6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCu ochii pe "europene"

Cu ochii pe “europene”

Penultima etapa a turului poate stabili si liderul de toamna al campionatului. Dinamo si Steaua joaca in deplasare cu Nationalul si Jiul si nu au meciuri usoare. Etapa cu numarul XIV precede si partidele pe care echipele noastre Steaua, Dinamo si Rapid le sustin miercuri si joi in grupele de calificare ale Cupei UEFA. O etapa in care FC Vaslui incearca sa obtina prima victorie in Divizia A, Poli Timisoara sa-si pastreze locul pe podium, iar Rapid sa confirme in Regie victoria de la Donetk.

Duel de la distanta

Steaua a plecat la Petrosani cu garnitura completa. A fost recuperat si ultimul accidentat, Paraschiv, asa ca Protasov poate conta pe echipa standard. Singura grija a tehnicianului ucrainean, care spune ca echipa sa demonstreaza o forma buna, este starea terenurilor cu referire directa la cel pe care va evolua sambata cu Jiul. Echipa lui Ionut Chirila are 12 puncte, dar numai doua au fost obtinute pe teren propriu si spera sa obtina primul succes in fata propriului public, chiar in fata campioanei.
Deranj mare in curtea “cainilor”. Dupa infrangerea din etapa trecuta, conducerea gruparii il sustine pe Andone, chiar daca unii o fac cu jumatate de gura. Daca Dinamo pierde in fata Nationalului si cedeaza rivalilor din Ghencea primul loc, scandalul va fi in floare. Pentru alb-rosii urmeaza cateva zile grele. Dupa partida cu bancarii vin la Bucuresti campionii Rusiei cu care “cainii” isi disputa ultima sansa de a prinde calificarea in Cupa UEFA. Andone, in afara lui Bratu, in convalescenta dupa operatia de apendicita, nu are probleme de lot. Pentru italianul Bergodi este primul meci in Parcul cu Platani. In afara lui Panc, accidentat, bancarii mai acuza o absenta de marca, australianul Shroi care este suspendat.

Pe cai mari in Regie

Giulestenii s-au intors pe cai mari de la Donetk si duminica joaca pe terenul din Regie cu ambitioasa echipa a lui Dan Petrescu, Sportul Studentesc. Pentru Razvan Lucescu este un meci intre cel cu Sahtior, disputat joi, si cel pe care il va sustine peste o saptamana cu PAOK Salonic, in Cupa UEFA, cand o victorie sau un egal i-ar putea aduce calificarea. Cu lotul complet, nu este exclus ca Lucescu sa-si menajeze o serie de jucatori care au evoluat in Ucraina.
Si Hagi debuteaza in fata propriilor spectatori de pe Bega, unde Poli intalneste Pandurii Tg. Jiu. O partida in care noul antrenor nu-i poate introduce in teren pe Viorel Moldovan, Gigel Bucur, Cinu si Galdeanu accidentati, la care se adauga Gigel Coman, suspendat. Cu toate absentele, Poli este una din marile favorite ale etapei. FC Vaslui spera sa sparga gheata si sa obtina prima victorie “Victima” luata in vizor de vasluieni este FCM Bacau, vecina de suferinta la periferia clasamentului. Toate cele trei puncte sunt luate in calcul si de Otelul si CFR Cluj care intalnesc Farul si Gloria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă