6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Flash

ANAF: Cluburile au platit doar o parte infima din datorii

Cluburile de fotbal au platit o parte infima din sumele datorate la bugetul de stat, dar banii vor fi recuperati probabil in momentul in care se vor declansa procedurile de insolvabilitate a cluburilor, a declarat, vineri, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu. “Cred ca vom recupera banii atunci cand vom declansa procesul de insolvabilitate, in cazul in care cluburile nu vor hotari sa-si plateasca de buna voie datoriile”, a precizat Bodu. Intrebat de ziaristi, in cadrul unei conferinte de presa, acesta a mentionat ca nu au existat presiuni ale conducatorilor de cluburi asupra lui si ca asteapta ca acestia sa plateasca. “Nu va exista nici o esalonare si nu se va face nici o exceptie”, a spus Bodu. Potrivit presedintelui ANAF, sumele totale datorate la bugetul de stat de cluburile de fotbal la nivel national se cifreaza la 19,6 milioane de euro.


Brigada norvegiana la Rapid – Vardar Skopje

Partida Rapid Bucuresti – Vardar Skopje, care se va disputa joi, pe stadionul Giulesti – “Valentin Stanescu”, in prima mansa a turului II preliminar al Cupei UEFA, va fi arbitrata de o brigada norvegiana, avandu-l la centru pe Brage Sandmoen, informeaza site-ul oficial al gruparii giulestene. Sandmoen va fi ajutat la cele doua linii de Frank Andaas si Jan Petter Randen. Arbitru de rezerva va fi Kim Rune Borgersen. Brigada va sosi in Romania miercuri. Delegat UEFA va fi elvetianul Bernard Carrel, iar observator de arbitri – israelianul Dani Koren.


Liverpool refuza Campionatul Mondial al cluburilor?

Directorul executiv al clubului Liverpool, Rick Parry, a declarat ca gruparea engleza ia in calcul o eventuala neparticipare la Campionatul Mondial al cluburilor, competitie la care vor participa, in luna decembrie, in Japonia, cele sase campioane continentale, informeaza Europa Press.
“Este un lucru pe care il dezbatem cu atentie. Este un turneu mondial prestigios, dar trebuie sa luam in calcul ca vom pierde meciuri din campionatul intern – si oricum vom fi nevoiti sa reprogramam alte meciuri, din cauza Ligii Campionilor”. Castigatoarea turneului din Japonia va fi recompensata cu 4,5 milioane de dolari.


La Cluj, sponsori prin mica publicitate

Managerul echipei de baschet masculin Poli Mobitelco Carbochim Cluj, Mircea Cristescu, este pregatit sa apeleze la solutii inedite pentru a atrage sponsori, una dintre acestea fiind anunturile la mica publicitate. “Am fost si la firme care produc confectii, oricat de hazliu suna. Am incercat totul, dar, ca de obicei la Cluj, lumea e indiferenta. Cea mai buna solutie mi se pare sa dau anunturi la mica publicitate si sa spun ca voi oferi comision celor care imi vor aduce sponsori la echipa”, a spus Cristescu.
Bugetul estimat pentru participarea in Eurocup Challenge si clasarea pe unul din primele locuri in campionatul intern este de 500.000 de euro. Singurul transfer al clujenilor, pana in prezent, este cel al pivotului Bruno Roschnafsky, din Germania.


Campanie de imagine la Getafe

Gruparea Getafe, la care evolueaza fotbalistii romani Gheorghe Craioveanu si Cosmin Contra, a lansat noua sa campanie de imagine, cu tema “Daca esti fan Getafe ti se iarta totul”, care are drept scop atragerea a peste 14.000 de abonati pentru sezonul competitional 2005-2006, informeaza cotidianul “Marca”. “Cu aceasta campanie am incercat sa punem capat definitiv polemicilor de anul trecut, tinand cont ca acum in Getafe si la echipa Getafe este primit oricine. Sa fii fan Getafe nu este usor, iar pentru un tata cea mai mare mandrie este sa stie ca fiul sau ii urmeaza crezul”, a declarat, joi, cu ocazia prezentarii campaniei, presedintele clubului spaniol, Angel Torres.


Luis Figo a parasit cantonamentul echipei Real Madrid

Mijlocasul portughez Luis Figo a parasit cantonamentul echipei Real Madrid din Austria pentru a se deplasa la Milano, unde va efectua vizita medicala inaintea transferului sau la Internazionale Milano, a anuntat clubul spaniol. “Dupa cinci ani petrecuti la Real Madrid, jucatorul portughez, in varsta de 32 de ani, a luat in sfarsit o decizie in ceea ce priveste viitorul sau, care va fi in Italia, la echipa Inter Milan”, se arata intr-un comunicat al clubului madrilen, publicat pe site-ul oficial al gruparii. Luis Figo, primul “galactic” achizitionat de presedintele Florentino Perez, in 2000, nu a fost titular in ultimele opt meciuri disputate de Real in sezonul 2004-2005 al campionatului Spaniei.


Ionut Popa a primit cadou un Maybach

Tehnicianul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a primit cadou din partea directorului economic Neculai Ciulu o masina Maybach in miniatura. Popa a fost extrem de incantat de masina de 30 de cm lungime si a declarat ca o va aseza pe televizor, in camera sa. “Am deja o masina luata in leasing, asa ca asta, care este cadou, o primesc bucuros, pentru ca nu as fi putut suporta doua rate la masini”, a glumit Popa. “Vreau sa fiti al cincilea proprietar de Maybach din Romania”, i-a urat Ciulu.


Rodriguez, de la Monaco la Glasgow

Fundasul echipei AS Monaco, Julien Rodriguez, a semnat un contract pe patru ani cu gruparea Glasgow Rangers, informeaza AFP. Rodriguez, in varsta de 27 de ani, va putea evolua in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, faza in care Glasgow Rangers va juca in compania formatiei cipriote Anorthosis Famagusta. Julien Rodriguez a fost capitanul echipei AS Monaco in 2004.


Valentin Nastase s-a accidentat

Fundasul Valentin Nastase s-a accidentat in meciul amical pe care echipa sa, Bologna, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formatia de amatori Sassuolo, a anuntat site-ul oficial al gruparii din Bologna. Nastase a fost inlocuit, in minutul 29, cu Vincenzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă