23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024

Flash

Bayern Munchen “zburdat” la Leverkusen

Rezultate inregistrate in partidele disputate in etapa a II-a a campionatului Germaniei: Hertha Berlin-Eintracht Frankfurt 2-0; Bayer Leverkusen-Bayern Munchen 2-5; Borussia Monchengladbach-VfL Wolfsburg 1-1; Borussia Dortmund-Schalke 1-2; FC Kaiserslautern-MSV Duisburg 5-3; Arminia Bielefeld-Hamburg 0-2; FC Nurnberg-Hanovra 1-1.

Premier League a pornit la drum fara surprize

Rezultate inregistrate in partidele disputate in prima etapa a campionatului Angliei: Everton-Manchester United 0-2; Aston Villa-Bolton Wanderers 2-2; Fulham-Birmingham City 0-0; Manchester City-West Bromwich Albion 0-0; Portsmouth-Tottenham 0-2; Sunderland-Charlton Athletic 1-3; West Ham-Blackburn Rovers 3-1; Middlesbrough-Liverpool 0-0.

Pilot decedat la un raliu in Slovacia

Pilotul slovac Peter Spusta a decedat intr-un accident produs in timpul raliului de la Banska Bystrica, au anuntat organizatorii competitiei, citati de AFP. Spusta a pierdut controlul asupra volanului intr-un viraj pronuntat, in timpul unei probe de viteza, iar vehiculul condus de el a lovit un copac. Copilotul, Peter Kolacek, a fost ranit. Raliul de la Banska Bystrica face parte din Campionatul Slovaciei. Concursul a fost oprit dupa decesul lui Spusta.

Incidente in liga secunda a Angliei

Unsprezece persoane au fost arestate la meciul Queen's Park Rangers-Sheffield United (2-1), din liga a doua engleza, dupa ce omul de afaceri italian Gianni Paladini, actionar al gruparii gazda, a fost agresat de un grup de barbati, care l-au amenintat cu moartea, informeaza Gazzetta dello Sport. Cu putin timp inainte de inceperea partidei, agresorii l-au inconjurat pe Paladini, fost procurator si rezident in Anglia de 25 de ani, unul dintre acestia punandu-i chiar un pistol la tampla.

Pavel Kuka – director general la Marila Pribram

Fostul international ceh Pavel Kuka, in varsta de 37 de ani, a fost numit in functia de director general al clubului Marila Pribram, din prima divizie a campionatului Cehiei. Kuka, fotbalist convocat de 87 de ori in nationala Cehiei in perioada 1990-2001, s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, de la echipa Slavia Praga. Vicecampion european cu Cehia in 1996, Kuka a mai evoluat la echipele FC Kaiserslautern, FC Nurnberg si VfB Stuttgart, din prima divizie germana. “Marila Pribram avea nevoie de un nou impuls. Angajarea lui Pavel Kuka este, in opinia mea, o idee excelenta”, a declarat pentru cotidianul ceh predecesorul lui Kuka pe acest post, Jaroslav Starka. Om de afaceri cu o reputatie controversata, Starka a scapat la inceputul lunii mai dintr-o tentativa de asasinat.

Virgil Stanescu va juca la Spartak Sankt Petersburg

Baschetbalistul roman Virgil Stanescu a semnat un contract pe un an cu gruparea rusa Spartak Sankt Petersburg, informeaza site-ul fiba.com. Internationalul roman a evoluat in sezonul 2004/2005 la Dinamo-Erbasu Bucuresti, grupare despre care a afirmat ca nu i-a achitat decat jumatate din suma stipulata in contract, de 100.000 de dolari. Inainte de a juca la Dinamo, centrul in varsta de 28 de ani a mai evoluat la formatia germana Skyliners.

Un automobil al lui Maradona, scos la licitatie

Un automobil Ferrari 355, fabricat in 1996 si care i-a apartinut fostului international argentinian Diego Maradona, va fi vandut la licitatie pe Internet, a anuntat actualul proprietar la masinii, citat de postul de radio El Mundo. Valoarea automobilului este estimata la o suma cuprinsa intre 92.000 si 104.000 euro. Maradona a folosit aceasta masina in perioada cand a revenit la echipa Boca Juniors, in anii '90.

Nikos Dabizas, la Larisa

Fundasul echipei Leicester Nikos Dabizas a semnat un contract pentru trei sezoane cu gruparea Larisa, au anuntat surse din cadrul clubului grec, citate de AFP. Conditiile financiare ale contractului nu au fost dezvaluite. Dabizas, in varsta de 32 de ani, juca la Leicester din 2003, insa a evoluat si la Newcastle United (in perioada 1997-2003) si la Olympiakos Pireu (1994-1997).

Judecat pentru ca a dopat o minora

Thomas Springstein, fost antrenor al sportivilor germani Grit Breuer si Nils Schumann, va comparea in fata unui tribunal din Magdeburg deoarece a aprovizionat o minora cu substante dopante, a anuntat publicatia Der Spiegel, citata de AFP. Springstein a fost suspendat in septembrie 2004, ca urmare a dezvaluirilor facute de o sportiva pe care o antrena la SC Magdeburg. Atleta respectiva, Anne-Kathrin Elbe, care avea atunci 17 ani, le-a pus la dispozitie responsabililor noului sau club, Bayer Leverkusen, pastilele si medicamentele pe care le primise de la Springtein. Produsele au fost analizate de specialisti angajati de justitie, care au constatat ca acestea contineau testosteron. “Am luat cunostinta de aceasta inculpare, insa nu vreau sa comentez”, a declarat Springstein.

Noah il devanseaza pe Zidane!

Cantaretul si fostul tenisman Yannick Noah l-a devansat pe fotbalistul Zinedine Zidane in clasamentul semestrial al celor 50 de personalitati preferate ale francezilor, ierarhie in care presedintele Jacques Chirac nu mai figureaza. Potrivit acestui clasament, care a fost realizat de institutul IFOP si publicat in saptamanalul Le Journal du dimanche, Yannick Noah, fost castigator al turneului de la Roland Garros, i-a luat primul loc lui Zidane, fotbalist care a ocupat aceasta pozitie in ultimele trei ierarhii. Noah si Zidane sunt urmati, printre altii, de cantaretul Charles Aznavour, prezentatorul tv Nicolas Houlot, sora Emmanuelle si alti doi cantareti, Renaud si Michel Sardou. Jurnalista Florence Aubenas, care a fost ostatica in Irak, ocupa locul 12.

Capello face “experimente” cu Mutu

Juventus Torino a pierdut la loviturile de departajare triunghiularul “Birra Moretti”, insa meciurile disputate la Napoli au crescut din nou cota lui Mutu, care se pare ca se simte din ce in ce mai bine la Juve. Antrenorul Fabio Capello pare a incerca sa ii gaseasca romanului un loc in echipa si, din centrul atacului, l-a retras ca mijlocas stanga, post pe care jucatorul a dat randament. “Am fost mutat pe partea stanga, dar m-am simtit bine in acea pozitie. Incerc sa fac ceea ce imi cere antrenorul si sa joc mai bine de la meci la meci”, a declarat Mutu.
Fotbalistul roman spune ca si forma sa fizica revine la cea normala, de dinaintea suspendarii pentru dopaj, care l-a tinut in afara gazonului un sezon intreg. “In ultimele sase, sapte luni m-am antrenat foarte mult, iar acum incep sa ma simt bine. Picioarele ma asculta, iar forma mea nu poate decat sa se imbunatateasca”, a afirmat Mutu.

Presa spune ca mutarea e de succes

Adi Mutu a fost laudat in presa italiana, care considera ca mutarea lui Capello poate da roade. “La Juventus a iesit in evidenta Mutu, care a fost retras, cu succes, pe banda stanga. Romanul a dat dovada de o mare agilitate si a distribuit multe baloane utile, dar nu a fost norocos atunci cand a trimis mingea spre poarta”, a scris Quotidiano Nazionale, iar site-ul tgcom.it a remarcat “forma deosebita” de care a dat dovada Mutu in meciul cu Napoli, dupa ce acesta a pasat la golul inscris de Zalayeta, dar si ghinionul avut de roman. Gazzetta dello Sport noteaza ca Juve a dat dovada de cinism cu Napoli si a apreciat drept “perfecta” centrarea lui Mutu. “Romanul, a daruit mici perle, iar in minutul 18 a sutat la poarta, dar mingea a iesit in afara terenului”, a scris cotidianul.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă