18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

Bine si pentru restul

Echipa Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, a invins pe teren propriu, cu scorul 4-1, formatia Debrecen, intr-un meci contand pentru prima mansa a turului I al Cupei UEFA. La Sahtior, jucatorii Razvan Rat si Ciprian Marica au fost titulari, ultimul fiind inlocuit la pauza de Vorobei. Formatia Metalurg Donetk, cu romanii Daniel Florea si Marian Aliuta pe teren tot meciul, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputata, in deplasare, in fata echipei elene PAOK Salonic. Echipa turca Besiktas Istanbul, cu atacantul Daniel Pancu integralist, a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formatia suedeza Malmo FF. Formatia franceza Rennes, antrenata de Ladislau Boloni, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa spaniola Osasuna Pamplona. Alte rezultate: Kralia Sovietov Samara – AZ'67 Alkmaar 5-3 (la echipa rusa, Florin Soava a fost titular, in timp ce Cosmin Barcauan nu a fost inclus in lot); Brondby – FC Zurich 2-0 (la FC Zurich, Iulian Filipescu si Mihai Tararache au evoluat pe toata durata partidei); AS Roma – Aris Salonic 5-1 (fundasul echipei italiene, Cristian Chivu, a fost rezerva); Middlesbrough – Xanthi Skoda 2-0 (Stelian Carabas a fost rezerva la oaspeti); Palermo – Anorthosis Famagusta 2-1 (Codrea a fost rezerva la italieni).


Probleme pentru Balaj

Arbitrul Cristian Balaj a acordat doua cartonase rosii jucatorilor Cyril Jeunechamp si Juantxo Elia, in urma unui conflict izbucnit la finalul meciului Rennes – Osasuna, scor 3-1, contand pentru prima mansa a turului intai al Cupei UEFA. La sfarsitul meciului a avut loc o altercatie intre jucatorul echipei Rennes Cyril Jeunechamp si portarul de rezerva al formatiei Osasuna, Juantxo Elia, aceasta provocand interventia conducatorilor celor doua formatii. Balaj a aratat cartonasul rosu fundasului Jeunechamp, precum si portarului spaniol, care nu a fost folosit.


Armstrong nu revine

Fostul rutier Lance Armstrong, septuplu castigator al Turului Frantei, a anuntat ca este multumit de faptul ca s-a retras si nu intentioneaza sa revina in competitie, informeaza AFP. Armstrong, enervat de acuzatiile de dopaj formulate la adresa sa la sfarsitul lunii august, a lasat sa se inteleaga, in urma cu aproape doua saptamani, ca ar putea reveni pentru a incerca sa castige, pentru a opta oara consecutiv, Turul Frantei. “Sunt multumit de cariera mea. Nu voi reveni acolo, in Franta. Vreau sa fiu fericit. In consecinta, de ce sa nu spun ca nu voi reveni in competitie?”, a declarat fostul sportiv. Lance Armstrong a respins acuzatiile de dopaj. “Vreau sa spun adevarul in doar cateva cuvinte: nu am nimic de ascuns. Am spus, acum cateva saptamani, ca as putea reveni, insa eu stiu ca daca as reveni nu as avea nici o sansa sa fiu tratat corect pe traseu, la controalele doping sau la hoteluri”, a precizat Armstrong.


Clijsters, fara antrenor

Jucatoarea de tenis Kim Clijsters si antrenorul sau, Marc De Hous, au decis de comun acord sa nu mai continue colaborarea. “Ciclul s-a incheiat. Ne-am inceput colaborarea la US Open in 2002 si aceasta s-a terminat apoteotic cu titlul la acelasi US Open. Mai bine nu se putea”, a spus Marc De Hous. Cu cateva zile inainte de inceperea US Open, Clijsters a lasat sa se inteleaga ca se va separa de antrenorul sau pentru a apela doar la un preparator fizic si la un partener de antrenament. Clijsters a prevazut sa revina in competitie la sfarsitul lunii seprtembrie, la turneul de la Luxemburg (26 septembrie-2 octombrie), si la Filderstadt (3-9 octombrie) si Hasselt (24-31 octombrie).


UEFA: Dinamicul Dinamo sfasie Everton

“Dinamicul Dinamo sfasie pe Everton”, a notat site-ul UEFA. “Dupa ce au fost aproape de a elimina pe Villarreal in Liga Campionilor, sperantele echipei Everton de a merge mai departe in Cupa UEFA au fost aproape distruse de Dinamo, in urma unei infrangeri umilitoare cu scorul de 5-1”, scrie site-ul UEFA. “Dinamo a facut o repriza a doua senzationala, marcand de patru ori prin Petre, Bratu de doua ori si Zicu. Dinamo se apropie de un loc in faza grupelor, iar Everton se confrunta cu o noua dezamagire”, a notat site-ul UEFA.


Englezii au baut toata berea

Aproximativ 200 de suporteri ai echipei Everton au invadat mai multe baruri din centrul orasului Bucuresti si au consumat toata berea de care unul dintre localuri dispunea. Taximetristii particulari au parcat si ei langa locul in care englezii se relaxau inaintea meciului, insa nu au reusit sa-i induplece pe fanii englezi, acestia fiind avertizati de catre jandarmi de preturile piperate pe care taximetristii le practicau. Pentru excursia la Bucuresti, fiecare suporter englez a platit intre 400 si 450 de euro.


Suporter dinamovist decedat in urma unui infarct

Un suporter dinamovist, in varsta de 67 de ani, a decedat, joi, la Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce a suferit un infarct in timpul meciului DinamoÐEverton. Barbulescu Petre a cazut de pe scaun, la tribuna I, in minutul 19 al meciului, primul ajutor fiindu-i dat de medicul echipei dinamoviste, Liviu Batineanu, dupa care a fost dus la ambulanta. Medicii de pe Salvare au incercat sa-l resusciteze, nu au reusit si l-au transportat la Spitalul de Urgenta. O ora mai tarziu suporterul a decedat.


Oficial: se joaca la Constanta

UEFA a anuntat FRF, printr-o scrisoare oficiala, ca a hotarat ca meciul Steaua-Valerenga, programat pe 29 septembrie, in mansa secunda a turului intai al Cupei UEFA, sa se dispute pe stadionul “Gheorghe Hagi” din Constanta, a anuntat forul fotbalistic roman. Oficialii clubului Steaua ar fi dorit ca meciul sa se dispute la Bacau, dar UEFA nu a fost de acord. UEFA a decis sa nu accepte arena bacauana pentru simplul motiv ca documentatia trimisa (acte, schite, fotografii) nu releva toate dotarile stadionului, care sa ateste ca acesta corespunde regulamentului competitiei si, implicit, standardelor de licentiere UEFA.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă