13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDinamo a anulat amicalul de azi cu Chateauroux

Dinamo a anulat amicalul de azi cu Chateauroux

0-3 cu Lille, 0-1 cu Ajaccio si 0-2 cu Rennes – acestea sunt ultimele trei rezultate ale vicecampioanei Dinamo in turneul din Franta. Daca mai punem acel 0-2 din primul amical al verii, cu Seriff Tiraspol, avem tabloul unor prestatii deloc onorante pentru formatia care a anuntat in acest sezon cel mai mare buget din istoria Diviziei A! Singurul succes al dinamovistilor a fost acel 2-0 din meciul cu FC Nantes, mult prea putin pentru a da moral unei trupe in formare.

Rennes a oprit motoarele in minutul 37…

In minutul 37 al partidei cu Rennes de miercuri seara, scorul era deja 2-0 pentru formatia antrenata de Ladislau Boloni. Pana la final, gazdele – aflate la meciul in care si-au prezentat in fata propriilor suporteri, circa 10.000, lotul pentru sezonul ce va incepe in Franta sam-bata viitoare – au facut spectacol, nu au fortat, asa ca trupa lui Andone a “scapat” usor.
Dinamo are totusi circumstante atenuante pentru cele trei infrangeri consecutive. Turneul din Hexagon a programat pana acum patru partide in opt zile, deci oboseala acumulata e mare. Mai mult, decisa parca sa faca “Turul Frantei”, dar nu pe biciclete, ci cu trenul, autocarul sau avionul, vicecampioana a avut mari distante de parcurs pentru a merge sa dispute cele patru jocuri.

Rupti in aparare, fara atac…

Ioan Andone a spus ca achizitiile facute de Dinamo in aceasta pauza competitionala il obliga sa schimbe sistemul de joc de la consacratul 3-5-2 din sezonul trecut la clasicul 4-4-2 folosit acum. Numai ca, dupa aceasta serie de infrangeri, se pare ca ideea sa nu a fost una inspirata. Sau poate jucatorii cu care incearca sa o puna in practica.
Cele mai mari probleme in aparare sunt pe centru, acolo unde tinerii Tamas si Moti, “fortati” de tehnician, care probabil ii vede ca fiind titularii zonei, gafeaza cu regularitate. Daca mai punem la socoteala si unele gafe de sincronizare intre “centrali” si portarii Guso sau Gaev, avem imaginea unei formatii care scartaie rau in aparare, zona in care, de obicei, Dinamo avea punctul forte.
Din pacate pentru Ando, nici atacul nu-i da satisfactii. Claudiu Niculescu, Florin Bratu, Octavian Chihaia, Iannis Zicu, Alex Baltoi, Adrian Cristea sunt nume care pentru noi insemna ceva, numai ca meciurile din Franta demonstreaza contrariul! 270 de minute fara gol e ceva pentru o trupa cu pretentii ca Dinamo!

Au luat locul formatiei Poli Timisoara

Dinamo a anulat amicalul cu divizionara secunda Chateauroux ce ar fi trebuit sa aiba loc in aceasta seara, dar a aranjat o alta disputa, cu Troyes, o formatie nou-promovata in prima liga. Initial, Troyes ar fi trebuit sa joace maine cu Poli Timisoara, dar banatenii au anulat amicalul, asa ca data ramasa libera a fost “ocupata” de bucuresteni.
Echipa lui Andone va reveni duminica in tara dupa turneul de doua saptamani din Hexagon.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă