3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialEventul a adus Clujului 3.465.500 de euro

Eventul a adus Clujului 3.465.500 de euro

CFR Cluj, echipa care a câştigat pentru a treia oară consecutiv Cupa României la fotbal după ce a învins cu 5-4, la penalty-uri, formaţia FC Vaslui, va primi un cec de 265.500 de euro pentru performanţa sa.

CFR Cluj are de ce să se bucure pentru realizarea eventului campionat-cupă în România: pentru prima performanţă îi vor intra în cont (fără a socoti banii de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor, minimum 15 milioane de euro) 3,2 milioane de euro din drepturile de televizare, iar pentru câştigarea celui de-al doilea trofeu intern va mai încasa alte 265.500 de euro. Este cea mai importantă recompensă financiară câştigată de o campioană a ţării în istoria fotbalului şi, de fapt, a sportului românesc.

Poarta cu bucluc

Un moment important al finalei CFR Cluj-FC Vaslui a avut loc înaintea începerii loviturilor de departajare. Marius Lăcătuş a făcut o adevărată criză de nervi atunci când a văzut că arbitrul Alexandru Deaconu nu vrea să tragă la sorţi poarta unde se vor executa loviturile, conducătorul jocului luând decizia ca penalty-urile să se execute la poarta în spatele căreia erau suporterii clujeni.  „Mi se părea normal să se tragă la sorţi, cred că am fost luat la mişto de Deaconu, căruia i s-a părut mai interesantă peluza unde se aflau fanii CFR”, a spus Lăcătuş la final. „Sunt foarte mulţumit de evoluţia jucătorilor mei. Când ajungi la penaltiuri se poate întâmpla orice. Le mulţumesc pentru tot ce au făcut în acest sezon”, a spus Lăcătuş la final, el refuzând să spună dacă va rămâne sau nu la Vaslui. „O să vorbim de asta zilele următoare.”

Pe Mandorlini nu-l interesează jocul

Antrenorul campioanei şi, totodată, al câştigătoarei cupei, Andrea Mandorlini a declarat că ceea ce a contat a fost faptul că CFR a câştigat meciul şi trofeul, şi nu jocul practicat de elevii săi. „A fost un meci dificil pe un teren foarte greu. Mă aşteptam să se joace mai mult de 90 de minute, dar ştiam că finalele nu sunt meciuri frumoase. Important e să câştigi, nu cum joci. Este mai important titlul pentru noi, decât această Cupă a României, pentru că titlul ne duce în Liga Campionilor. Mă bucur că am reuşit, în calitate de antrenor străin, să fac eventul în campionatul românesc, cum a reuşit Ancelotti «dubla» în Anglia şi Mourinho în Italia. Vreau să-l felicit pe Lăcătuş pentru că echipa sa a făcut un meci foarte bun”.

Porumboiu încă vrea să schimbe istoria

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, crede că CFR Cluj nu este câştigătoarea meritorie a trofeului Cupei României, deoarece nu s-a impus în cele 120 de minute de joc, „iar loviturile de la 11 metri nu s-au executat de unde trebuia, s-au executat de unde au vrut ei”. Oficialul vasluian i-a felicitat pe fotbaliştii lui Lăcătuş pentru jocul din finala de la Iaşi. „La loterie, din păcate nu au avut noroc, Cupa se duce la Cluj. Noi am avut un joc mai bun, odată şi odată va ajunge Cupa şi în Moldova.”   

Palmares. CFR Cluj a câştigat Cupa României după ce a învins, în finală, cu 5-4 (0-0), în urma loviturilor de departajare, formaţia FC Vaslui. La loviturile de departajare, pentru campioană au marcat Mureşan, Nicolae Dică, Deac, Bud şi Cadu, iar  pentru formaţia vasluiană – Zmeu, Costin, Burdujan şi Wesley, în vreme ce Milisavljevici a ratat. La partidă au asistat 12.000 de specta-tori, între care 5.000 de fani vasluieni şi 2.000 de suporteri clujeni.

Legendele. Echipa „Legen-delor” a învins cu 3-2 formaţia „Suporterilor”, într-un meci disputat, la Iaşi, înaintea finalei Cupei. Din echipa „Legendelor” au făcut parte Silviu Lung-Ungureanu, Belodedici, Bumbescu, Tudorel Stoica-Augustin, Beldeanu, Ilie Balaci, Cârţu-Orac, Cămătaru. Golurile au fost marcate de Balaci, Cămătaru şi Cârţu.

Lăcătuş a anunţat ieri că nu mai rămâne la Vaslui. Favorit pentru postul său este Cristiano Bergodi.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă