6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEchipa de Cupa Davis se "antreneaza" la antipozi

Echipa de Cupa Davis se “antreneaza” la antipozi

Australian Open, turneul de tenis care se va desfasura la Melbourne in perioada 16-29 ianuarie si va deschide seria intrecerilor de Mare Slem ale anului, se anunta o importanta verificare pentru componentii nationalei Romaniei, care la jumatatea lui februarie vor sustine un meci dificil, in deplasare, contra reprezentantilor Statelor Unite ale Americii in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis. Dintre cei sase tenismani romani care au fost selectionati in lotul largit al nationalei noastre, doar Horia Tecau va lipsi de la intrecerile australiene. Tecau, care se afla doar pentru meciul de dublu in “vizoruI” celor doi coordonatori ai echipei Romaniei, Florin Segarceanu si Adrian Marcu, se va pregati in Statele Unite pana la partida din februarie. Restul jucatorilor – Andrei Pavel, Victor Hanescu, Razvan Sabau, Gabriel Moraru si Adrian Ungur – se vor bate pentru o pozitie cat mai sus in intrecerile de la antipozi, mai ales ca suprafata pe care vor juca va fi rapida, la fel cu cea pe care vor disputa intalnirea contra americanilor.
Primii trei figureaza pe tabloul principal al Australian Open, in timp ce ceilalti doi, care participa in premiera la un turneu de Grand Slem, vor juca in calificari. Atat Moraru, cat si Ungur au atras atentia “cuplului” Segarceanu – Marcu dupa ce si-au adjudecat cateva turnee futures, de 10.000 de dolari, din cadrul “Tiriac Trophy”, iar in Australia si-ar putea castiga locul in reprezentativa de Cupa Davis a Romaniei.
Cei cinci jucatori romani au intampinat noul an in emisfera sudica. Ei se afla de cateva zile la Adelaide (o localitate in apropiere de Melbourne), unde, incepand de astazi, vor participa la un turneu ATP din cadrul International Series, cu premii in valoare de 419.000 de dolari, considerat un soi de “antrenament” inaintea Australian Open-ului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă