Exemplul lui Copos

George Copos a scris pe blogul său un exemplu care, aplicat şi la noi, ar însănătoşi cu siguranţă fotbalul românesc şi ar permite Specialiştilor, cu „S" mare, să îşi facă treaba. Iată ce zice ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

18.08.2010 - 19:44

George Copos a scris pe blogul său un exemplu care, aplicat şi la noi, ar însănătoşi cu siguranţă fotbalul românesc şi ar permite Specialiştilor, cu „S" mare, să îşi facă treaba. Iată ce zice Copos:
„Există un club, Bayern München, care a cucerit în 2010 campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei şi a disputat finala Ligii Campionilor. Are tehnicieni şi conducători. Printre conducători: Franz Beckenbauer, campion mondial ca jucător şi ca antrenor, în prezent preşedinte de onoare; Karl-Heinz Rummenigge, campion european ca jucător, în prezent preşedinte al consiliului de administraţie; Uli Hoeness, şi el fost campion mondial, în prezent preşedinte al membrilor clubului. Oricare dintre aceştia ar putea emite, oricând, păreri competente despre componenţa, pregătirea şi aşezarea în teren a echipei. Dar se abţin de la aşa ceva. Nu e treaba lor, e a antrenorului. Treaba lor e să asigure finanţarea şi condiţiile de pregătire. Drept pentru care declaraţiile lor în public sunt axate strict pe competenţa lor. Exemplu: acum câteva zile, preşedintele grupării, Karl-Heinz Rummenigge, a ieşit în public şi s-a referit doar la performanţele financiare ale clubului: cifra de afaceri, surse de venituri etc. Pentru al 16-lea sezon consecutiv clubul înregistrează beneficii. De ce? Pentru că fiecare îşi vede de treaba lui."

Exemplul dat de George Copos este mai mult decât grăitor şi am putea să scriem, în aceleaşi linii, şi despre ce se întâmplă la Real Madrid, la Barcelona, la Chelsea, la Ajax, la Inter sau Juventus. Cluburi mari care au în conducere foste staruri de inestimabilă valoare, foşti antrenori, oameni cu greutate care ar putea oricând să iasă în faţă şi să critice. Nu o fac deoarece acolo există respectul pentru antrenori şi munca lor, pentru jucători şi munca lor, pentru faptul că fiecare are atribuţiile sale, „treaba lui" pe care se străduieşte să o facă din ce în ce mai bine. Atunci când vor înţelege asta Gigi Becali, Cristi Borcea, Adrian Mititelu, Marian Iancu ş.a.m.d., atunci echipele lor vor face, cu siguranţă, un salt valoric. Nu numai în plan fotbalistic, ci şi al marketingului, managementului, relaţiei cu suporterii... Pentru că fiecare îşi va face mai bine „treaba lui".

Citește totul despre:

Comentarii