13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCu sansa a doua in Cupa Davis

Cu sansa a doua in Cupa Davis

Lotul Romaniei pentru meciul de Cupa Davis cu Croatia, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, va pleca azi spre locul de desfasurare a meciului pentru a se putea acomoda cu suprafata de concurs. Pentru meciul de la Split, din sferturile de finala ale Grupei Mondiale, antrenorii i-au convocat pe Andrei Pavel, Victor Hanescu, Razvan Sabau, Gabriel Trifu si Horia Tecau.
Antrenorul Florin Segarceanu e de parere ca formatia Croatiei este favorita. “Va fi un meci foarte dificil in Croatia, dar cred ca avem sanse destul de mari, daca ne gandim la forma buna a lui Hanescu din ultima vreme si la experienta lui Pavel in meciurile de Cupa Davis. Totusi, Croatia are prima sansa pentru ca joaca pe teren propriu. Cred ca va fi o intalnire echilibrata”, a spus Segarceanu.
Capitanul nejucator Adrian Marcu este optimist in privinta sanselor de calificare. “Cred ca avem sanse bune de calificare, chiar daca va fi un meci dificil. Noi jucam mai relaxati in deplasare, unde presiunea mai mare este asupra adversarilor. In plus, croatii au fost mai in forma la inceputul anului, iar acum sunt intr-un usor regres”.
Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, considera ca meciul cu Croatia va fi mult mai greu decat cel din optimi, cu Belarus.
“Va fi mult mai greu decat la Brasov, dar avem si putina sansa pentru ca Ljubicici nu este in forma si sper sa ramana asa. Nu cred ca publicul poate sa impiedice jucatorii sa joace tenis, asa ca nu va avea o influenta prea mare”, a spus Nastase.

Razvan Sabau s-a oprit in semifinale

Tenismanul roman Razvan Sabau a ratat calificarea in finala turneului de la Gstaad (Elvetia), dotat cu premii in valoare totala de 400.000 de euro, fiind invins in semifinale, cu scorul de 7-6 (9/7), 6-4, de elvetianul Stanislas Wawrinka. Sabau a obtinut 15 puncte ATP si un cec in valoare de 20.330 de euro.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă