12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEsteban Vigo a demisionat

Esteban Vigo a demisionat

Tehnicianul spaniol Esteban Vigo a demisionat, ieri, de la FC Dinamo, “din respect pentru Ioan Becali”, fostul presedinte executiv, in urma unei sedinte care a durat 45 de minute. “Este normal sa plec cu omul care m-a adus. Nu regret decizia luata, care este definitiva. Ioan Becali este o persoana care merita tot respectul, care mi-a dat incredere, iar daca el nu mai este la club este normal ca si eu sa plec”, a declarat tehnicianul spaniol. Esteban Vigo a precizat ca au fost anumite persoane care nu l-au lasat sa munceasca asa cum si-ar fi dorit. “Sunt anumite persoane care nu m-au lasat sa muncesc asa cum am vrut eu. Sunt dezamagit, pentru ca nu este o decizie placuta pentru mine. Aici, in Romania, prietenia nu se respecta. Sunt din alta tara, am alta mentalitate”, a spus Vigo.
Antrenorul spaniol considera ca echipa Dinamo nu va fi afectata de aceasta decizie. “Las la Dinamo o echipa foarte bine pregatita, iar baietii nu au de ce sa fie afectati”, a conchis Vigo.
Esteban Vigo si secundul Urbano Ortega au semnat cu FC Dinamo, in decembrie, contracte valabile pana la incheierea sezonului, la propunerea presedintelui executiv Ioan Becali. Cei doi urmeaza sa fie platiti de Dinamo pana la terminarea contractului.

Nicolae Badea a insistat ca spaniolii sa ramana!

Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie de la FC Dinamo, regreta demisia lui Esteban Vigo cu o saptamana inainte de inceperea returului Diviziei A, in timp ce Gigi Netoiu considera ca decizia antrenorului spaniol nu este un capat de tara, deoarece exista destui antrenori capabili sa castige titlul de campioana cu Dinamo. “Nu este un capat de tara ca a plecat Vigo. Dinamo are destui antrenori capabili sa poata castiga titlul. Dinamo nu sta nici in mine, nici in Ioan Becali, nici in Nicolae Badea. Indiferent ce va fi, Dinamo merge inainte”, a declarat Netoiu.
Nicolae Badea a spus ca s-a aratat dezamagit de decizia tehnicienilor spanioli. “Ne-au comunicat decizia irevocabila, luata inca de duminica, de a nu mai continua cu Dinamo. Nu stiu in ce conditii si in ce context, insa regret hotararea lor cu doar o saptamana inainte de inceperea campionatului”, a declarat Badea.
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo a precizat ca a ramas surprins cand antrenorii spanioli i-au spus ca au venit pentru Ioan Becali. El spune ca a incercat sa le ofere garantii ca Dinamo isi va respecta toate clauzele contractuale si ca le vor fi asigurate toate conditiile ca sa castige titlul. “Din pacate, surprinzator pentru mine, ne-au transmis ca au venit in Romania pentru Becali si ca pleaca si ei daca pleaca Becali. Regret ca, venind dintr-un fotbal profesionist, dintr-o tara unde intelegerile contractuale se duc la bun sfarsit, ei au luat aceasta decizie. Sunt convins ca puteau realiza obiectivele pe care noi le-am fixat”, a spus Badea.

Cornel Dinu, director tehnic

Nicolae Badea a declarat ca se va consulta cu Cornel Dinu, care va indeplini functia de directorul tehnic al formatiei. “Suntem pusi intr-o situatie dificila, dar ne vom consulta cu Dinu, care va primi si atributiile de director tehnic. Suntem in criza de timp. Demisia lui Vigo ne afecteaza astazi, dar sper sa nu ne afecteze pe parcursul campionatului”, a concluzionat Badea.

Andone nu revine acum la Dinamo

Antrenorul echipei Omonia Nicosia, Ioan Andone, a declarat, luni, la Casa Fotbalului, ca plecarea de la FC Dinamo a tehnicianului Esteban Vigo reprezinta o nota proasta pentru el, pentru ca, din moment ce nu l-a dat nimeni afara, trebuia sa-si continue munca la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. “Esteban trebuia sa ramana. Din pacate, a facut si perioada de pregatire cu echipa. Este un punct slab pentru el ca antrenor. Daca cei din conducere nu au vrut sa renunte la el, trebuia sa ramana. Probabil se simtea amenintat, exista presiune si nu rezista”, a spus Andone.
Fostul tehnician dinamovist a afirmat ca nu se pune problema in acest moment sa revina la formatia din Soseaua Stefan cel Mare. “M-as intoarce cu placere pentru suporteri, pentru jucatori, dar pana in mai contractul meu nu poate fi rupt. Nu se pune problema unei compensatii financiare. Daca nu eram sub contract, cu placere reveneam. Daca ma simt razbunat dupa plecarea lui Ioan Becali? Nu se pune problema asa”, a comentat Ando.
Antrenorul formatiei Omonia a mentionat ca, in vara, in cazul in care va castiga titlul in Cipru, contractul sau se va prelungi automat. “Sa vedem daca o sa pot sa ma intorc la vara la Dinamo. Nu am clauza de reziliere. Vreau sa castig campionatul, sunt iubit si respectat si in Cipru. Si acolo este presiune, dar poate mai mica. La Dinamo doream prea multe si am facut unele greseli”, a spus Andone.
Daca Andone nu isi va prelungi contractul in Cipru sau nu va primi o oferta de la un club mai mare decat Omonia, va reveni la Dinamo, a declarat, luni, presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea. “Fiti siguri ca in vara o sa-l cautam”, a spus Badea, dupa intalnirea de luni, in urma careia antrenorii Esteban Vigo si Urbano Ortega au demisionat.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă