13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialElveţia-România: 0-1, în meci amical

Elveţia-România: 0-1, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seară, pe „Swissporarena” din Lucerna, într-un meci amical.

România a învins formaţia care câştiga în urmă cu trei zile în faţa Germaniei cu 5-3, prin golul marcat de Gicu Grozav (56). Tricolorii au început excelent partida de la Lucerna şi puteau deschide scorul în chiar minutul 2, prin debutantul Grozav, dar acesta a trimis peste poartă de la circa 11 metri. Gazdele au replicat imediat şi Ziegler a tras pe lângă poarta lui Lobonţ (2). După ce Bourceanu a trimis un şut slab ca intensitate, prins de Sommer (3), meciul a fost întrerupt câteva secunde (min. 6), după ce un spectator român a pătruns pe teren având un tricou pe care se putea citi ”Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova).

Barnetta a avut o ocazie bună pentru gazde (11), dar şutul său de la marginea careului s-a dus puţin peste transversală. La poarta cealaltă, Torje a trimis o centrare excelentă, Senderos a ratat intervenţia, dar Grozav nu a anticipat (16).

Uşor, jocul echipei noastre s-a stins şi gazdele au preluat iniţiativa, ratând mai multe ocazii de gol: şutul lui Stocker a fost blocat de Papp (21), Senderos a reluat alături după o ieşire greşită a lui Lobonţ (27), Ziegler a tras pe lângă ţintă (33), Derdiyok a trimis pe lângă cu capul (40), Barnetta a reluat peste poartă (41).

La ultima fază a primei reprize, Papp a trimis un şut periculos, scos de sub transversală de Sommer (45+1).

După pauză, tricolorii au avut o bună situaţie în chiar primul minut, dar Daniel Niculae a fost deposedat in extremis în careul gazdelor (46).

România a deschis scorul în min. 56, după ce debutantul Grozav a reluat cu capul în plasă mingea centrată de Torje: 0-1.

Echipa antrenată de Victor Piţurcă s-a apărat bine în continuare, departe de poarta lui Lobonţ, iar gazdele nu au reuşit să-şi creeze ocazii clare de gol. cea mai bună situaţie a fost în min. 81, dar Barnetta a executat o lovitură de la 17 metri în zid. Elveţia a mai avut o şansă în prelungiri, dar mingea trimisă cu capul de Djourou a fost respinsă de Lobonţ (90+3). România va juca pe 5 iunie un nou meci amical, cu Austria, la Innsbruck.   Text Box:

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă