15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

Rugbist sud-african decedat intr-un accident rutier

Jucatorul sud-african de rugby Ettienne Botha, de la echipa Blue Bulls, a decedat intr-un accident rutier produs in apropiere de orasul Pretoria, informeaza AFP. Potrivit politiei locale, accidentul s-a petrecut pe o autostrada din apropiere de Pretoria, masina cu care circula Botha (26 de ani) rasturnandu-se. Jucatorul a murit pe loc. Circumstantele in care s-a produs accidentul nu au fost inca elucidate, politia deschizand o ancheta.
De-a lungul carierei sale, Botha a jucat 30 de meciuri in Super 12 si 84 de partide in campionatul Africii de Sud. Echipa Blue Bulls a fost semifinalista in editia din acest an a Super 12, care si-a schimbat denumirea in Super 14.


Piterman, condamnat la plata a 34.000 de euro

Patronul clubului Deportivo Alaves, Dimitri Piterman, a fost condamnat la plata sumei de 34.500 de euro pentru injurii si amenintari formulate la adresa conducatorilor galeriei echipei Racing Santander, in perioada in care se afla la conducerea acestei grupari, informeaza “Marca”. Potrivit unei sentinte a Tribunalului din Cantabria, Piterman trebuie sa plateasca doua amenzi in valoare totala de 10.500 de euro pentru acuzatiile de injurii si amenintari si trebuie sa achite cate 6.000 de euro despagubiri altor patru persoane.


FR de Natatie a ramas fara antrenor federal

Gheorghe Perjaru, antrenorul federal de inot din cadrul Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, iesea ieri de la sedinta Consiliului Profesoral al Liceului Emil Racovita Steaua din Bucuresti! Motivul? De cateva zile, tehnicianul a renuntat la postul sau din cadrul federatiei de specialitate si s-a angajat profesor de inot la cunoscutul liceu bucurestean. “Nu vreau sa comentez nicicum aceasta decizie. M-am despartit in relatii foarte bune de colegii mei de la federatie, pe care voi continua sa-i ajut cum voi putea din viitoarea postura. Am facut doar cativa pasi mai incolo (n.r. – sediul federatiei se afla foarte aproape de Liceul Racovita Steaua). Cred ca acum, din afara, nemaifiind implicat direct, voi putea oferi sfaturi mai obiective daca imi vor fi solicitate”, a spus ieri Gheorghe Perjaru, care a evitat sa faca vreun comentariu vizavi de situatia tensionata din ultimele luni din federatie. Postul de antrenor federal de inot va fi ocupat in urma unui concurs, candidatii putand trimite CV-uri pana la sfarsitul lunii la sediul FRNPM. D.I.


Milioane de euro la CM de rugby

Autoritatile orasului Saint-Denis, care va gazdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby din 2007, ce se va desfasura in Franta, vor aloca intre opt si zece milioane de euro pentru desfasurarea unor evenimente culturale cu aceasta ocazie. “Vor fi organizate diferite evenimente festive sau culturale cu ocazia meciurilor din cadrul Cupei Mondiale disputate pe Stade de France. In total, vor fi alocate intre opt si zece milioane de euro pentru aceste actiuni”, a declarat deputatul Patrick Braouezec, fost primar in Saint-Denis. Municipalitatea orasului Saint-Denis, unde se afla arena Stade de France, va contribui cu patru milioane de euro la organizarea acestor evenimente. Cele 48 de meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby, competitie programata in perioada 7 septembrie-20 octombrie 2007, vor fi gazduite de 12 orase din Franta.


Comolli – director sportiv la Tottenham

Gruparea Tottenham Hotspur a anuntat numirea francezului Damien Comolli in functia de director sportiv. Comolli, in varsta de 33 de ani, a fost director sportiv la AS Saint-Etienne, parasind aceasta functie in luna iunie. El il va inlocui la Tottenham pe danezul Frank Arnesen, care a plecat la Chelsea. Arnesen si-a preluat functia la Chelsea pe 1 septembrie, dupa ce a ispasit o suspendare pentru ca a permis conducerii gruparii patronate de Roman Abramovici sa-l contacteze in timp ce el se afla sub contract cu Tottenham.


Mihaela Buzarnescu, in optimi la US Open

Jucatoarea de tenis Mihaela Buzarnescu, cap de serie numarul 14, s-a calificat in optimile de finala ale probei de junioare de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Buzarnescu a invins-o in turul doi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Anna Tatisvili (Georgia) si va juca in faza urmatoare a competitiei cu Iaroslava Svedova (Rusia), care a trecut, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-0, de Jamie Hampton (SUA). Perechea Mihaela Buzarnescu/Alexandra Dulgheru, cap de serie numarul 3, a invins, in optimile de finala, cu scorul de 6-3, 6-3, cuplul Yvette Hyndman/Jillian O'Neill (SUA/Canada) si va juca in faza urmatoare a competitiei cu perechea Nikola Frankova/Alisa Kleibanova (Cehia/Rusia).

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă