7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDar ce va fi dupa?

Dar ce va fi dupa?

Dupa rezultatul partidei din tur, 1-1 la Rotterdam, probabil ca nimeni nu se astepta ca atmosfera din tabara Rapidului sa fie acum, inaintea returului, atat de tensionata. Totusi, infrangerea din meciul cu Dinamo – si, mai ales, scorul la care ea a fost inregistrata – a pus paie pe foc si s-a ajuns ca inaintea jocului din aceasta seara din Giulesti sa fie aproape sigur faptul ca, indiferent de rezultat, finalul partidei va aduce un adevarat “cutremur” in Giulesti ce se va incheia, probabil, cu demisia presedintelui Dinu Gheorghe si, posibil, chiar cea a antrenorului Razvan Lucescu.

Tensiune mai mult ca niciodata

Mai mult ca niciodata, Razvan Lucescu a atacat frontal atmosfera existenta acum la Rapid, mai ales in ceea ce priveste “dezbinarea” la nivelul conducerii, cum a numit-o tehnicianul. “Sagetile” sunt clar atintite spre patronul George Copos, cel care prin cele doua “interventii” ale sale din acest sezon – prima, dupa meciul cu FC Arges cand a anuntat demiterea lui Razvan Lucescu si inlocuirea sa cu Mircea Rednic, revenind apoi la sentimente mai bune; a doua dupa meciul cu Dinamo, cand a spus ca presedintele Dinu Gheorghe e responsabil de rezultate, nu el – a inflamat spiritele atat printre jucatori, cat si in tribune.
Acesta este contextul in care presedintele Dinu Gheorghe a lasat sa se inteleaga ca se gandeste sa demisioneze dupa meciul cu Feyenoord: “Imi asum intreaga raspundere asupra situatiei in care se afla echipa impreuna cu jucatorii si antrenorii. La Rapid e posibil orice. N-are importanta ce se intampla in meciul cu Feyenoord, daca ne calificam sau nu. Nu se poate ca dupa ce bagi cutitul sa nu ramana macar o cicatrice, nu? Iertam, dar nu uitam, se spune in viata”, a afirmat Dinu Gheorghe, referindu-se la criticile care i s-au adus in ultima perioada de patronul gruparii giulestene, George Copos.
La randul sau, Razvan Lucescu a declarat ca lucrurile la Rapid s-ar putea rezolva daca el sau Dinu Gheorghe ar demisiona. “Nu vad nici o rezolvare. Probabil va trebui sa plecam cat mai curand unul sau altul si vom vedea daca lucrurile se vor schimba”. Intrebat daca jucatorii vor fi afectati in cazul in care va demisiona el sau presedintele, Lucescu a raspuns: “S-ar putea sa le fie mai bine lor”.

Rapid trebuie sa revina

In ceea ce priveste meciul cu Feyenoord, tehnicianul s-a aratat optimist. “Am convingerea ca Rapid va reveni, asa cum a facut-o de foarte multe ori dupa momente grele. Intalnim o forta din Europa, o echipa in mare forma, pe care trebuie sa o tratam asa cum se cuvine”, a precizat Razvan Lucescu. In aceeasi nota, Dinu Gheorghe a atentionat ca echipa olandeza are prima sansa. “Avem convingerea ca daca vom presta un joc la fel de exact si vom avea aceeasi daruire ca la Rotterdam, avem sansa noastra. Eu consider ca ei au prima sansa. Experienta lor, faptul ca au niste valori incontestabile in echipa ma fac sa cred ca vor fi mult mai atenti. Vor juca pe cartea calificarii, pentru ca nu mai se joaca al treilea meci”, a spus presedintele.
E foarte greu de spus pe cine se va baza Razvan Lucescu in aceasta seara, mai ales in linia defensiva, depasita total de Dinamo. Portar va fi, probabil, tot Danut Coman, iar linia de aparare se va baza pe Marius Constantin, Maftei si Rada, cu posibilitatea ca Perja sa apara in locul unora dintre cei mentionati; la mijloc e posibil ca Badoi si Maldarasanu sa-si pastreze locurile, lor urmand a li se alatura Emil Dica si armeanul Karamyan; in sfarsit, Buga si Ilyess ar urma sa-l sprijine in atac pe varful impins Daniel Niculae. E o varianta de echipa mai prudenta, cu o aparare intarita prin mijlocasul defensiv Emil Dica.

Feyenoord nu vine sa se apere

Feyenoord a venit ieri la pranz la Bucuresti, iar aseara – ora 19 – avea programat antrenamentul oficial pe stadionul Giulesti, precedat de o conferinta de presa a antrenorului Erwin Koeman. Formatia olandeza e in mare forma si conduce detasat clasamentul in Tara Lalelelor cu sase victorii din sase posibile. E clar ca Feyenoord nu vine la Bucuresti sa se apere, ci sa atace si sa marcheze, caci un 0-0 ar insemna eliminarea. Este foarte posibil ca in aceasta seara sa fie titular japonezul Shinji Ono, unul dintre cei mai buni jucatori ai formatiei olandeze, absent destula vreme din cauza unei accidentari. Ca si Rapid, si Feyenoord practica sistemul cu trei atacanti, Castelen, Kuyt si Kalou, trei jucatori care marcheaza meci de meci… Meciul va incepe la ora 19 si va fi condus de o brigada din Portugalia, cu Lucilio Cardoso Cortez Batista la centru.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă