15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Flash

Andy Roddick s-a despartit de antrenor

Tenismanul american Andy Roddick a anuntat ca a incetat colaborarea cu antrenorul Brad Gilbert. Cu Gilbert, care a fost si antrenorul tenismanul american Andre Agassi, Roddick a incheiat anul 2003 pe primul loc in clasamentul mondial, el castigand turneul US Open din acel an. In anul 2004, jucatorul american a castigat 74 de meciuri, dar nu a obtinut nici un titlu de Grand Slam. “Am luat decizia de a nu prelungi contractul de colaborare cu Brad Gilbert pentru ca asa am considerat ca este mai bine pentru jocul meu. Nu vreau sa ofer mai multe detalii despre acest subiect”, a spus Roddick, care a incheiat sezonul actual pe locul 2 in ierarhia mondiala.

Unic Piatra Neamt, eliminata din Cupa CEV

Formatia de volei feminin Unic Piatra Neamt a fost eliminata din optimile de finala ale Cupei CEV dupa ce a pierdut, in deplasare, scor 0-3 (14-25, 19-25, 16-25), meciul retur cu echipa italiana Vini Monte Schiavo Jesi. Echipa din Piatra Neamt a pierdut si prima mansa disputata saptamina trecuta, pe teren propriu, cu scorul de 0-3.

Negocierile intre Poli AEK Timisoara si BKP continua

Negocierile dintre Poli AEK Timisoara si firma Balkan Petroleum, in vederea unei colaborari intre cele doua parti, vor continua joi, informeaza site-ul oficial al clubului banatean. “Pentru a clarifica zvonurile aparute in presa, conducerea clubului Poli AEK Timisoara face urmatoarele precizari: luni, 13 decembrie, au avut loc discutii in vederea unei colaborari intre cele doua parti. Discutiile nu au avansat prea mult, dar se poate spune ca au avut la baza ajutarea echipei prin investitii, si in nici un caz vanzarea ei. Joi va avea loc o alta intalnire intre presedintele clubului, Toni Dobos, si reprezentantii firmei in prezenta juristilor, avocatilor si contabililor”, se arata in comunicat.
Clubul timisorean infirma zvonul conform caruia atacantul senegalez Gueye Mansour si mijlocasul Banel Nicolita ar urma sa fie transferati la Steaua Bucuresti. “Nu au fost nici un fel de discutii intre cele doua cluburi pe aceasta tema”, au precizat timisorenii.

Meci decalat pentru Inter Milano

UEFA a decis schimbarea datei de disputare a partidei pe care echipa Inter Milano urmeaza sa o joace pe teren propriu in optimile de finala ale Ligii Campionilor, de pe 8 martie pe 15 martie 2005, informeaza AFP. Regulamentul UEFA prevede ca echipele care au terminat pe primul loc in grupele Ligii Campionilor trebuie sa joace mansa retur a optimilor de finala pe teren propriu. Atat echipa Internazionale Milano (locul 1 in grupa G), cat si AC Milan (locul 1 in grupa F) evolueaza pe acelasi stadion: “Giusseppe Meazza”.
Forul european nu a acceptat ca ambele meciuri sa se joace pe stadionul din Milano in doua zile consecutive (8 si 9 martie) deoarece prevederile regulamentare nu permit acest lucru. Mansa tur a optimilor de finala ale Ligii Campionilor se va disputa pe 22 si 23 februarie. Programul meciurilor va fi stabilit in urma tragerii la sorti, care va avea loc vineri la Nyon.

Lipa, Potec si Ponor, preferatele ziaristilor

In cadrul unei gale care a avut loc la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucuresti, Asociatia Presei Sportive din Romania (APS) le-a desemnat drept sportivele anului 2004 pe Elisabeta Lipa, Camelia Potec si Catalina Ponor, toate trei campioane olimpice la Atena. Gimnasta Catalina Ponor, tripla medaliata cu aur la JO, a mai primit si titlul de cel mai bun spotiv al anului, iar tehnicienii Octavian Belu si Mariana Bitang au fost alesi cei mai valorosi antrenori din 2004. Titlul de cel mai bun fotbalist al anului i-a fost atribuit stelistului Adrian Neaga. In cadrul festivitatii, s-au mai decernat trofee celor mai reprezentative redactii sportive din presa scrisa, radio si televiziune.

Ion Ionut, a sasea victorie la profesionism

Pugilistul Ion Ionut a obtinut a sasea victorie la profesionism dupa ce l-a invins pe americanul Joshua Smith intr-un meci in limitele categoriei semimijlocie, desfasurat la Casino de Montreal. Ion Ionut, care lupta sub porecla “Jojo Dan”, l-a invins pe Smith prin K.O. in repriza a treia, intr-o partida programata pentru sase reprize.
Pugilistul roman este neinvins la profesionism, avand in palmares sase victorii, dintre care trei prin K.O.

Presedinte FIVB, mexicanul Acosta, declarat nevinovat

Justitia elvetiana a respins acuzatiile de deturnare de fonduri formulate impotriva presedintelui Federatiei Internationale de Volei (FIVB), mexicanul Ruben Acosta, de catre un fost membru exclus din aceasta federatie si a pronuntat neinceperea urmaririi penale a acestuia, a anuntat FIVB intr-un comunicat. Judecatorul a respins si acuzatiile formulate impotriva elvetianului Jean-Pierre Seppey si a fostului trezorier Franz Schmied, pusi sub acuzatie in aceeasi procedura, estimand ca acuzatiile sunt nefondate, precizeaza comunicatul.

Cel mai bogat australian

Jucatorul de golf Greg Norman este sportivul australian cu cele mai mari castiguri realizate in cursul anului 2004, potrivit listei prezentate miercuri de revista “Business Review Weekley”.
Norman, poreclit “Rechinul”, a incasat in acest an 18 milioane de dolari australieni (13,6 milioane de dolari americani), majoritatea insa din activitati extrasportive. Publicatia precizeaza totodata ca printre cel mai bine platiti 50 de sportivi australieni se numara 18 jucatori de golf.
Pe locul secund in aceasta ierarhie se afla fotbalistul Harry Kewell, de la formatia engleza FC Liverpool, cu 15 milioane de dolari australieni (11,4 milioane de dolari SUA), in timp ce pozitia a treia este ocupata de tenismanul Lleyton Hewitt, cu 13,7 milioane de dolari australieni (10,4 milioane de dolari SUA). In top 10 se mai afla pilotul de motocros Chad Reeds, fotbalistul Mark Viduka, boxerul de origine rusa Kostya Tzyu, inotatorul Ian Thorpe, pilotul de Formula 1 Mark Webber si jucatorii de golf Adam Scott si Stuart Appleby.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă