16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDorinel Munteanu, doar antrenor

Dorinel Munteanu, doar antrenor

Clujul mai are de asteptat o zi pana la meciul cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius, joc care ar trebui sa aduca cea mai mare performanta europeana din istoria clubului – calificarea in finala Cupei UEFA Intertoto si, implicit, ajungerea la numai un pas de primul tur al Cupei UEFA la fotbal.
La “adapostul” rezultatului din partida-tur de la Vilnius, cand ardelenii au castigat cu 2-1, jocul de maine e pregatit lejer, in liniste, departe de presiunea care a apasat asupra echipei inainte de meciurile cu Athletic Bilbao sau St. Etienne, din tururile precedente. Clujenii stiu ca Zalgiris le este inferioara si ca sunt favoritii incontestabili ai calificarii in finala daca vor trata partida cu seriozitate.
Dorinel Munteanu are acum posibilitatea de a gandi partida, de aceasta data, numai din postura de antrenor, el fiind suspendat pentru jocul de maine, pe care il va “trai” numai de pe banca, nu din teren, ca pana acum. O postura inedita, care, cu siguranta, il va consuma mai mult decat daca ar juca.

Wolfsburg si Lens au probleme

CFR Cluj e foarte atenta cu tot ce se intampla si intr-un alt joc din semifinalele Cupei UEFA Intertoto, Wolfsburg – Lens, partida care va decide adversara ardelenilor din finala competitiei, daca echipa lui Dorinel Munteanu isi va fructifica statutul de favorita si va ajunge in ultimul act. In tur, in Germania, a fost 0-0, asa ca formatia franceza pare a fi favorita la calificare.
In week-end, cele doua echipe nu au aratat o forma prea buna. Lens a debutat in campionatul Frantei si a pierdut clar (0-2) meciul cu Nantes, disputat in deplasare, cele doua goluri fiind marcate de gazde, pana in minutul 7! Antrenorul Gillot i-a folosit pe: Itandje – Barul (Cousin, '78), Coulibaly, Gillet, Lachor (Assou-Ekotto, '73) – Diarra (Keita, '73), Lacourt – Leroy, Thomert – Jussie, Dindane.
Nici Wolfsburg nu s-a descurcat mai bine, germanii pierzand acasa (2-3) amicalul cu necunoscutii macedoneni FK Mlada Borisov, chiar la meciul festiv de prezentare a lotului in fata propriilor suporteri… Primul unsprezece al lui Wolfsburg a fost: Lenz – Karhan, Franz, Hofland, Weiser – Schnoor, Tskitishvili – Fischer, D'Alessandro – Klimowicz, Hanke, fiind folositi si Malick Joofpa, Platins, Menseguez, Muller, Makiadi, Thiam, Hrgovic, Quiroga si Topic.
Dupa cum se vede, nici una dintre cele doua formatii cu care speram sa se infrunte in finala CFR Cluj nu e “de speriat”, doar cativa dintre jucatorii lor de baza fiind “nume” in fotbalul european. Daca Dorinel Munteanu si elevii sai vor reusi sa-si pastreze cumpatul, asa cum au facut-o la Bilbao sau St. Etienne, atunci am putea asista la o performanta de exceptie a ardelenilor.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă