13.7 C
București
marți, 26 martie 2024

Flash

Vicecampioana Australiei vine la Bucuresti

Divizia Nationala BRD, prima liga rugbystica din Romania, se intrerupe pentru circa doua saptamani, pana pe 22 octombrie, cand este programata runda a noua. Pauza este provocata de meciurile pe care formatia Waratahs, vicecampioana Australiei, le joaca in Romania, pe 12 si 16 octombrie. Australienii vor juca cu doua selectionate unde vor fi prezenti jucatori de la majoritatea formatiilor din campionatul intern.
Totusi, si in aceasta perioada de pauza se va juca un meci din DN BRD. Sambata, 8 septembrie, este programata intalnirea RC Judetean Farul-Politehnica Iasi, restanta din etapa a saptea, care a fost amanata atunci din cauza vremii potrivnice.


Schimbari pe banca tehnica la Pandurii Tg.-Jiu

Antrenorul Viorel Hizo a anuntat renuntarea la trei dintre colaboratorii sai de pe banca tehnica a “pandurilor”. In locul lui Florin Bejaru, Valentin David si Marian Bicu au venit Florin Motroc, fost jucator al Rapidului, care este secundul lui Hizo, si Constantin Marcoci, care se va ocupa de pregatirea portarilor. Pandurii asteapta la lot un jucator nigerian, atacant, 20 de ani, Femi Opabunmi, care a mai evoluat la formatiile Hapoel Beer Sheva, Grasshoppers Zurich si Niort.


Juniorii au cucerit sapte medalii, dintre care doua de aur

Reprezentantii Romaniei au obtinut doua medalii de aur, una de argint si patru de bronz la Campionatele Europene de haltere rezervate juniorilor sub 20 de ani, competitie care se desfasoara in Slovacia. Cele doua titluri continentale au fost cucerite la smuls de Ninel Niculescu, la categoria 69 kg, si Florin Veliciu, la categoria 62 kg. Veliciu a mai obtinut si doua medalii de bronz la aruncat si la total. In competitia feminina, Roxana Cocos a castigat medalia de argint la aruncat, categoria 58 kg, precum si bronz la smuls si la total. Competitia se va incheia la sfarsitul acestei saptamani.


Gabi Szabo a intrat cu 10 la doctorat

Fosta atleta Gabriela Szabo, multipla campioana olimpica si mondiala, continua seria succeselor si dupa retragerea din activitatea competitionala. Dupa ce a trecut cu brio examenul pentru ocuparea postului de secretar federal al Departamentului Marketing din cadrul Federatiei Romane de Atletism, fosta sportiva a fost acceptata la doctorat de catre specialistii Academiei Nationale pentru Educatie Fizica si Sport, dupa ce a obtinut note maxime la limba engleza, metodologie si biomecanica. Desi va fi destul de dificil, Gabi Szabo va continua in paralel si activitatea sa la federatie.


10 milioane de euro si Cisse, pentru Joaquin

Gruparea Liverpool ofera 10 milioane de euro si pe atacantul Djibril Cisse pentru a-l achizitiona pe mijlocasul Joaquin de la Betis Sevilla. Potrivit AG, impresarii lui Joaquin au o relatie foarte buna cu secunzii lui Rafael Benitez. Unul dintre impresari, Gonzalo Arguinano, a fost prezent la meciul Liverpool-Chelsea din Liga Campionilor, la invitatia lui Paco Herrera, secundul lui Benitez. “AS” sustine ca Rafael Benitez are o relatie foarte buna si cu antrenorul echipei Betis, Lorenzo Serra Ferer, acesta din urma confirmand ca Joaquin are toate calitatile pentru a juca la o echipa mare. “Nu va fi usor pentru Liverpool. Presedintele Manuel Luiz de Lopera nu este dispus sa-l vanda pe Joaquin, de aceea Benitez intentioneaza sa-l includa si pe Cisse in operatiunea de transfer. Jucatorul francez nu intra in planurile lui Benitez si nici nu este dispus sa accepte politica rotatiei.
Sosirea lui Peter Crouch si a lui Fernando Morientes i-au inchis lui Cisse portile titularizarii, iar atacantul francez nu vrea sa mai petreaca un an pe banca de rezerve, avand in vedere ca se apropie Cupa Mondiala”, noteaza “AS”.


R.C. Lens are patru jucatori convocati la echipele nationale

Adversara Stelei in grupa C a Cupei UEFA, RC Lens, are in lot patru jucatori convocati la echipele nationale: Keita si Couliabaly (Mali), Jemaa (Tunisia), Dindane (Coasta de Fildes) si Diarra (Franta). Formatia antrenata de Francis Gillot a sustinut la Nyon o partida amicala cu formatia Sion, cu ocazia sarbatoririi centenarului formatiei elvetiene, partida incheiata la egalitate, scor 3-3. Cei patru internationali la Lens nu au fost prezenti la acest meci, ei fiind convocati la echipele lor nationale.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă