15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDupa "elefanti", ne batem cu "vulturii"!

Dupa “elefanti”, ne batem cu “vulturii”!

Oficialii Federatiei au prins, probabil, “gustul” intalnirilor cu formatiile din Africa – ca doar tot ne pregatim pentru preliminariile Campionatului European din 2008! -, asa ca au mai aranjat un amical “exotic” pentru maine, de aceasta data la Bucuresti. Dupa ce sambata trecuta am jucat cu “elefantii” din Coasta de Fildes, miercuri vom intalni “vulturii” din Nigeria. De aceasta data insa nu vom mai intalni o echipa calificata pentru Mondialele din 2006, ci una care isi “linge ranile” asemenea reprezentativei noastre!

Nigeria plange si acum dupa calificare

Nigeria, cu care vom evolua maine, de la ora 17, pe arena din Ghencea, considera si acum ca ar fi trebuit sa se afle printre cele 32 de reprezentative prezente la CM 2006. Si nu fara temei. Nigerienii s-au aflat la numai 11 minute de calificare, fiind depasiti prin criteriul rezultatelor directe de Angola. Cele doua reprezentative au acumulat acelasi numar de puncte, 21, dar angolezii au mers in premiera la CM pentru ca au remizat in Nigeria (1-1), dupa ce castigasera mansa de acasa cu 1-0. Disputa s-a purtat pana in ultima zi, cand Angola trebuia sa nu invinga in Rwanda pentru ca Nigeria sa mearga in Germania. Timp de 79 de minute rezultatul a fost egal, insa Akwa a marcat golul unei victorii neasteptate, contestate apoi de nigerieni, care au spus ca ceva-ceva nu a mirosit bine la acel joc, banuit ca s-ar fi disputat mai mult in culise decat pe teren… Asa cum se intampla, Nigeria a ramas cu contestatia, iar Angola cu calificarea.
Antrenorul Augustine Eguavoen are la dispozitie un lot plin de “stele”, pornind de la vedeta lui Inter Milano, Obafemi Martins, si trecand pe la Kanu, Yobo, Okocha, Obodo, Babayaro, Aghahowa sau Amunike.

Chivu spera sa joace

Capitanul nationalei, Cristi Chivu, care nu a jucat impotriva Coastei de Fildes, spera sa fie recuperat pana la partida cu Nigeria. “Au jucatori masivi, ambitiosi, ne pot pune oricand probleme. Sper sa fiu apt la ora jocului deoarece am resimtit o durere la aductorul stang, vechea mea problema. Este o miozita de efort, muschiul nu este nici intins, nici rupt, nici contractat. Este incarcat de efort si provoaca dureri. Sper ca in doua zile sa-mi revin complet si sa fiu pe teren miercuri”, a explicat Chivu.
Cristian Chivu nu crede ca atacantul Adrian Mutu le-ar fi oferit finlandezilor 60.000 de euro pentru a invinge Cehia in ultimul meci din grupa I de calificare la Cupa Mondiala din Germania. “Nu cred nimic, pentru ca nu am vorbit si nu am auzit. Este o discutie care nu mai are rost, din moment ce noi am jucat un meci amical, iar ei au jucat barajul”, a subliniat Chivu, care a precizat ca nu a auzit nimic despre faptul ca un strain ar fi intrat peste Mutu in camera la hotelul din Le Mans unde a fost cazata delegatia Romaniei.
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat ca pentru echipa nationala este important ca va disputa si al doilea meci amical din aceasta perioada impotriva reprezentativei Nigeriei. “Am facut demersurile sa putem pune la dispozitia echipei nationale cele doua meciuri de care a avut nevoie. Nu tot timpul gasesti adversarii cei mai doriti, dar este foarte important ca se fac cele doua jocuri”, a precizat Sandu.
Partida cu Nigeria se va disputa maine, de la ora 17, pe arena din Ghencea. Nationala revine pe acest teren dupa trei ani si 34 de zile, ultima confruntare internationala disputata aici fiind cea cu Norvegia (0-1), cand mocirla ne-a facut “celebri” in Europa. Federatia a anuntat ieri ca biletele vor fi puse in vanzare doar in ziua meciului, miercuri, si numai la casele stadionului Steaua, incepand cu ora 10. Se pun in vanzare 700 de bilete la tribuna 0, cu 500.000 de lei bucata; 3.000 de bilete la tribuna I si 4.000 de bilete la tribuna a II-a, toate cu 150.000 de lei; cate 3.500 de bilete la fiecare peluza, la 70.000 de lei bucata. Casele de bilete vor fi deschise pana la startul partidei, de la ora 17.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă