11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo a câştigat SuperCupa României

Dinamo a câştigat SuperCupa României

Dinamo Bucureşti a câştigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins sâmbătă seara pe CFR Cluj cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, pe Arena Naţională din Capitală. Scorul a fost egal după 90 de minute, 1-1, şi după prelungiri, 2-2.

Diogo Valente (’36) şi Pantelis Kapetanos (‘102) au marcat pentru campioana României, în timp ce George Ţucudean (’62, ‘101) a punctat pentru Dinamo, deţinătoarea Cupei României. La loviturile de departajare pentru Dinamo au transformat Alexe, Matei, Munteanu şi Grigore, iar pentru clujeni au înscris Kapetanos şi Sougou. Au ratat Sougou, Hora, respectiv Ţucudean.

Prima ocazie a partidei a fost semnată de Gabi Mureşan (‘2), dar şutul său a trecut alături de poartă. Dinamo a apăsat pe acceleraţie şi şi-a creat câteva situaţii bune de gol, însă nu a reuşit să concretizeze. Alexe a tras la poartă în min. 6, dar Stăncioiu a reţinut la rădăcina barei, după care decarul dinamovist a căutat vinclul, fără succes (‘8). Marius Niculae a irosit o şansă bună de gol, dar nu a reuşit să preia mingea în poziţie de finalizare (’10). Dinamo a mai avut o situaţie notabilă, în min. 17, când Rus a centrat bine în faţa porţii, dar arbitrul a dictat fault la duelul dintre Issa Ba şi portarul Stăncioiu.

CFR a avut o ocazie în min. 29, când Diogo Valente a tras peste poartă, după care s-a consumat cea mai controversată fază a meciului: Alexe a centrat, iar mingea a fost oprită de Ivo Pinto cu mâna, în careu, însă arbitrul Haţegan a dictat doar corner, în ciuda protestelor dinamoviştilor, care au cerut penalty. Situaţia s-a schimbat imediat şi în loc să fie 1-0 pentru Dinamo, a fost 1-0 pentru CFR, care a deschis scorul prin Diogo Valente, cu un şut din afara careului, la care Bălgrădean a plonjat târziu (’36). Până la finalul reprizei, Dinamo nu a mai reuşit nimic notabil, dar CFR a avut o şansă prin Cadu, care a reluat mingea alături (’45+1), după un corner.

La reluare, Ronny a fost blocat in extremis de Grigore în momentul şutului (’50), după care Dinamo a irosit oportunitatea egalării: Luchin a reluat în bara transversală din poziţie foarte bună (’55). Dinamo a reuşit să restabilească egalitatea în min. 62, când Ţucudean a şutat la colţul scurt al porţii lui Stăncioiu, după o pasă lungă venită de la Nica.

La scurt timp, Cadu a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat (’65). Dinamo a avut apoi şansa de a trece în avantaj, dar Cătălin Munteanu a executat lovitura liberă puţin pe lângă poartă (’67). Ba a fost aproape de gol în min. 73, când a reluat cu capul şi mingea s-a dus în plasa laterală, la centrarea lui Alexe. Dinamo a avut alte şanse de gol, dar mai întâi centrarea lui Pulhac a fost deviată în bară (’87), după care Alexe a şutat în Mureşan (’88), când portarul Stăncioiu era bătut. Curtean a ratat şi el din careul mic (’90), iar meciul s-a dus în prelungiri. În afara minutelor de final, în jocul clujenilor nu s-a resimţit absenţa unui om, iar în multe momente chiar au controlat jocul.

Sougou a avut o şansă uriaşă de a marca în prelungiri, dar a fost deposedat în ultimul moment de Nica, după ce scăpase singur în careu (’99). Dinamo a preluat conducerea în min. 101, când Ţucudean, plecat din poziţie suspectă de ofsaid, a reuşit dubla. Un minut mai târziu, Kapetanos a egalat cu o lovitură de cap din careul mic (‘102), 2-2. Gabi Mureşan a fost aproape să decidă soarta partidei, în min. 113, când a deviat nefericit o minge centrată în careu, iar balonul a lovit bara porţii lui Stăncioiu. Hora a fost şi el în poziţie de finalizare în min. 115, dar în cele din urmă a fost deposedat, şi meciul a ajuns la loviturile de la 11 metri.

Dinamo a fost mai bună şi şi-a adjudecat a doua sa Supercupă, după cea din 2005. CFR a pierdut prima sa Supercupă, după ce şi le adjudecase pe ambele la loviturile de departajare (cu Unirea Urziceni de fiecare dată).  

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă