13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDragomir: Dacă nu cădem cu Franţa la baraj ne ducem în Brazilia

Dragomir: Dacă nu cădem cu Franţa la baraj ne ducem în Brazilia

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine că echipa naţională a României se va califica la turneul final al Cupei Mondiale găzduit de Brazilia în 2014 dacă la baraj întâlneşte orice adversar cu excepţia selecţionatei Franţei, potrivit Mediafax.

Păi dacă nu ne calificăm la baraj e egal cu zero toată strădania asta de până acum. La baraj dacă nu cădem cu Franţa cred că ne ducem în Brazilia. Pentru că aici fotbalul nu mai este neapărat un joc, este un business. Ce înseamnă Franţa şi se înseamnă România pentru UEFA şi invers? Vreau să spun că tălpi vom întâmpina. Dar nu cred că se face de aşa natură ca Franţa să cadă cu noi. O să îi dea undă verde Franţei să nu pice cu România şi Portugalia. Eu cred că ne ducem cu echipa asta la turneul final. Repet, numai cu Franţa să nu cădem la baraj, în rest câştigăm cu oricine, chiar şi cu Portugalia”, a declarat, marţi, Dumitru Dragomir.

Întrebat dacă îi va cere scuze selecţionerului Victor Piţurcă în cazul în care România fără preferatul său Lucian Sânmărtean reuşeşte să se califice la baraj, Dragomir a răspuns: “Eu l-am susţinut pe Sânmărtean, dar nu am spus că Piţurcă este antrenor slab. Toată viaţa lui cine l-a lăudat? Că avem păreri diferite e altceva, dar de ce să îmi cer scuze? Poate să îmi prezint scuze, că ele nu se cer”.

În altă ordine de idei, preşedintele LPF a afirmat că atacantul primei reprezentative a României, Ciprian Marica, şi-a găsit echipă de club. “Marica am înţeles că şi-a rezolvat în Anglia”, a adăugat Dragomir fără să dezvăluie numele viitorului club al jucătorului român.

În urma victoriei din meciul de vineri cu naţionala Ungariei, scor 3-0, echipa naţională a României a urcat pe locul doi, cu 13 puncte, în clasamentul grupei D a preliminariilor CM 2014, cel care asigură participarea la barajul de calificare la turneul final.

România întâlneşte în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, reprezentativa Turciei, într-o partidă din grupa D.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă