19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

Trei gimnasti la Lyon

Marian Dragulescu, Alin Jivan si Daniel Popescu sunt cei trei gimnasti romani care vor pleca astazi la Lyon pentru a participa la prima etapa a editiei din acest an a Cupei Mondiale. Desi nu sunt in cea mai buna forma, cei trei se afla in grafic cu pregatirea. Dragulescu va intra in concurs la sol si sarituri, iar la fata locului se va hotari daca va participa si la bara, Jivan se va inscrie la sol, sarituri si inele, iar Popescu – la cal cu manere si inele, iar acolo va decide daca va intra si la paralele. Desi initial ar fi trebuit sa faca deplasarea si Razvan Selariu, acesta a renuntat in ultimul moment la concursul de la Lyon, din cauza unei accidentari. Spre deosebire de colegii sai, Selariu a testat deja noul cod de punctaj la Cupa Americii, iar acum a preferat sa se menajeze pentru etapa viitoare a Cupei Mondiale, care va avea loc la finele saptamanii viitoare, la Cottbus.


Catalin Burlacu, trei puncte pentru starurile Europei

Baschetbalistul Catalin Burlacu, de la CSU Asesoft Ploiesti, a marcat trei puncte pentru echipa starurilor Europei, unde a jucat in meciul denumit generic “Euro Cup All-Star Day” impotriva team-ul restului lumii, castigat de cei din urma cu 97-89. Singurul roman prezent printre cei mai valorosi jucatori de baschet de pe batranul continent a fost introdus in teren 13 minute, la fel ca si Einikis Gintaras din Lituania, “dublura” lui pe post, care insa a marcat 10 puncte. In plus fata de lituanian, Burlacu a reusit doua recuperari. Cel mai eficace jucator european a fost letonul Kaspars Kambala, in varsta de 28 de ani, care in cele 23 de minute de timp efectiv petrecute pe teren a marcat 21 de puncte si a reusit nu mai putin de opt recuperari. “Europenii” au condus in minutul 37 cu 85-82, dar adversarii au avut un finis extraordinar si au intors rezultatul, castigand la o diferenta de opt puncte.


CEN: Pregatiri in Franta pentru meciul cu Portugalia

Echipa nationala de rugby a Romaniei se pregateste la La Teste (Franta) pentru jocul de sambata, 18 martie, la Lisabona, cu Portugalia, din Cupa Europeana a Natiunilor. Va fi cea de-a 12-a partida dintre cele doua echipe, scorul general fiind 10-1 pentru formatia noastra. Fata de lotul cu care s-a abordat partida cu Cehia, numele noi sunt Bogdan Balan, Petru Balan, Petrisor Toderasc, Ovidiu Tonita, Lucian Sarbu si Romeo Gontineac, iesind din echipa Marcel Socaciu, Cezar Popescu, Marius Tincu, Alexandru Tudori, Iulian Andrei, Nicolae Nere si Iulian Dumitras. Petre Mitu nu va veni nici el la acest joc, ramanand la echipa de club.


Jiul Petrosani nu vrea sa joace cu CFR Cluj

Conducatorii clubului Jiul Petrosani au intentionat sa ceara amanarea meciului cu CFR Cluj, de pe teren propriu, din etapa a XVII-a a Diviziei A, dar au renuntat dupa ce au primit o nota de la FRF in care se preciza ca acest lucru este imposibil. “Nu se va putea juca fotbal, dar asta este, ne supunem deciziei federatiei. Noi am intentionat sa cerem amanarea meciului, dar oficialii de la FRF ne-au trimis deja o nota in care se spune ca acest lucru este imposibil”, a declarat, miercuri, Marian Spiru, secretarul general al clubului petrosenean. Spiru a explicat ca starea gazonului este dezastruoasa si nu intelege de ce campionatul nu este adaptat vremii. “Intra piciorul pana la glezna in teren. Este dezastru si nu o sa pot intelege niciodata de ce nu avem un campionat adaptat vremii de la noi. De ce in lunile iunie, iulie si august jucatorii trebuie sa stea in loc sa joace? Acum nu avem decat sa suportam consecintele, stiut fiind faptul ca de ani buni la noi luna martie este luna de iarna”, a spus Spiru.
Partida Jiul Petrosani – CFR Cluj, din etapa a XVII-a a Diviziei A, se va disputa duminica, de la ora 15.30.


Ilie Balaci in locul lui Anghel Iordanescu?

Tehnicianul Ilie Balaci spune ca a fost contactat de conducerea clubului Al Ittihad, fosta echipa a lui Anghel Iordanescu, cu trei saptamani in urma, si nu crede ca a fost recomandat chiar de fostul selectioner. “Sunt in contact cu sefii de la Al Ittihad de vreo trei saptamani. Le-am trimis si copia pasaportului, pentru a-mi lua viza de intrare in Arabia Saudita, iar pe Puiu Iordanescu l-au dat afara acum o saptamana, asa ca trageti concluzia. Plec la Al Ittihad daca, repet, primesc viza, dar si banii. De ce sa nu plec? E vorba de doar o luna si jumatate, care-i problema?”, a declarat Balaci. Chiar daca va pleca in Arabia Saudita, Ilie Balaci spune ca va ramane actionar la divizionara B FC Caracal. “Vreau sa facem aici o echipa de copii care sa joace din placere fotbal, nu de mercenari care sa fie cu gandul numai la bani”, a spus Balaci.


Probleme de lot la FC Vaslui

Mai multi jucatori ai echipei FC Vaslui ar putea fi indisponibili pentru meciul cu Gloria Bistrita, din cadrul etapei a XVII-a a Diviziei A, in urma accidentului de circulatie de luni dimineata, cand autocarul formatiei vasluiene s-a rasturnat. Jucatorii Ilie Baicu, Dan Pasla, Petar Jovanavici si atacantul Bukvici nu s-au prezentat la cele doua sedinte de pregatire sustinute de echipa antrenata de Mircea Rednic. “Din cauza accidentului, avem probleme destul de mari in lot, si asta pentru ca majoritatea jucatorilor dormeau in momentul in care autocarul s-a rasturnat, ceea ce a facut ca multi dintre ei sa se loveasca. Speram sa-i recuperam in cel mai scurt timp si poate reusim sa-i folosim in meciul cu Gloria”, a declarat Rednic.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă