10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Flash

Gloria Bistrita e prima

Lotul echipei Gloria Bistrita s-a reunit, joi dimineata, la sediul clubului, jucatorii pregatiti de Ioan Ovidiu Sabau urmand sa se deplaseze la Bucuresti pentru a efectua vizita medicala, programata astazi. Jucatorii vor reveni la Bistrita pe 7 ianuarie, primul antrenament in vederea pregatirii returului campionatului fiind programat pe 10 ianuarie. Gloria Bistrita are programate doua turnee de pregatire, primul in perioada 24 ianuarie – 5 februarie in Antalya (Turcia), iar al doilea la Montecatini Terme (Italia).

Mansour, in nationala Senegalului

Atacantul formatiei Poli Timisoara, Gueye Mansour, a fost convocat la echipa nationala a Senegalului pentru un turneu international in Africa de Sud, informeaza site-ul oficial al clubului timisorean. Turneul Sasol Challenge va avea loc in perioada 10-16 ianuarie. Reprezentativa senegaleza este calificata pentru turneul final al Cupei Africii pe Natiuni, care se va disputa in perioada 20 ianuarie-10 februarie.

Dakar: Zsolt Szilvester, accidentat grav

Pilotul roman Zsolt Szilvester a abandonat in etapa a V-a a Raliului Dakar 2006, in urma unui accident grav care i-a produs o fractura deschisa de femur si o fractura la brat. Accidentul s-a produs in Maroc, pe traseul OuarzazateÐTan-Tan din cauza vizibilitatii reduse. La kilometrul 111 al traseului, pe asfalt, Szilvester a fost acrosat si trantit din spate de belgianul Patrick Lebon. Romanul nu a mai putut sa continue cursa, fiind transportat de urgenta la spitalul Ouarzazate, unde a primit ingrijiri medicale.

Maniche, imprumutat la Chelsea

Internationalul portughez al echipei Dinamo Moscova, Maniche, a fost imprumutat clubului Chelsea, informeaza site-ul oficial al gruparii londoneze. “Jucatorul in varsta de 28 de ani va evolua la Chelsea pana la sfarsitul sezonului. El nu a jucat in competitiile europene in acest sezon, astfel ca va fi disponibil pentru Liga Campionilor”, se arata intr-un comunicat al clubului Chelsea. Chelsea il va putea achizitiona pe Maniche la sfarsitul acestui sezon, in schimbul sumei de 7,2 milioane de euro. Maniche va suplini la Chelsea absenta lui Michael Essien, accidentat si suspendat pentru sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Fotbalistul portughez a mai evoluat sub conducerea tehnicianului Jose Mourinho la Benfica Lisabona, in 2000, si la FC Porto, in perioada 2003-2004.

Agassi nu va participa la Australian Open

Tenismanul Andre Agassi, afectat din luna octombrie de o accidentare la glezna, a anuntat ca nu va participa la Open-ul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, ce va debuta pe 16 ianuarie, la Melbourne. “Sunt dezamagit ca nu pot incepe sezonul la Melbourne, dar vreau sa revin pe teren imediat ce glezna mea va fi complet vindecata”, a precizat tenismanul american, care a castigat opt trofee de Grand Slam in cariera sa. La Australian Open ar putea sa nu participe nici detinatorul titlului, rusul Marat Safin, care nu este refacut in urma unei tendinite la genunchiul drept, si nici spaniolul Rafael Nadal, care s-a accidentat la glezna stanga, care a anuntat deja ca nu poate participa la turneul ATP de la Sydney, programat saptamana viitoare, inaintea Open-ului Australiei.

JO de la Torino au acaparat COSR

Intreaga atentie a conducerii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman este concentrata in aceste zile in jurul alcatuirii lotului care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino, care vor incepe la jumatatea lunii februarie. Chiar daca nu se pot gandi la o medalie, conducatorii COSR spera intr-o comportare onorabila a membrilor delegatiei noastre. “Inca n-am definitivat componenta loturilor pentru ca mai exista discipline unde nu s-au incheiat calificarile, dar mai mult de 27-28 de sportivi nu cred ca vom avea la Torino. Suntem constienti ca nu putem emite pretentii la podium la sporturile de iarna, dar speram intr-o prezenta decenta, din toate punctele de vedere, a reprezentantilor nostri”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. Cele mai optimiste previziuni, un loc in primele zece, se indreapta catre echipa feminina de biatlon, din componenta careia face parte Eva Tofalvi. Surprize placute se asteapta si de la cei sase patinatori.

Ionela Tarlea face opinie separata

Noua atleti si atlete, “specialisti” ai intrecerilor de la 400 m, si trei tehnicieni vor pleca astazi in Cehia, la Jablonec, pentru un cantonament de trei saptamani. “Acolo au conditii mai bune de pregatire decat la Bucuresti – o sala de 300 de metri cu incaperi ultramoderne de refacere in incinta”, a spus Constantin Mihail, directorul tehnic al Federatiei Romane de Atletism. Singura absenta din lot este Ionela Tarlea Manolache, care a preferat sa se antreneze in Franta. “Am avut o invitatie din Hexagon, pe baza de reprocitate, doar pentru doua persoane – un sportiv si un antrenor, iar daca Ionela a preferat sa mearga acolo i-am respectat dorinta”, a precizat federalul. Majoritatea celorlalti altleti au ramas in pregatire la Bucuresti.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă