8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

Mutu ar putea fi titular in partida cu Messina

Atacantul Adrian Mutu ar putea fi titular in partida pe care echipa sa, Juventus Torino, o va disputa, sambata, pe teren propriu, cu formatia Messina, in etapa a VII-a a campionatului, a anuntat agentia Datasport. Mutu ar putea beneficia de accidentarea suferita de suedezul Zlatan Ibrahimovici in partida cu Islanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2006. Conform agentiei citate, internationalul roman ar urma sa faca cuplu cu Alessandro Del Piero in ofensiva torinezilor. De asemenea, Fabio Capello nu se va putea baza pe francezul Patrick Vieira si pe brazilianul Emerson, acestia urmand sa fie inlocuiti de Giuliano Giannichedda si Manuele Blasi.


Hertha Berlin va juca doua meciuri in trei zile

Hertha Berlin, adversara formatiei Steaua in grupa C a Cupei UEFA, va disputa doua partide intr-un interval de trei zile, cu Halmstads BK, in deplasare, joi, 20 octombrie si cu FSV Mainz, in Bundesliga, sambata, 22 octombrie, informeaza cotidianul german “Kurier”. “UEFA a refuzat programarea partidei cu Halmstads cu o zi mai devreme, iar in aceste conditii Hertha este pusa in situatia de a disputa doua partide la un interval de numai trei zile”, precizeaza “Kurier”. Managerul clubului, Dieter Hoeness, a cerut forului fotbalistic german, DFL, sa reprogrameze partida cu Mainz, din Bundesliga, pentru duminica, 23 octombrie, insa acest lucru este aproape imposibil din cauza posturilor de televiziune.


Karembeu si-a anuntat retragerea din activitate

Christian Karembeu, mijlocas al echipei Frantei care a castigat Cupa Mondiala in 1998, si-a anuntat retragerea din activitatea competitionala. “Ma voi opri din activitatea competitionala si voi continua sa urmaresc fotbalul in felul meu. Nu regret nimic, este o decizie gandita foarte bine, doresc sa am o alta cariera”, a declarat Karembeu, in varsta de 34 de ani, care nu si-a gasit alta echipa de la plecarea de la Bastia (formatie retrogradata in divizia secunda) in luna iunie. Karembeu s-a remarcat la FC Nantes la inceputul anilor '90, inainte de a mai evolua la echipe precum Sampdoria Genova, Real Madrid sau Olympiakos Pireu. Nascut la Lifou (Noua Caledonie), Karembeu numara 53 de selectii in echipa nationala a Frantei si a marcat un gol pentru prima reprezentativa in meciul cu Romania, scor 3-1, disputat pe 10 octombrie 1995.


Absenta lui Campbell va fi mai scurta

Perioada de indisponibilitate a internationalului englez al echipei Arsenal, Sol Campbell, accidentat la muschii ischio-jambieri, va fi mai scurta decat s-a prevazut initial, a anuntat managerul gruparii engleze, Arsene Wenger, citat de AFP. “Absenta lui Sol Campbell va fi mai scurta decat s-a prevazut. El ar putea juca chiar marti”, a spus Wenger. Arsenal Londra va evolua, marti, la Praga, in compania echipei Sparta, in etapa a treia a fazei grupelor Ligii Campionilor. Campbell s-a accidentat, pe 8 octombrie, in meciul pe care Anglia l-a sustinut in compania Austriei, in preliminariile CM-2006.


Norvegia-Cehia in barajul pentru CM

Reprezentativa Cehiei, care a facut parte din aceeasi grupa de calificare la Cupa Mondiala din 2006 ca si Romania, va intalni in barajul pentru accederea la turneul final din Germania nationala Norvegiei, s-a stabilit in urma tragerii la sorti care a avut loc vineri la Zurich, informeaza AFP. Celelalte doua intalniri din cadrul barajului pentru calificarea la CM sunt Spania-Slovacia si Elvetia-Turcia. Meciurile se vor disputa in sistem tur-retur, pe 12 (pe terenul primelor echipe) si pe 16 noiembrie.


International galez retinut de politie

Fundasul reprezentativei de fotbal a Tarii Galilor, David Partridge, a fost arestat si apoi eliberat pe cautiune, fiind acuzat de comportament violent in timpul unui incident provocat intr-un club de noapte, informeaza AFP, care citeaza surse din cadrul politiei. Partridge, in varsta de 26 de ani, a fost retinut, joi dimineata, la Bristol, fiind apoi eliberat in asteptarea definitivarii anchetei. Politia i-a retinut, de asemenea, pe doi dintre coechipierii sai de la echipa Bristol City, Scott Brown si Bradley Orr, cu care internationalul se afla in club. David Partridge, care are sase selectii in nationala Tarii Galilor, a fost suspendat pentru meciul cu Azerbaidjan, scor 2-0, disputat miercuri seara la Cardiff, in preliminariile Cupei Mondiale din 2006. Responsabilii clubului Bristol City, din a treia divizie engleza, au anuntat ca cei trei fotbalisti au fost amendati cu salariul pe doua saptamani si nu vor face parte din lotul pentru meciul de sambata cu Tranmere Rovers.


Statuie pentru Pauleta

O statuie a atacantului Pedro Pauleta, care a devenit, miercuri, cel mai bun marcator din istoria selectionatei Portugaliei, ar putea fi ridicata in insulele Azore, informeaza AFP. “S-a discutat despre posibilitatea ridicarii unei statui a lui Pauleta la intrarea stadionului de pe insula Sao Miguel”, a declarat mama fotbalistului, Magda Resendes, pentru cotidianul “24 Horas”. Fotbalistul echipei Paris Saint Germain a inscris doua goluri in meciul dintre Portugalia si Letonia, din preliminariile Cupei Mondiale, semnand astfel reusitele 41 si 42 in 77 de selectii. Pauleta, in varsta de 32 de ani, a afirmat ca a pastrat tricoul purtat in aceasta partida. “Era important pentru mine sa devin cel mai bun marcator, deoarece recordul anterior fusese stabilit in urma cu peste 30 de ani. Este un obiectiv pe care doream sa-l ating cat mai repede posibil”, a declarat Pauleta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă