16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Flash

Racanel, la LR Ahlen

Jucatorul roman Catalin Racanel a semnat un contract pe doua sezoane cu gruparea LR Ahlen din liga a doua germana dupa ce in sezonul trecut a evoluat la Eintracht Trier, formatie care a retrogradat in al treilea esalon. Racanel, in varsta de 28 de ani, care evolueaza pe postul de mijlocas stanga, va redeveni astfel coechipier cu Nico Patschinski, care a semnat tot un contract pe doi ani. Racanel si Patschinski au evoluat impreuna atat la Eintracht Trier, cat si la FC St. Pauli.
Catalin Racanel locuieste in Germania de la varsta de 14 ani. El a evoluat in 72 de partide in 2. Bundesliga, marcand 13 goluri. De asemenea, Racanel a jucat de sapte ori in prima liga, in sezonul 2001/2002, cand evolua la FC St. Pauli.

Fotbalistii eleni nu au incasat toate primele pentru Euro 2004

Componentii reprezentativei Greciei s-au plans in Germania, unde se afla pentru a participa la Cupa Confederatiilor, ca nu au incasat inca o parte din primele promise pentru castigarea Campionatului European din Portugalia. “In urma cu un an spuneau ca suntem eroi. Acum ei arata cat de meschini sunt. Ne-au promis ceva, iar acum nu isi respecta promisiunea”, a declarat jucatorul echipei FC Koln Vassilios Tsiartas, citat de publicatia Bild am Sonntag. Fotbalistii pregatiti de selectionerul Otto Rehhagel au incasat deja cate 750.000 de euro pentru performanta din Portugalia, dar asteapta sa mai primeasca 250.000 de euro de persoana.
Grecia va disputa primul meci din cadrul Cupei Confederatiilor joi la Leipzig in compania Braziliei in grupa B a competitiei.

Romania, locul 5 la Cupa Mondiala de sabie pe echipe

Reprezentativa masculina a Romaniei a ocupat locul cinci la Cupa Mondiala de sabie pe echipe, care a avut loc la Barquisimento (Venezuela), informeaza AFP. Selectionata Romaniei a fost invinsa in sferturile de finala cu scorul de 45-42 de formatia Spaniei. Competitia a fost castigata de reprezentativa Frantei, care a invins in finala cu scorul de 45-41 echipa Statelor Unite ale Americii.
Clasamentul final al Cupei Mondiale de sabie pe echipe este urmatorul: 1. Franta, 2. SUA, 3. Germania, 4. Spania, 5. Romania, 6. Belarus, 7. Canada, 8. Venezuela, 9. Cuba, 10. Japonia.

Almeria ramane in Segunda Division

Echipa Almeria, la care evolueaza jucatorul Constantin Galca, si-a asigurat mentinerea in a doua divizie a campionatului Spaniei dupa ce a remizat, scor 1-1, in partida cu Recreativo Huelva in penultima etapa din Segunda Divison, informeaza Marca. Almeria se afla pe locul 16, cu 48 de puncte, cu patru mai multe decat ocupanta primului loc retrogradabil, Salamanca. La Almeria Constantin Galca a evoluat pe tot parcursul partidei.
Recreativo Huelva, cu Laurentiu Rosu in teren 49 de minute, a ratat promovarea in Primera Division in urma remizei cu Almeria.

Zenga-Pedrazzini, in “carti” la Steaua!

Fostul antrenor secund al FC Steaua Massimo Pedrazzini a declarat ca ar fi dispus sa revina la echipa “ros-albastra” alaturi de Walter Zenga. “Este bine pentru noi ca suntem o varianta, ne bucuram, dar trebuie ca Gigi Becali sa vorbeasca cu Zenga, nu iau eu decizia. Daca m-as intoarce? Daca se vor intelege, cred ca da, Walter este foarte multumit sa munceasca pentru Steaua, nu vor fi probleme. Sunt lucruri care se intampla in viata unui antrenor, sa fie dat afara, dar acum sunt la trecut. Echipa a castigat titlul, acum este altceva. Daca ne-am intelege, s-ar putea intampla ceva”, a spus Pedrazzini.

Claudiu Niculescu: “Refuz banii din Asia pentru nationala”

Atacantul echipei Dinamo Claudiu Niculescu a declarat luni ca va refuza un transfer la o echipa de pe continentul asiatic pentru a nu pierde contactul cu echipa nationala a Romaniei, in care a debutat intr-un meci oficial in intalnirea din deplasare cu Olanda din preliminariile CM 2006. “Daca vor fi oferte iar clubul si eu vom fi multumiti, atunci voi face acest pas. Am si eu o varsta la care trebuie sa ma gandesc la partea financiara. Dar nu cred ca as putea pleca in Asia, de exemplu. O sa refuz banii de acolo pentru echipa nationala. De-abia am intrat acolo si acum sa plec?”, a spus Niculescu. Intrebat daca exista vreo oferta de la clubul olandez Vitesse Arnhem, atacantul a raspuns: “Sanse sa-mi iau Vitesse sunt de unu la suta, pentru ca eu nu stiu nimic deocamdata”.

Gigel Bucur nu mai sta la Sportul Studentesc

Atacantul formatiei Sportul Studentesc Gigel Bucur isi doreste sa se transfere in aceasta vara in strainatate sau la un club puternic din Divizia A. “Momentan sunt in joc de glezne, astept o oferta care sa multumeasca si conducerea. Prioritara ar fi o echipa din strainatate, dar nu as refuza nici o echipa de top din Divizia A. Steaua, Rapid, Dinamo, oricare… cine ofera mai mult, acolo ma duc. A venit timpul sa plec, cred ca am stat destul la Sportul. Daca nu plec anul asta, atunci cand?”, a spus Bucur. Jucatorul a precizat ca nu regreta faptul ca nu a plecat la Rapid in iarna: “Nu are de ce sa-mi para rau, nu stiu daca la Rapid as fi reusit sa devin golgheter”.

Ciclism: cinci evadati dupa prima etapa

Participantii la cea de-a 42-a editie a Turului ciclist al Romaniei au luat ieri startul din Valenii de Munte in prima etapa a competitiei, care a fost si cea mai lunga – 186 km – din intreg traseul. Pe la jumatatea parcursului cinci rutieri, printre care romanii Gabriel Sorin Pop si Tamasz Csicsky, au reusit sa evadeze din restul plutonului si sa-si asigure un avans de aproximativ doua minute. Prima etapa a fost castigata de bulgarul Ivalio Gabrovski, care a imbracat si tricoul galben. Pe pozitia secunda s-a clasat Dumitru Creciun din Republica Moldova, care a obtinut cel mai bun punctaj si a primit tricoul alb. Reprezentantul nostru Gabriel Sorin Pop, care a fost recompensat cu tricoul rosu pentru cel mai bun sprinter, s-a clasat al treilea. Tricoul verde, care se acorda cataratorilor, i-a revenit lui Marian Frunzeanu. De remarcat, la start s-au aliniat si reprezentantii Olandei, absenti de la prolog pentru ca nu le ajunsesera bicicletele, si doi dintre nemtii care acuzasera probleme de sanatate.

Inot: inca trei victorii romanesti la Roma

Trei dintre cei mai valorosi componenti ai lotului national de natatie al Romaniei s-au impus fara probleme in ultima zi a reuniunii de la Roma, contand ca etapa in cadrul turneului Mare Nostrum. La 400 m liber Camelia Potec le-a devansat pe Claudia Poll, din Costa Rica, si pe Sara Isakovic, din Slovenia, iar Dragos Coman a castigat proba de 1500 m liber. La 200 metri spate, Razvan Florea, care de cateva luni si-a schimbat antrenorul, i-a intrecut pe Arkady Viatsanin si pe Lukas Oestermaier. Chiar daca adversarii reprezentantilor nostri nu s-au numarat printre vedetele acestei discipline, victoriile de la Roma conteaza pentru moralul inotatorilor romani, care la sfarsitul lui iulie vor participa la Mondialele de la Montreal. Cei cinci inotatori romani vor participa astazi si maine, la Monaco, la cea de-a patra, ultima, etapa a Marelui Nostrum.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă