8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDaniela Sofronie se retrage din activitatea competitionala

Daniela Sofronie se retrage din activitatea competitionala

Fosta campioana olimpica Daniela Sofronie a anuntat-o pe antrenoarea sa, Mirela Szemerjai, ca renunta la activitatea competitionala deoarece nu mai poate face fata cerintelor gimnasticii de performanta.
Sofronie i-a spus antrenoarei ca vrea sa dedice mai mult timp activitatii scolare. Ea a fost inscrisa in clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv Constanta.
Decizia Danielei Sofronie vine dupa ce Federatia Romana de Gimnastica a decis desfiintarea lotului olimpic de gimnastica, sportivele fiind trimise sa se pregateasca la cluburile lor. Sofronie declarase ca va incerca sa evolueze in concursul individual compus la Campionatele Mondiale de la Melbourne.
Daniela Sofronie a castigat medalia de aur cu echipa Romaniei si pe cea de argint la sol, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004. Ea mai are in palmares un titlu de campioana europeana cu echipa si unul de vicecampioana la individual compus, in 2004, la Amsterdam. De asemenea, Sofronie a facut parte din echipa Romaniei vicecampioana mondiala la Anaheim, in 2003.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă