12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDrogba contra Mutu pe 12 noiembrie?

Drogba contra Mutu pe 12 noiembrie?

Reprezentativa Romaniei nu va mai participa la turneul LG Cup de la Teheran (11-13 noiembrie), la care au mai fost invitate nationalele Iranului, statului Togo si Paraguayului, calificate la CM 2006. “Avand in vedere ca, dupa incheierea preliminariilor pentru calificarea la CM 2006, in calendarul international nu erau prevazute meciuri amicale pentru echipa nationala, datele oficiale pentru jocurile de baraj fiind stabilite de FIFA pe 12 si 16 noiembrie, FRF a fost obligata sa caute solutii pentru mentinerea acesteia in activitate. Au fost depistate, ca posibilitati, participarea la turneul LG Cup din Iran, respectiv jocuri disputate in Romania sau la distante mai scurte, cu potentiali adversari cu care suntem in contact: C™te d'Ivoire, Argentina, ambele calificate la CM 2006, Danemarca, Grecia sau Ungaria”, se arata intr-un comunicat remis de Federatia Romana de Fotbal.
FRF precizeaza ca in luarea deciziei de renuntare la turneul din Iran a tinut cont, printre altele, de participarea echipelor romanesti in Cupa UEFA, de solicitarile acestora privind menajarea jucatorilor lor susceptibili de a fi selectionati.
“(…) Pentru evitarea eforturilor de deplasare, FRF a optat pentru disputarea de jocuri in Romania sau in tari mai apropiate geografic”, se arata in incheierea comunicatului semnat de presedintele FRF, Mircea Sandu.
Ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca, din cauza complicatiilor politice, nu este un moment bun pentru ca nationala de fotbal a Romaniei sa participe la turneul din Iran. El a recomandat atat FRF, cat si autoritatilor locale sa contacteze Ministerul de Externe inainte de a face deplasari in zone ale lumii unde exista probleme politice.
Urmeaza sa plateasca daune?
Din cate se pare, anularea turneului din Iran nu se va lasa fara urmari pentru FRF, caci intre parti a fost semnat un contract in care, se spune, ar fi un punct prin care o eventuala rupere a intelegerii ar putea duce la plata unor daune de 300.000 de euro! Comunicatul FRF de ieri nu face nici o referire la un eventual raspuns oficial al MAE cu privire la turneul nationalei in Iran sau la plata unor astfel de daune.
Ieri, la FRF era dat ca sigur un meci amical cu C™te d'Ivoire, pe 12 noiembrie – selectionata africana condusa de starul lui Chelsea, Didier Drogba, vine intr-un turneu european in care va mai juca si cu Italia, pe 16 noiembrie -, dar era mentionata si posibilitatea disputarii unui alt amical si pe 16 noiembrie, cele mai des nume rostite fiind Grecia si Ungaria.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă