25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialEtapa campioanei

Etapa campioanei

Campioana României la fotbal, Oţelul Galaţi, a bifat al treilea meci consecutiv fără înfrângere, câştigând cu 1-0, vineri seară, partida disputată pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, în etapa a XII-a a Ligii I. Înaintea jocurilor de duminică seară, Oţelul urcase pe locul al 7-lea în clasament, cu 18 puncte. 

 

Dorinel Munteanu şi-a condus echipa către a doua victorie la rând, golul fun­da­şului Sârghi, din minutul 47, fiind de ajuns pentru ca Oţelul să depăşească imprevizibila echipă antrenată de Cristian Pustai. Pe gălăţeni îi aşteaptă însă, până la finalul turului, deplasări dificile cu Pandurii, „U” Cluj şi FC Vaslui şi un meci pe teren propriu cu Rapidul. În acelaşi timp, Sergiu Costin şi compania nu vor avea pace nici în Liga Campionilor, unde urmează deplasări de foc la Manchester şi Lisabona. Aşa că victoria cu medieşenii ar putea reprezenta exact imboldul de care campionii aveau nevoie pentru a-şi putea regăsi forma din sezonul trecut. 

Dinamo face egal şi acuză arbitrajul

Într-un alt meci al etapei, liderul la zi al Ligii I, Dinamo Bucu­reşti, a remizat, scor 0-0, în partida disputată cu „U” Cluj pe noua arenă a oraşului ardelean. Şefii dinamovişti nu au fost mulţumiţi de rezultat, acuzând dur arbitrajul brigăzii conduse de Alexandru Deaconu.

„Se pare că domnul Deaconu e CFR-ist!”, a afirmat preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, sugerând că „centralul” i-a favorizat ­CFR-ului apropierea de Dinamo în clasament. Cu o victorie în meciul de luni seară de la Braşov, clubul din Gruia ar acumula 26 de puncte, cu doar unul mai puţin decât gruparea din Ştefan cel Mare. Faza care i-a nemul­ţumit cel mai mult pe dinamo­vişti în partida de la Cluj a fost cea din minutul 70, când Marius Niculae a fost semnalizat în ofsaid într-un moment în care scăpase singur cu portarul. Reluările TV au arătat că Niculae se afla în poziţie regulamentară. Totuşi, arbitrul Deaconu l-a iertat de eliminare pe dinamovistul Larurenţiu Rus, deşi acesta şi-a accidentat doi adversari direcţi, pe Grecu şi pe Mendy. În etapa următoare, Dinamo se deplasează la CFR Cluj, un meci care ar putea decide campioana de toamnă din Liga I.

Meciuri grele pentru Steaua şi Rapid

Într-un alt meci din etapa a 12-a, Ceahlăul a reuşit, sâmbătă seară, a treia sa victorie din cam­pionat, 2-1 pe teren propriu cu Voinţa Sibiu. Nemţenii fac astfel 13 puncte şi urcă spre mijlocul clasamentului, în timp ce Sibiul rămâne, cu 10 puncte, în zona periculoasă. Duminică după-amiază, reve­laţia Pandurii Târgu-Jiu a jucat cu Sportul, în ­Regie. Meciul s-a încheiat 0-0, de ajuns pentru ca trupa lui ­Petre Grigoraş să rămână între primele cinci echipe, cu 22 de puncte. De partea sa, Sportul, cu 9 puncte, se zbate în continuare în zona retrogradării. 

După închiderea ediţiei s-au jucat partidele FC Vaslui-Târgu Mureş, Rapid-Astra şi Petrolul-Steaua. 

LIGA I: ETAPA A XII-A

Vineri, 28 octombrie

Oţelul – Gaz Metan 1-0 Sârghi ’47

Sâmbătă, 29 octombrie

Ceahlăul – Voinţa Sibiu 2-1

Bădescu ’54, Constantinescu ’63 /Grigore ’45

U Cluj – Dinamo 0-0

Duminică, 30 octombrie

Sportul – Pandurii 0-0

FC Vaslui – FCM Târgu-Mureş (de la 18.30)

Rapid – Astra (de la 19.15)

Petrolul – Steaua (de la 21.30)

Luni, 31 octombrie

Concordia – Mioveni (de la 19.00)

FC Braşov – CFR Cluj (de la 21.30

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă