loviturilor de departajare.


Teste antidoping “comode” la CM 2006

Organizatorii germani ai Cupei Mondiale din 2006 vor dota cu minibaruri si televizoare camerele in care fotbalistii vor da probele de urina pentru controlul antidoping. Toate cele 12 stadioane care vor gazdui meciuri ale Cupei Mondiale vor fi dotate cu cate doua camere rezervate prelevarii probelor de urina.
Intr-una dintre camere fotbalistii vor umple recipientele cu urina in prezenta unui reprezentant FIFA, iar in cealalta, care va fi dotata cu minibar si televizor, jucatorii se pot relaxa daca au nevoie de mai mult timp pentru a da proba de urina. Singurul dezavantaj este ca minibarul va fi dotat doar cu bauturi racoritoare fara alcool si fara cofeina, chiar daca cu o bere controlul antidoping ar merge mult mai repede.


Lance Armstrong, invitatul presedintelui Bush

Presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, l-a invitat pe Lance Armstrong, castigator de sapte ori al Turului Frantei, sa se intreaca cu el sambata la o competitie cu bicicleta, la ranch-ul sau din Crawford (Texas), a anuntat Casa Alba.
Presedintele SUA si Armstrong, amandoi texani, s-au intalnit deja de mai multe ori si sunt in relatii bune. Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Casei Albe, dna Dana Perino, Bush (59 de ani) si Armstrong (33 de ani) se vor intrece fiind insotiti doar de agentii ai serviciilor de securitate care-l escorteaza permanent pe presedintele american.
George W. Bush este pasionat de ciclism de cand medicii sai l-au sfatuit sa renunte la jogging pentru a-si menaja genunchii. Si este intr-o forma fizica excelenta, noteaza agentia franceza de presa.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă