20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFelicitari, chiar si dupa o calificare ratata!

Felicitari, chiar si dupa o calificare ratata!

CFR Cluj nu a reusit inca o minune la Lens, dupa cele de la Bilbao si Saint Etienne. Dupa 1-1 la Cluj, in tur, ardelenii au fost invinsi cu 1-3 in Franta, iar formatia care intra in primul tur al Cupei UEFA este Lens. Micuta – sa nu ne ascundem dupa degete! – grupare din Romania, abia repromovata in prima noastra liga de un sezon, a avut insa un parcurs de exceptie in aceasta editie a Cupei UEFA-Intertoto si a reusit sa treaca de patru tururi. Din pacate, tocmai atunci cand mai avea un pas pana la a face sa vuiasca toata presa europeana s-a impotmolit la mal… Performanta jucatorilor lui Dorinel Munteanu este totusi una de exceptie, iar intreaga grupare merita felicitari.
Cupa UEFA-Intertoto a facut eroi din jucatori anonimi. Cine ii stia pe Tilinca, Oncica, Turcu, Milosevici, Turcas, Panin, Anca s.a.m.d.? Nimeni. Acum, ei au devenit jucatori cu nume si, cu siguranta, multi dintre ei vor avea oferte de a se transfera la grupari mai puternice. CFR Cluj a fost surpriza placuta a verii nu numai pentru noi, iar de aici inainte ardelenii trebuie sa stie ca nu vor mai fi vazuti nicaieri pe unde vor juca prin Divizia A ca o victima sigura, ci ca o formatie cu personalitate, care poate produce mereu surprize.

Aripile Clujului, retezate la ultimul obstacol

“Aripile Clujului au fost retezate la ultimul obstacol”, a titrat site-ul UEFA, dupa ce romanii au pierdut la Lens, in mansa secunda a finalei UEFA-Intertoto.
“La trei zile dupa ce a zdrobit pe Auxerre in campionat, cu 7-0, Lens a mai impresionat inca o data, insa acum a fost nevoita sa astepte ultimul sfert de ora pentru a se impune in mod clar. RC Lens a deschis scorul prin fundasul Hilton, in minutul 38, si a lasat putine spatii de manevra romanilor, care i-au eliminat pe cei de la Saint-Etienne. Un alt fundas, Adama Coulibaly, a marcat pentru 2-0, in minutul 76. Deja autor al unei duble cu Auxerre, Daniel Cousin a obtinut un penalti pe care tot el l-a transformat, in minutul 78. Reducerea scorului prin Dorinel Munteanu in minutul 90, din lovitura libera, nu a servit la nimic. Acest succes recompenseaza excelentul parcurs al echipei RC Lens in Intertoto, cu cinci victorii si trei remize, 16 goluri marcate si cinci primite”.
Alaturi de Lens, in primul tur al Cupei UEFA vor mai evolua Marseille si Hamburg. Fostele detinatoare al Cupei Campionilor Europeni confirma astfel un parcurs de exceptie. In finala, Marseille a zdrobit pe Deportivo cu 5-1 (dupa 0-2 in Spania), in timp ce Hamburg a tinut-o in sah pe Valencia, 0-0, dupa ce invinsese acasa cu 1-0.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă