19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDinamo ii vrea definitiv pe Tamas si Bratu!

Dinamo ii vrea definitiv pe Tamas si Bratu!

Presedintele FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca in cazul in care mijlocasul Florentin Petre nu va avea o oferta atractiva pentru un transfer in strainatate, atunci i se va face o noua propunere pentru a-si continua cariera la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. “Florentin Petre este sub contract cu Dinamo pana la sfarsitul acestui an competitional. In situatia in care nu va exista o oferta foarte atractiva, sunt sigur ca el isi va continua cariera la Dinamo si, in mod sigur, Dinamo ii va face o oferta”, a declarat Badea.
Antrenorul Ioan Andone a mentionat ca Petre va continua sa joace pentru Dinamo. “Florentin Petre este singurul jucator care a mai ramas de cand am preluat eu echipa. Eu cred ca Petre va ramane la Dinamo, pentru ca e un jucator extraordinar. Nu intamplator Petre a fost convocat la echipa nationala, unde putea sa inchida meciul cu Cehia la lovitura aceea de cap”, a mai spus Andone.

Oferte pentru “rus” si “francez”

Pe de alta parte, Nicolae Badea a precizat ca Dinamo va incerca sa obtina transferul definitiv al fundasului Gabriel Tamas. “Este imbucurator ca, intr-un moment critic al carierei, Tamas a renuntat la o parte importanta din contractul cu Spartak Moscova si a optat pentru Dinamo. Noi am incercat din primavara sa-l pastram pe Tamas si sper sa ne intelegem cu moscovitii pentru un transfer definitiv”, a spus oficialul dinamovist, care a mentionat ca Dinamo se va folosi de clauza prevazuta in contractul de imprumut al atacantului Florin Bratu privind cumpararea jucatorului.
Gabriel Tamas a precizat ca si-ar dori sa continue sa joace pentru Dinamo. “Mi-as dori sa raman la Dinamo, dar asta nu depinde de mine, ci de cele doua cluburi. Oriunde voi merge, trebuie sa joc si atunci voi fi chemat si la echipa nationala”, a subliniat Tamas.

Everton, o echipa de batut

Tehnicianul Ioan Andone considera ca Everton, adversara din primul tur al Cupei UEFA, este o echipa buna, insa sustine ca aceasta nu se poate compara cu Manchester United, pe care FC Dinamo a intalnit-o anul trecut. “Din orice infrangere tragi invataminte. Everton nu e Manchester United, dar totusi e o echipa buna. Au inceput mai slab campionatul si sper sa speculam si acest moment”, a precizat antrenorul dinamovist, care crede ca intalnirea cu Everton ar putea fi “meciul toamnei” pentru Dinamo. “Everton e o echipa buna. Va fi un meci special, ar putea fi meciul toamnei. Vor urma doua saptamani de foc, in care vom juca si cu Steaua, si cu Rapid”, a declarat Andone.

Ianis Zicu, subiect special

Ioan Andone considera ca jucatorul Ianis Zicu are nevoie de mai multa concentrare si determinare in careu pentru a nu mai rata ocazii de gol, precum cele aparute in timpul partidelor Dinamo-Farul Constanta (0-1) si Romania-Cehia (0-0), la tineret. “Ii trebuie mai multa concentrare si determinare in careu. E un jucator foarte bun care a revenit la forma pe care a avut-o inainte de plecarea in Italia. Am incredere ca pe viitor isi va remedia aceste carente”, a mai spus Andone, fiind completat de atacantul Florin Bratu: “Ii trebuie un gol pentru moral, pe care sper sa-l marcheze chiar duminica, in meciul cu Bacaul”.
Tehnicianul dinamovist a precizat ca s-ar putea ca in curand o partida din Divizia A sa se rejoace. “Depinde de regulamentele noastre, dar acum exista precedentul creat de FIFA si s-ar putea sa se rejoace”, a mai spus Andone, referindu-se la decizia luata de forul mondial, care a hotarat rejucarea partidei Uzbekistan-Bahrain, meci de baraj contand pentru Cupa Mondiala din 2006, dupa o eroare a arbitrului japonez Toshimitsu Yoshida.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă