25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Flash

Ronaldo a obtinut cetatenia spaniola

Atacantul brazilian al echipei Real Madrid Ronaldo a obtinut cetatenia spaniola, joi, la aproape un an de la inceperea formalitatilor in acest sens, informeaza cotidianul Marca. Ronaldo, nascut pe 22 septembrie 1976 la Rio de Janeiro, a depus actele necesare pentru obtinerea cetateniei spaniole in luna ianuarie. In prezent, atacantul are dubla cetatenie, braziliana si spaniola. Internationalul brazilian evolueaza la Real Madrid din 2002, iar contractul sau cu gruparea spaniola este valabil pana pe 30 iunie 2009. Un alt international brazilian de la Real Madrid care are si cetatenie spaniola este Roberto Carlos.

Alegerile la FR Lupte au fost amanate

Alegerile pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai FR de Lupte, programate joi, au fost amanate, din cauza nedepunerii in timp util a candidaturilor. Termenul limita de depunere al candidaturilor a fost 20 octombrie. Urmatoarele alegeri vor fi programate intr-un interval de 30-45 de zile, de catre compartimentul juridic al ANS. “Candidaturile trebuie depuse, din nou, cu 20 de zile inainte de noua data a alegerilor. Vom incerca in regim de urgenta, cel mai probabil vineri, sa convocam Biroul federal pentru a face noi propuneri de candidati la functiile de presedinte si vicepresedinti”, a declarat secretarul general Vasile Puscasu.

Real Madrid, un nou sponsor de 80 de milioane de euro?!

Incepand cu sezonul 2006/2007, vedetele echipei de fotbal Real Madrid vor promova imaginea BenQ-Siemens, presa spaniola estimand la 80 de milioane de euro valoarea intelegerii. Contractul semnat de catre BenQ Mobile si Real Madrid prevede pozitionarea brandului firmei pe tricourile de joc ale jucatorilor, in cursa acestora pentru a inscrie goluri, pana in vara anului 2010. In plus fata de inscriptionarea pe echipamentul traditional alb al jucatorilor galactici, logo-ul va fi amplasat si pe spatiile publicitare ale stadionului Bernabeu din Madrid. Real va beneficia de pe urma acestui contract de intarirea numarului suporterilor la nivel mondial mai ales in Asia datorita prezentei firmei in regiune si in cele 70 de tari in care producatorul este prezent.

Mohamed Ali a primit “Medalia Libertatii” la Casa Alba

Presedintele american George W. Bush a decernat “Medalia Libertatii”, cea mai inalta distinctie civila din SUA, unui numar de 40 de personalitati, printre care se numara fostul pugilist Mohamed Ali si cantareata Aretha Franklin, informeaza AFP. Mohamed Ali, care a fost primul triplu campion mondial la categoria grea, este bolnav de Parkinson. Fostul sportiv a fost prezent la ceremonia de la Casa Alba, fiind ajutat de mai multe persoane sa se deplaseze. Bush l-a calificat pe Mohamed Ali drept “cel mai bun sportiv al perioadei sale”, “un om al pacii” si “un suflet frumos”. Ali va fi recompensat si la Berlin, la sfarsitul acestui an, pentru implicarea in miscarea americana impotriva segregatiei si pentru emanciparea culturala a persoanelor de culoare.

Campion european, victima a unui accident rutier

Mircea Branzea, recent medaliat cu aur si bronz la Campionatele Europene de gimnastica aerobica, a fost victima unui accident rutier chiar in ziua in care a fost felicitat de presedintele ANS pentru performanta sa. Branzea se afla internat la Spitalul Pantelimon din Capitala, in urma accidentului rutier produs in fata Complexului Sportiv “Lia Manoliu”. “Eram la doi metri de trecerea de pietoni, cand o masina care venea neregulamentar pe sinele de tramvai m-a luat in plin. Nici n-a oprit. Avea cam 100 de kilometri la ora si s-a tot dus. Am ajuns de urgenta la spital, iar cand mi-am revenit, era acolo un tip care isi tot cerea scuze. Martorii mi-au spus insa ca nu era aceeasi persoana cu cea care se afla la volan si nici masina nu era aceeasi. In acest moment, nu stiu cine m-a accidentat”, a declarat Mircea Branzea.
Starea sportivului nu este prea buna, dar gimnastul spune ca medicii ii dau sperante ca isi va reveni cat mai curand. “Mi-au spus ca am cheaguri de sange formate la vezica si rinichi. Deja am eliminat trei pungi de sange, dar sper sa fie bine in cateva zile. Am si o ruptura musculara la coapsa, ca sa nu mai vorbesc de julituri, contuzii sau vanatai. Astea nici nu le mai pun”, a povestit sportivul.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă